2017 1.4 T Astra Spor

smh33

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Tem 2017
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yeni üye oldum inşallah astra sahibi olarak aranıza katılacağım :))
Şu an kampanyaları takip ediyorum aralığa kadar beklemeyi düşünüyorum.

Astra sedan 1.4 turbo otomatik - spor olanından almayı planlıyorum. Stil paket olan olursa onu arzu etmekteyim.

Bu araç ilk aracım olmayacak ancak yıllardır 98 model Peugeot 306 sedan kullandım. Mesleki değişim sonrası yeni arabaya yöneldim. İnşallah kesin alacağım diğer markaları modelleri eledim.

İlk sorum kampanya için aralık ayını bekleyeceğim. İyi mi yoksa aradığım model paket bulmakta zorlanır mıyım? Yeni kasa dedikoduları da var sadece bu konuda kafam karışık.

İkinci olarak otomatik istiyorum 5 yıldır sadece manuel kullandım hiç otomatik kullanmadım alışmakta çok güçlük çeker miyim ?

1.4 turbo lpg taktırmayı düşünmüyorum. Dizel tavsiye eder misiniz ? Sesi itici geliyor bana. Benzinde olağanüstü bir tüketim mevcut mudur? 45-50 kuruş yazanlar olmuş yaklaşık 9-10 litre harcaması demektir bu. Eğer lpg taktırmayı düşünürsem tavsiye eder misiniz ? (Birde yıllık yol olarak da 10bin yapmam gibi geliyor. Isparta'da oturuyorum. Arada bir Ankara'ya 'git-gel'ler olacak bunun dışında günlük en fazla 10-15 km kullanırım.)

Son olarak da sizler daha iyi bilirsiniz artısı eksisi nelerdir acaba ben dış görünüş olarak çok beğeniyorum içi dışı herşeyiyle gönlümde astra sedan yatıyor. Bir arkadaş 1.6 benzin almayın lpg ile iyi olmuyor diye yazmış. Sizlerin görüşleri nelerdir? Bunların haricinde tavsiyelerinizi de beklerim , teşekkür ederim.

Edit: afl far sistemi öneriyor musunuz? 3500tlye ciddi anlamda değer mi?
 

Hasip

Yönetici
Genel Başkan
03-Afyonkarahisar
Katılım
16 May 2015
Mesajlar
8,929
Tepki puanı
6,135
Puanları
113
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
@svcsemih öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Yeni kasa zaten çıktı K kasa biliyorsunuz 1 seneden fazladır satışta ve piyasada çoğalmaya başladı. Bu nedenle yeni kasa olayları için en az 4-5 sene beklenir diye düşünüyorum. Mevcut J kasa özellikle sedan serisi ülkemizde satışları fazla olduğu için şimdilik satışlar devam ediyor. Yıl sonuna ne olur bilemiyorum belkide J kasanın üretimi durur yada opel geçmişte yaptığı gibi Classic adı altında satışına devam eder. Yıl sonunda genelde fabrikada üretim bandında olan, üretilmiş nakil bekleyen ve bayilerin elinde mevcut araçlara kampanyalar düzenlenir ve her zaman avantajlı olduğu söylenir. Paket işi şansınıza hocam.

Otomatik vites konusunda alışmanız 1 saat sürecektir dert etmeyin herşey yolunda gidecektir. Yakıt tüketimleri konusunda dizeller resmen yakıtı kokluyor bütçeniz uygunsa bence dizel alın sesi boşverin içeriye gelmiyor :) LPG ile uyumluluk konusunda artık LPG markaları baya tecrübe kazandılar sorun yok gibi birşey diyebiliriz üzmezler sizi sadece subap olayına dikkat etmeniz gerecektir. Bakınız: https://www.astraturkiye.com/threads/opel-astra-j-1-4-t-magnezyum-subap-ve-subap-eritme-sorunu.263/ Benim bireysel görüşüm yılda 10 bin km altında yapacaksanız LPG taktırmanıza gerek yok. Ben halen LPG olmadan biniyorum ve canıma okuyor :)

Astra Sedan gerek görünüş gerek paketleri gereksede hızlı satışları ile şu an piyasanın en hızlı araçlarından birisi, şu an kendi bandında bu fiyat aralığında en yakın rakibi Ford Focuslar bulunuyor. 1.6 benzinli olan modelleri atmosferik motora sahip 115 beygirlik araçlar. LPG uyum sorunları bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Tek sorun 1500 kg civarında olan gövdeyi taşımakta kalkışlarda zorlandığını iddia edenler var.

Son olarak AFL konusunda; AFL candır gerisi heyecandır diyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: smh33 ve husooz

Berkin

VIP Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Nis 2017
Mesajlar
311
Tepki puanı
59
Puanları
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
Elin devamlı vitese gider ilk hafta. Eğer büyük şehirdeysen keşke daha önce otomatik kullansaydım dersin. bende öyle oldu :) Astra 1.4 turbolar biraz yakıyor. Şuan istanbul şehir için 8.7 l t. / 100 KM. (Karma değil sadece şehir içi) Ama uzun yolda 6.5 lere düşüyor. Biraz hızlı kullanıyorum arabayı. şehir içi sakin kullanımda 8.7nin altına düşecektir. Çevremde lpg taktırıp sorun yaşayan yok. Ama dediğiniz gibi düşük km yapacaksanız lpg taktırmak yerine afl far taktırın derim. tabi bunlar benim kişisel deneyim ve görüşlerim.
 
Üst