İkinci El Piyasası Nisan Ayı'nda Fiyatları Arttırdı

emre_unal

Yönetici
Moderatör
34-İstanbul
Katılım
31 Eki 2017
Mesajlar
212
Tepki puanı
238
Puanları
43
www.markport.net
Son yılların en durgun dönemlerini yaşayan ikinci el otomobil pazarına olan ilgi uzun zamandır nötr seviyede seyrediyor.
Son dönemlerdeki hafta sonu kısıtlamaları sonrasında tam kapanma dönemine girilmesi, artan fiyatlarla birlikte pazarın durgunlaşmasında büyük etki yarattı. Sektörün başını çeken resmi web sayfası sahibinden.com belirli periyotlarda paylaştığı verilerle nisan ayın da bazı otomobil alım satım dinamiklerini paylaştı. Açılmış olan İlan verilerine göre satılık otomobil ilan fiyatları %1,2 artış gösteriyor.

Nisan ayında en çok ilan otomobil kategorisinde açıldı. Minivan & Panelvan, Arazi/ SUV & Pick-up, Ticari Araçlar ve Motosiklet, ikinci sırayı aldı.
En çok incelenen ilanlarda ise Renault Clio ilk sırada yer alırken, Volkswagen Passat ve Opel Astra ile Renault Megane en çok ilan verilen otomobillerde 3. sırayı aldı. Ford Focus is bu kategoride 4. sıraya yerleşti.
Bütün ilanlar incelendiğinde otomobillerin %35'i 0-100 bin kilometre aralığında yer alırken, %26’sı 50.000 – 100.000 TL aralığında satışa sunuldu.

Pandemi nedeniyle üretimlerin yavaşlaması ikinci el piyasasını yeniden hareketlendireceğe benziyor. Piyasada düzgün araç bulmak daha da zorlaşmışken 'pert çöplüğü'ne' yeniden nur yağacak gibi görünüyor.
 
Üst