Otomatik Araçlarda Araç Ömrünü UZATMAK ( Şanzıman Ömrünü Uzatın )

OKANCAANNN

Başkan
34-İstanbul
Katılım
19 Ağu 2020
Mesajlar
888
Tepki puanı
1,398
Puanları
93
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,

Bu konuyla alakalı bir çok makale ve bir çok benzer konuları da okuyarak, daha öncede otomatik kullanıcı olarak özellikle DSG şanzımanda en çok yaşanılan problemlerden biri OTOMATİK ŞANZIMAN problemleri.
Manuellere göre işçiliği biraz da dikkatli ve sorunsuz yapılması gerektiği için bildiğiniz ustaları kesinlikle değiştirmeyin. Özellikle her işi her modeli yapan değilde OPEL yada hangi modeli kullanıyorsanız mutlaka ona yaptırmanız gerekiyor ki daha sonra size ciddi problemler açabilir. Bu konuda araçlarımız kaç kmde olursa olsun, bu araçlarda KRONİK, SORUNLU, bir durum söz konusu değildir. KRONİK ve SORUNLU olan aslında biz kullanıcılarıyız, çünkü çoğumuz manuel araç kullandıktan sonra trafik vs. nedenlerden dolayı OTOMATİK bizler için büyük kolaylık olmuştur. Bu nedenle aslında OTOMATİK araç nasıl kullanılır, bilmiyoruz.
Bunların toplamında bu iş ciddi paralar ödeyerek aldığımız araçlar bize ızdırap haline nasıl geliyor hepimiz bir yerlerde okuyoruz görüyoruz. Bunun için sürekli yaptığımız hataları en aza indirmeliyiz.

1. Aracı çalıştırıp, direk D konumuna alıp direk yola çıkmayın.

2.Araç kış aylarında, çalıştırmadan önce mutlaka klima(ısıtma)yı kontrol edin, direk motora yüklenmesin.

3.Opel Astra J için söylüyorum, aracımız bildiiğniz gibi beyinli bir araç, Nasıl bir bilgisayarı açtığınızda belirli bir işletim sisteminin açılması zaman alıyorsa, bekleyin araç kendine gelsin, zaten sesinden anlarsınız.

4.Park edilirken;
4.1 FRENE BASIN
4.2 N KONUMUNA ALIN
4.3 EL FRENİNİ ÇEKİN
4.4 FRENi BIRAKIN
4.5 P KONUMUNA ALIN

5. Kulaktan duyma yakıt aldığınız petrol ofislerinden YAKIT TAKVİYESİ- ENJEKSİYON TEMİZLEYİCİ ALMAYIN !!!

6. Yağ bakımı araçlarımızda, çok önemli kesinlikle aksatmayın.

7. Sürekli yakıt değişimi yapmayın OPETE güveniyorsanız OPET - SHELL ise SHELL ( Dizelde ve Benzinde Shell bence en iyisi, bu göreceli kavramdır.)

8. Kış aylarında, Antifriz ölçümünü yaptırın, aracınızı kışa hazırlayın.

9. Aracınıza uygun LASTİK ve EBATINI seçin.

10. Gaza basarken özellikle tam otomatik şanzımanda, ayağınızı sürekli bas çek bas çek şeklinde kullanmayın. Zira manuelde ki gbi düşünün şanzımana verdiğiniz zarar görünüzün önüne gelir.

11. Tam otomatik şanzıman da vites geçişlerini 1-2-3 de çok az minimum seviyede hissedersiniz, aracınızın hızına göre gazı kullanın.



Bunlar genel anlamda, çoğumuz günlük hayatımıza göre nasıl bakarsak nasıl alıştırırsak, araçlarımızda o şekilde alışır ve çok sıklıkla bir sorunla karşılaşma ihtimaliniz olmaz. ( Zira 2012 de 0 Km Citroen Nemo Combi 1.4 HDİ SX Plus şuan ortalama 150.000km de geçen sene kış ayından ağır bakımları yapıldı, yaşıtlarına göre saat gibi motoru var. )

Ayrıca nacizane tavsiyem, BENZİNLİ araç aldıysanız LPG taktırmayın, taktıracaksanız benzinli araç almayın. Çünkü HONDA'da ki gibi fabrikasyon olsaydı, korkmayın alın derdim ama LPG sonradan takıldığında ne kadar uyumlu olursa olsun, Bakımlarını bir defa aksatttığınız da büyüyen sorunla karşılaşıyorsunuz.
En önemlisi O ÖTEN EMNİYET KEMERİMİZİ TAKALIM , uzun kısa mesefe fark etmez !!
Bunun altına sizlerinde tavsiyesini alarak , konuyu büyütebiliriz. Katıldığınız ve ya katılmadığınız konuları tartışabiliriz.

Hepinize belasız, kazasız sürüşler dilerim.
 
Son düzenleme:

cenk artem

Kayıtlı Kullanıcı
38-Kayseri
Katılım
1 Eyl 2015
Mesajlar
2,465
Tepki puanı
2,550
Puanları
113
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
yazılacak her şey yazılmış. ben de aracınızı iyi tanıyın fazla zorlamadan kullanın derim. sakin sakin kullanmakta her zaman fayda vardır. limitleri zorlanan araba sizi bir gün üzer.
 

SahinUcar8186

Kayıtlı Kullanıcı
73-Şırnak
Katılım
24 Kas 2020
Mesajlar
547
Tepki puanı
381
Puanları
63
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
yazılacak her şey yazılmış. ben de aracınızı iyi tanıyın fazla zorlamadan kullanın derim. sakin sakin kullanmakta her zaman fayda vardır. limitleri zorlanan araba sizi bir gün üzer.
Tabi bu her araç için geçerli değil :)
 
Üst