Opelim.Net Bilgi Bankası

laksu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Eki 2006
Mesajlar
364
Tepki puanı
0
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
opel astra f (sedan/hatchback/sw) el kitabı-almanca indir

Arkadaşlar elimde opel astra f kasaya ait el kitabı pdf dosya formatında vardı. ancak dili almanca, bu dili bilmeyenlerde yine de birşeyler anlayabiliyor kitaptan. buyrun link aşağıdadır.:D

http://s3.dosya.cc/Astra_F_elkitab_-laksu2.pdf.html
 

redshare

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
281
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Yol Bilgisayari Ekstra Fonksiyonu Hakkinda

arkadaşlar astra h kasa araçlarda eğer cd 30 mp3 ünüz var ise setting tuşuna uzun basıldığı zaman bip sesiyle birlikte yenibir menü çıkıyor ve buradan dijital olarak hızınızı motor sıcaklığını akünün voltajını ve benim ne olduğunu çözemediğim bir sürü özelliği kontrol edebiliyosunuz

Merhaba, yazmis oldugunuz sekilde uygulama yaptim. Bip sesi geliyor, fakat ekranda herhangi bir degisiklik olmadi. Ok tuslarina bastim bir degisiklik gozlenmedi. Cok merak ediyorum bahsettiginiz fonksiyonu kullanmayi.
Acaba yazmayi unuttugunuz ve benim atladigim bir husus mu var?
Not: Aracim 2006 model Astra H Njoy SP

Bilen arkadaslar da yardimci olabilirse sevinirim. Tesekkurler...

Alpay Basaran
 

redshare

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
281
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Tekrar selam, ben bir onceki kisi. Indim arabaya ve azimle tekrar denedim her yolu ve sonunda buldum nasil oldugunu.
SETTINGSe basili tutup 3 kere BIP sesi duyduktan sonra BC ye basinca oldu. Demek ki her arabada ayni sekilde olmuyor. Benimkinde ancak bu sekilde oluyor.
Basarili olamayan arkadaslar bir de bu yolu denesinler. Yaklasik 15 sn kadar basili tutup akabinde BC ye bassinlar en az 2 kere.

Duyrulur...
 

godlessturtle

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Ara 2007
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
astra f de her iki ön koltuğun yanında yatay konumda tüpe benzer bir şeyler var. Ne olduğunu çözemedim. Airbaglerle alakası olabilirmi?
Bendede 94 Astra var. Kaza anında emniyet kemerini full geren bir mekanizma dediğin tüpler. Koltuğa yapışıp hiç kımıldamıyorsun.
Kaza sonrası emniyet kemer girişleri yanından sarı kartlar çıkar. Bu dediğin tüpün görevini yapıp artık çalışmayacağı anlamına gelir.
Genelde falçata ile kesiliyor bu sarı kartlar. Eğer bu şekilde kart varsa araç kazalıdır. Benim aracım gibi :)
 

laedria

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
redshare ve cenesa arkadaslar olay söyle oluyor: settings'e 5-6 sn basılı tuttugunuzda bir ses geliyor sonra bc tuşuna bastığınız zaman menu karsınıza cıkıyor.menü bc'ye her bastıgınızda değişiyor ve 6-7 menüden sonra ana menüye dönüyor.eğer bir menüde bırakırsanız o menüde kalıyor.eğer kontağı kapatırsanız da normal menuye geri dönüyor.saygılar..
 

Mersinx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Mar 2008
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,
2008 Vectra C kasada, kiltlerin otomatik kapanmasi calisti.
Denen uzere sol kapidaki kilitleme dugmesi ve anahtardaki
kilitleme dugmesine 5-6 sn elimi basili tutunca, once 4lu flasor
yandi sondu. Sonra dit dit sinyali geldi.

Simdi araci calistirip, hiz yaklasik 20km/h cikinca butun kapilari kitliyor.
Kontagi kapatinca, butun kilitler aciliyor.
 
H

hkndvc

Bilgi Girilmemiş
Bunları Biliyor musunuz?

- Çogu opel serılerınde kontak anahtarını surucu kapı kılıtleme yuvasına sokup kontagı kılıtlı konumda 2 sn tuttugunuzda acık olan tum camların kalktıgını bılıyormuydunuz?

- bu servıs sıfırlamasınıda [ınsp] (göstergenizde INSP uyarısı çıktığında)... km sıfırlama dugmesıne kontak kapalıyken basılı tutarak kontagı acıp 4-5 sn bekledıgınzde ekranda degısıklık olacak sonra dugmeyı serbest bırakın. ekrandan Servis uyarısı silinecektir... 30.000 km ve 1 sene surenız var. bu süre zarfında bir daha yanmayacaktır.

- otomatık kalkar cama elınız sıkıstıgında kendılıgınden ındıgını bılıyormuydunuz?

- merkezı kılıdın ıkı kere kılıtenebıldıgını bılıyormuydunuz arka arkaya kılıtleme dugmesıne basın veya kontak anahtırını yuvada 2 kere kılıtleyın + guvenlık koruması + ıcerıden dısarıya kımse cıkmaz bunu ıcerıde bırı varken yapmayın.

- teyp kodu gırilmesi: teyp kapalıyken as dugemsıne basılı tutarak acın 1.2.3.4 tuslarıyla sıfrenızı gırın as tusuna basılı tutun tamam. yanlız 3 den fazla yanlıs gırınce 10 dk teyp acık beklemelısın 4.cüde 30 dk 5.cide 60 artarak gıdıyor..


Teşekkürler: astrammm
araç stop durumunda iken duraklama yacacaksanız park lambalarının 4ünü yakmak yerine sinyal kolunu aşağı yada yukarı alın tek taraflı park yanar.aküden tasarruf amaçlı.vectra da var diğerlerini bilmiyorum.yine kontak kapalıyken açık bırakılan teyipler (orjinal olanlar) bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor.birde bende orjinal teyip varken hızım arttıkca müzik sesi de yükseliyordu.
 

apandul

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Nis 2009
Mesajlar
33
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Siteyi ziyaret et
herkese merhaba bizde 1997 2,0 var (otomatik vites) arabanın bazı özelliklerini bilmiyorum

1)vitesin üstündeki S simgesi
2)vitesin yanındaki kar simgesi

Burası yeri değil ama bişey daha sorucam bizim arabanın bilgisayarı gitti şimdi çizgi çizgi gözüküyo bunun sıfırı ne kadar veya yaptırması kaç paraya olur.

kimsenin bilgisi yokmu acaba?


1 Vitesin üzerindeki S simdesi sport kullanım moduna geçiş tuşudur. Daha yuksek devirlerde vites değişimi sağlar.

2 Kar simgesi sadece 1 ve 2 nci viteste kullanılabilen bir ozelliktir. Kaygan zeminde kullanılması gerekir. Viesi D de değil 1 veya 2 ye almamız gerek. Tekerleklerin kaygan zeminde patinaj yapmadan tutunmasını sağlar.


3 Ekranın değişmesi gerek. Bulunduğunuz ildeki yetkili sercisle gorüşün sipariş edilsin parça..


Aracınız güle güle kullanın. MMuhteşem bir araçtır. Sürüşüne doyum olmaz
 

semia

Bölüm Sorumlusu
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
7,097
Tepki puanı
3
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Opel'lerde firma cikisi 2004 sonrasi OLM takili (Oil life Monitoring system) türkce kilometreye bakmadan Motor yagi durumunu(kalitesi durumunu) kontroll sensorlar sayesinde yagin ne zaman degisecegini haber verir. bu yag degisimi normal sürüs sartlarinda longlife yagi ile benzinlilerde 30000km,diesellerde 50000km...bu informationu motorbeyni sensorlar sayesinde yagin durumunu hakkinda bilgiler ile yag degisimi geldiginde haber verir.
Bunu kontrol etmek isterseniz:
Kontagi kapatin, günlük kilometre sifirlama dügmesine basili tutun karsiniza tam tamina o yag ile ne kadar daha kilometre yapabilrsiniz gösterir.....yani birdahaki yag degisimine kalan km.
 
Son düzenleme:
Üst