Darbe Teşebbüsü

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,508
Tepki puanı
235
Puanları
63
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar zor bir süreçten geçiyoruz, ortalıkta yalan yanlış bir sürü haber, video ve resim var. Her gördüğünüze itibar etmeyin. Biraz önce bir vatandaşımızın çektiği videoyu seyrettim, orada gördüklerim ile daha evvel seyrettiğim videoda (aynı yerde çekildiği halde) durum çok farklı görünüyor. Demek ki bu tür olaylarda çekim açısı, seslendirme, amaç üçgeni bir araya getirilince ortaya farklı veriler konabiliyor. O nedenle sağ duyulu olalım, birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim. Madem hepimiz vatan severiz o zaman işe önce vatanı oluşturan vatandaşları severek başlayalım. Kin, nefret gibi şeylerin hiç bir şeye faydası olmamıştır, olmayacaktır da.
 

NuRo

Kayıtlı Kullanıcı
38-Kayseri
Katılım
22 Eyl 2009
Mesajlar
966
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
feto hareketi ni sadece akpye veya cumhurbaskanına mal etmek cok insafsızca olur. sonuc olarak bu hareket bu örgüt 2002 de değil 1960 larda faaliyetlerine baslamıstır. 1960 lardan günümüze kadar hiç kimse bu denli bu örgütle savaşa girememiştir. örgütün asıl amacını şimdiki hükümette uzun bi süre anlayamamıştır ki hata yaptıklarını kendileride kabul ediyor. hatanın üzerini kapatmak yerine savaşmayı bu örgütü betirmeye karar vermeleri bile ülkemizin kurtuluşu adına büyük bi adımdır bence.
bu örgütün bitirilmesi adına yürütülen mücadelenin büyüklüğü de zaten örgütün bu son eyleminde ortaya cıkıyor bu kadar canice pervasızca kendi vatandasına ateş edip öldüren bir örgütle mucadeleden bahsediyoruz. tabiki kolay olmayacak cok canımız yanacak ama onlarada bu ülkeyi bırakmayacaz
 

winner

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Kas 2006
Mesajlar
2,916
Tepki puanı
3
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
ülkemizde en büyük sorunlardan biri hakedeni hakettiği yere getirmeyip kendi tanıdığını yada tanıdığının tavsiye ettiğini bir yerlere bir yerlerin başına getirmek yani kısaca torpille iş yürütmektir.çok basitçe bir anlatım bu zira sayfalarca örneklendirilebilir...

şüphe, karşıt görüş yani aynı fikre sahip olmama, eleştirme yada sorgulama...bunlar demokraside olması gereken çok önemli şeylerdir.bunların oluşu denetim mekanizmasının temelini oluşturur.
bizde benim gördüğüm bunlar yıllardır pek yok... hal böyle olunca birileri bir yanlışa başladığında önlem baştan alınamayıp anca dallanıp budaklandıktan yada iyice kötü hal aldıktan sonra ortaya çıkıyor....
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,508
Tepki puanı
235
Puanları
63
Siteyi ziyaret et
Doğruya doğru. Ülkemizde uzun senelerdir cemaat yapılanmaları var. Birçok iktidar bu cemaatlerle uğraşmak yerine onlardan beslenmeyi tercih etti. Elbette bunu sadece şu ve bu siyasetçi yaptı diyemeyiz. Değil muhafazakar kesim B.Ecevit'in bile cemaat hakkındaki övgülerini hatırlarım. Keza bazı eski başbakanların da. Ben kimin daha az kimin daha çok beslendiğine/verdiğine vurgu yaptım. Şunu unutmayalım ki hayatta herşeyin bir bedeli vardır. Bu bedeli hiç suçu günahı olmayanlar değil, neden olan herkes ödemelidir.
 

karadag.05

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Eki 2015
Mesajlar
227
Tepki puanı
0
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
Tankın yanında askere kemerle vuran bi şerefsizin fotoğraf var illaki görmüşsünüzdür. O şerefsiz kim biliyor musunuz? Esenyurt/Köyiçi'nde sözde görevli bir fetocu. Amaç milleti galayana getirmek. Aman ha abiler kardeşlerim her gördüğümüze itibar etmeyelim. Ben 21 yaşındayım askerlikte yapmadım sizlerden çoğunuz askerlik yapmış bu ordunun silahını taşımış bu vatanın nöbetini tutmuş bu ordunun yatağında bazasında şafak saymış insanlarsınız. Ortalık müthiş derece çalkantıda. Kartal'da köylülerimiz var. Biri faceye yazmış. Asker kışladan çıkmaya çalışıyor. Tanklar kışladan çalışmaya çalışıyor. Bizde yine köylümüz olan farklı bi kişiyi aradık. Oda kışlada tankın olmadığını boşaltıldığını söyledi. Kime inanalım şimdi biz ? Fİtne ve fesat ortamı şuan. Sakin olalım.
 

efendy06

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
1 Tem 2016
Mesajlar
207
Tepki puanı
2
Puanları
18
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Ben onu bunu bilmem, benim gözümde cemaat her dönem muammaydı. İslam coğrafyasında müslümanların şehadet ve gaza anlayışlarını silerek "namazını kıl, orucunu tut, gerisine karışma, ovuştur ellerini bekle" zihniyetinde insanlar yetiştiren, "hoca efendinin kitabını okuyan Kuran-ı Kerim okumuş gibi olur." zihniyetine sahip, kendilerinden olmayanı kendilerine davet eden, davet reddedildiğinde ise "bizden olmayan ümmet-i müslüman değildir" fikrini benimsemiş, hocası CIA tarafından korunan, hatta hocasının yaşadığı yeri google earth'da bile bulamadığınız bir sözde müslüman cemaatidir bunlar. Bir düşünün hala güleni koruyor abd.

Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı bu hafta içi gider güleni karşılardık İranın humeyniyi karşıladığı gibi, gelir başa geçerdi, kafasına göre bir de şeriat icat ederdi işine gelecek şekilde, onuda rejim ilan eder canımızı okurdu.

Ben mevcut siyasi partilerin hiç birini sevmem, ne fikirlerini ne yöneticilerini. Lise ve üniversite yıllarım yakın siyasi tarih okuyarak geçti. Branş dolayısı ile sadece kendi dilimizde olan eserleri değil ingilizce kaynakları da okudum. Gördüm ki bu ülkede bir şeylerin değişmesi için daha çok yıllar gerekiyor. İnsanımız anlamak istemiyor. İlgilenmiyorum. Ancak seçim ile gelen bir iktidarında ancak seçim ile gitmesi gerektiğine yürekten inanıyorum. Halk istediği gibi ve istediği kişi tarafından yönetilir, yönetilmelidir. Beğenmeyen kurar bir parti, katılır seçime, dener şansını. Öyle tankla topla tüfekle olmaz o işler.

Bu arada unutmadan, bir arkadaş darbe olsaydı cumhuriyet mitingi yapardınız demiş ya, arkadaşım çakma islamcılar gelecek darbe yapacak, sonra cumhuriyet mitingi yapılacak öyle mi? Sen yanlış anlamışsın olayı kusura bakma, darbe yapmaya çalışanlar cumhuriyetçi değil, onlar becerebilseydi ilk kaldırılacak şey cumhuriyet, ilk ilan edilecek şey de hilafet olurdu, sizde gider hilafet yürüyüşü yapardınız...
 

Nobran

Emektar Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eyl 2013
Mesajlar
1,163
Tepki puanı
256
Puanları
83
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
Bu durumda (söyledikleriniz oldukca mantıklı) ölen sivil vayahutta sadece aldığı emre uyan ve ölen kişilerin hesabını kim verecek. Bir tarafta erlere emir verip kışladan çıkaran darbeci rütbeliler var. Onların hesabı mutlaka sorulacaktır. Peki devlet düzeyinde sokağa çağrılan ve ölen sivillerin hesabını hangi devlet erkanı kimden soracak?

Hiç bir darbe prime time saatinde yapılmaz ve hiç bir aklı başında insan darbeyi desteklemez ama ben elime odun aldım pala aldım meydanlara çıktım tankları yada ellerinde g3 piyade tüfeği taşıyan (en az 5 şarşör bulunurki buda 100 mermi demek. Askerlik yapanlar iyi bilir. G3 yaralamaz süründürmez öldürür.) askerlere karşı zafer kazandım demesin. Oradaki bi çok askerin ne olduğundan haberi bile yoktu ki bir çok görüntülerde görmüşsünüzdür. O askerler oraya darbe diye gelse ellerinde ki odun ve palalarla 100 metre dahi yanaşamazlardı.

Neyse darbe desteklenebilecek bir şey değil. Fakat bu işin akasında ki gerek darbeciler gerek bunları destekleyen gerekse boyle bir durumda sivilleri askerin önüne atıp ölümlerine neden olanların cezaları mutlak bir şekilde verilmeli. Ötesi yok ama bu ülkede bunların hepsi unutulur gider. Toplum olarak sadece işimize gelene inanıyoruz.

Ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifalar dilerim.

Bütün suçu bir kişiye yada kişilere bölüştürmek o kişi ve kişilere haksızlıktan başka bir şey değildir hocam. Neden böyle söyledim?

Bir rütbeli asker, kendi komutasındaki erleri kışladan çıkartıp ölümlerine yada linç edilmelerine sebep olduysa o rütbeli askeri hapse atmak yada idam etmek kesinlikle çözüm değildir ve tarihin bir noktasında tekrarlanmasına neden olur. Esas çözüm böyle bir davranışa neyin yada nelerin sebep olduğunu araştırmak ve kalıcı olarak çözmektir.

İlla bir günah keçisi aranıyorsa bence aynaya bakılmalı. Yıllardır teröre kurban ettiğimiz binlerce vatan evladının, sözde darbe girişiminin, bu girişim sırasında ölen insanların sorumlusu biziz. Neden bunu diyorum?

Eğer eğer bunun sorumlusu hükümet yada bir lider ise, ona oy verenler kadar düzgün muhalefet yapamayan sağ ve sol partiler ve temsil ettikleri insanlar da bu işten sorumlu.

Aslında tek sorun partilerin ideolojileri temsil etmeye başlamasına kadar dayanıyor. Ayrımcılık o zaman başladı.

Not: Darbeyi savunmamakla birlikte elimi vicdanıma koyuyorum ve kendimi en az bu işin sorumlusu yada sorumluları kadar suçlu hissediyorum.
 

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
21,572
Tepki puanı
9
Puanları
38
Yaş
48
www.engelsizdostlar.com
Devlet sisteminin sahip çıkmadığı gençlere başkaları sahip çıktığı sürece bu işler daha da içinden çıkılmaz olur....bilmem anlatmak istediklerimi kısa ve öz anlata bildim mi?
 

Nobran

Emektar Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eyl 2013
Mesajlar
1,163
Tepki puanı
256
Puanları
83
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
olay kesinlikle darbe girişimidir net!
bu olaya danışıklı dövüş, tiyatro diyen kesinlikle kendi vicdanını sorgulamalıdır.
öte yandan illa bişey sorgulanacaksa aylardan beri gelen patlama, terör olayları üzerinede bu darbe girişimi yapılırken bizim istihbaratımız ne işe yarar? her seferinde güvenlik zafiyeti yok diyenler hala görevlerinin basında nasıl olur ? rusyanın ucağı 3 dakika sınır ihlali yapınca 1 dk içerisinde vurulurken neden darbecilerin ucakları helikopterleri saatlerce havada kalırken vurulamaz ve doğal olarak sivil haklı öldürmeleri bombaları engellenemez? bunlar kesinlikle sorgulanmalıdır. Allah bu ülkeye birdaha böyle bir acı böyle bir utanç yaşatmasın inşallah.

Ben bu olayın bir darbe girişimi olmadığını sonuna kadar deliller sunarak savunabilirim.

Sorularınıza tek tek cevap vermek isterim.

Öncelikle yaşanan terör olaylarını, müsaade ederseniz 2 gruba ayırmak istiyorum.
1-) PKK' nın sorumlu olduğu olaylar
2-) IŞİD' in sorumlu olduğu olaylar.

1-) PKK' nın sorumlu olduğu olaylar: PKK' nın stratejik olarak kafası çalışmaz, düzenlediği saldırılar ise genellikle polise ve askere yönelik olur. Ölen sivil halk pisi pisine ölen insanlardır. Polis aracına yada askeri araca saldırı düzenlenmiş ise direk PKK yapmış diyebiliriz ve %99 tutar. Barış süreci mühimmat depoladıklarından haberimiz vardı fakat ses etmedik diyen bir Cumhurbaşkanı var, bu yeterli sanırım

2-) IŞİD' in sorumlu olduğu olaylar: Ağırlıklı olarak güvenlik güçleri yerine sivil halk öldürülüyor ise (istisnalar kaideyi bozmaz) bu olayın ucu %99 IŞİD' e çıkar. IŞİD, PKK' dan daha tehlikelidir çünkü stratejik olarak 100 tane PKK' yı cebinden çıkarır. Savaştan kaçan Suriyelilerin bu topraklara sığınmalarına karşı değilim komşumuzdur eyvallah, ancak şu an çıkın sokağa ne idüğü belli olmayan bir sürü başıboş adam elini kolunu sallaya sallaya geziyor sokaklarda. Bu olayın kontrol altına alınması gerekirdi. Toplama kamplarından çıkmamaları gerekirdi, haliyle fırsat kollayan bir sürü IŞİD militanı şu an Suriyelilerin arasına karışmış vaziyette, onlara bu özgürlüğü veren kim ise o sorumludur.

Türkiye mahallenin küçük çocuğu, Amerika ve Rusya' da mahallede birbirini sevmeyen iki abi. Amerika bize aslansın yaparsın delikanlısın sen diyerek gazı verdi ve gittik Rusya' ya omuz attık. Rusya, Amerika ile doğrudan papaz olmamak için bize misilleme yapmadı ve olan Türkiye' ye oldu (Amerika Türkiye' ye misilleme yapmak yerine savaş teknolojisini Esad' a sattı ve Esad savaşı kazanarak dolaylı yoldan Amerika' ya diş gösterdi) En son yaşanan ekonomik kriz yüzünden boyumuzun ölçüsünü aldık ve bizi affet diye mektup yolladık.

Bu sözde darbede hedef sivil halk değildi. Siviller pisi pisine öldü. Sadece boğaz köprüsünde konuşlandırılan 2 adet Leopard tank, eğer mühimmatları ve yakıtları tam dolu olsaydı bırak İstanbul' u Trakya bölgesinde taş üstünde taş koymazlardı. O tanklar personeline gereken havayı dışarıdan vermez. Kendi içlerinde iklimlendirme yaparak mevcut havayı temizler, sirküle eder ve bu sayede kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı kolayca mukavemet gösterirler. Ayrıca üzerinde bulundurdukları uçak savarlar ve kalın zırhları ile F-16 falan dinlemezler. F-16' nın teknolojisi Leopard tankların gerisinde, eski F-16' lar sürekli revize oluyor.

Sözde darbe girişiminde kullanılan F-16' lar ve helikopterlerin 2 tanesi hariç vur emri verilmedi (Vurulan helikopterler ise personel, araçtan indikten sonra yerde vuruldu) onun yerine ellemeyin, yakıtları bitince kendileri iner dendi. Buna karar veren MİT' in kendisi.

Bir canlı bomba patlıyor ve insanlar günlerce bunu hangi örgüt yaptı diye tartışıp bir karara varamazken olaylar ortaya çıktığı andan itibaren FETÖ hedef gösterildi. Kimse gözaltına alınıp sorgulanmadan bu karar nasıl verildi sizce?

2 gün içinde 6000 kişinin isimlerinin belirlenip gözaltına alınmaları devletin üstün bir çabasının sonucu ise bu gayreti başka olaylarda neden göstermiyorlar. İsimler hazırdı diyorum, ortaya sadece bir yem atıldı ve yemi kapanlar 2 gün içinde belirlendi. FETÖ' nün askeriyeden ve devletin diğer kademelerinden eğer tamamen temizlenmesi hedefleniyorsa bu hedefe ulaşmak için 200 kişinin ölmesi gerçekten büyük bir başarıdır çok ciddi söylüyorum.

Benim gerçekten üzüldüğüm tek bir nokta var. Bu ölenlerin arkasında bıraktıkları eşleri çocukları ve anne babalarının durumları. Allah kimseye acı yaşatmasın. Benim söylediklerim bir teoriden ve bazı delillerden ibaret. Hepimiz bu olayda hayatını kaybeden insanlar ve geride bıraktıkları insanlara çok üzülüyoruz o konuda hem fikiriz ancak ister kabul edersiniz ister kabul etmezsiniz bu benim görüşüm. Kendi görüşünüzü savunurken lütfen benim gibi tiyatro diyenlere (bence danışıklı dövüş değil, FETÖ' yu yemleyip tuzağa düşürdüler ve sahada yalnız bıraktıkları için deşifre oldular) vicdansız demeyiniz. Hepimiz aynı görüşü savunmak zorunda değiliz ama fikirlerimize saygı göstermek zorundayız.
 

efendy06

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
1 Tem 2016
Mesajlar
207
Tepki puanı
2
Puanları
18
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Ben bu olayın bir darbe girişimi olmadığını sonuna kadar deliller sunarak savunabilirim.

Bak üstadım, devlet kendi görevlendirdiği adamların hangi yapıya dahil olduğunu zaten biliyor. Mesele şu ki hiç kimse gidip o kadar paşayı "Biz senin fetöcü olduğunu düşünüyoruz." diyerek göz altına alamaz. Olağanüstü bir durum olmadan polisler adliyelerden o kadar hakim savcı da toplayamaz. Yem konusuna katılıyorum, bir yem atıldı, bunlarda yuttu, kendilerini açık ettiler. Yoksa whatsupdan gurup kurarak darbe mi yapılır. Ancak bunlarınki darbe veya kalkışma değil bizzat terördür. Biz iki buçuk darbe görmüş ülkeyiz, 60 ihtillinde Menderesi asmadan önce yargıladılar, 80 ihtilalinde Eceviti, Türkeşi yargıladılar. Muhtıra ile istifa ettirilen Erbakan döneminde kimsenin burnu kanamadı. Darbe dediğimiz böyle olur. Alırsın yönetenleri, yargılarsın, asıyormusun, hapse mi atıyorsun, o olur. Öyle cumhurbaşkanı içerdeymiş diye 6 saat otel ateş altında tutuluyorsa, meclis bombalanıyorsa bunun adı terördür. Benim gözümde anafartaları, kızılayı falan patlatanlardan bir zamanlar giydikleri üniforma haricinde bir farkları da yoktur.

İstihbarat alınmadı mı diyen arkadaşlar, Erdoğanın bile açıklaması var askeriyede bazı hareketlilikler var diye. Hatta TSK üst komut kademesi bununla ilgili toplantı bile yaptı. Temizliğin meşru olması için biraz müsamaha gösterildiği kanısındayım.

Ülkenin içine işlemiştir fetö, temizlemekle bitmez. 2 bin kişiyle, 6 bin kişiyle 26 bin kişiyle bitmezler, eksilmezler bile. Benim anlamadığım hususlar başka.

Hani bu TSK Yüksek Askeri Şura yaptığında annesi kapalı babası namaz kılan personeli bile görevden uzaklaştırıyordu? Yahu bildiğimiz cemaatçiler paşa olmuş, bunca yıldır hiç mi farkedilmedi bunların cemaatçi olduğu ben asıl bunu merak ediyorum.
 
Üst