Opel Tigra ( İlk Arabam )

Uniquewish07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Şub 2014
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar öncelikle. Yıllar sonra ilk arabama kavuştum. Dışardan gelen bir sürü kötü yoruma rağmen ondan vazgeçmek gelmiyor içimden tamam biliyorum çok masrafı var ama sonuçta binmek için alıyorum. Bu araçla ilgili tavsiye,öneri ve yardımlarınıza ihtiyacım var.. :rolleyes:
nw80.jpg

cw71.jpg

xv58.jpg

xk7q.jpg

b6g1.jpg

eigu.jpg

6h3k.jpg

0us0.jpg

ij3t.jpg
 
Son düzenleme:

eran

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Ocak 2014
Mesajlar
258
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın :)
Ben çok seviyorum Tigraları. Siz bakmayın o saçma yorumlara. Çıktığı döneme göre tasarım harikası bir araçtır bana göre. Halen de güzel görünüyor. Güzel günlerde kullanın.
 

Uniquewish07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Şub 2014
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Teşekkür ederim arkadaşım değerli yorumların için. Tek bir sorunu var radyatör yedek depoya su koyduğumda alttan döküyor suyu devirdaim parçası bozuk sanırım fazla kullanmaya gelmiyor hemen hararet fırlıyor ne yapacağım bilmiyorum son bütçeyle arabayı aldık :D
 

fourtyseven

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Şub 2010
Mesajlar
603
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
42
Siteyi ziyaret et
hayırlı olsun kasası düzgün görünüyor resimlerde hatta farlar dahi orjinal valeo sanki :) biraz bakımla canavar gibi olur conta yaktırmadan su kaçağını halletmelisin güle güle kullan...
 

yigitekimdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
898
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
www.tamindir.com
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın inşallah. Tigra sürmek ve trafikte neredeyse hiç görünmeyen bir aracın içinde olmak bir süre sonra hoşunuza gidecektir, hatta Tigra gördüğünüzde korna selektör selam vereceksiniz :D

Aracınızı su kaybediyorsa sakın sürmeyin. Forumdaki İstanbullu arkadaşlardan bir kaç düzgün Opel ustası önerisi aldıktan sonra bir şekilde aracı ustaya ulaştırın ve ilk olarak triger, devirdaim, fren diskleri ve kampanalar, V kayışı, motor yağı, hidrolikler gibi temel noktalarda kontrol veya değişim yaptırın. Tigra'ların eski sahipleri araçlarına pek iyi bakmadıkları için ilk olarak 2-3 bin lira masrafınız olacaktır, tecrübeyle sabit.

Ancak bir defa adam edildi mi pek sorun çıkarması muhtemel değil, sağlam araçlardır. Sürerken çok agresif kullanmazsanız 40-45 kuruş civarı benzin yakar, agresifleşince 60-70 kuruşu gördüğüm olmuştur.

İlk başlarda sorunlardan dolayı canınızı sıkabilir diye düşünüyorum ancak düzenli bakılır ve haşat edilmezse daha uzun yıllar götürür.

Dikkatimi çeken konu ön kaputta bir gariplik olması, ayrıca arka sileceğin saçma bir şekilde büyük takılması oldu. Bu büyüklükte silecekler silecek motorunu bozduğu için orijinal küçük silecekle değiştirmenizi öneriyorum.

Bu arada merak ettiğim için soruyorum, araç kaç model kaç kilometre ve kaça aldınız?
 

DogukanGeyik

Kayıtlı Kullanıcı
44-Malatya
Katılım
13 Eki 2013
Mesajlar
1,983
Tepki puanı
7
Puanları
38
Yaş
30
Siteyi ziyaret et
Merhabalar yeni aracınız Hayırlı olsun kazasız, belasız sürüşler dilerim. Tigra deyince insanlar evet trave.. arabası diyor ilk başta ama ben 6 sene bindim trafikte ters ters bakan bir insan görmedim laf söyleyen oldu arkadaş çevresi arasında ama bir süre sonra takmıyorsunuz yani aldırış etmeyin pişman etmez sizi :) Gelelim diğer hususları bence önceliğiniz motor olsun devirdaim , radyatör ve ekipman kontrolu , su tapaları triger kayışı ve rulman değişimi bence ilk başta kontrol ve değişecek parçalar onun yanında diğer genel parçaların kontrolü sizin için en uygunu olur kafanız rahat eder en azından. Fiyat konusunda malesefki Tigralar çok temiz bakılmıyor bu yüzden 1.000-2.000 lira otomatikmen kafadan gidiyor. Zevk olarak verdiği konforu ve dar arka koltuklarını saymazsak çok eğlenceli bir arabadır ama kişiselleştirmeden olmaz ilk başta ön far grubunuz eskimiş degistirmek yerinde olur sakın görüntüye aldanıp angel eyes takmayın hiç tavsiye etmem yerine deepo veya valeo marka orjinal far grubuyla çıkma veya sıfır değişim yapılabilir. Ayrıca kaporta konusunda gerçekten ön kaput daha önce onarılmış galibe biraz tuhaf duruyor arka cam silecekleri normal geldi bana yanlız arka tamponun çeki demiri kapağı yok galiba onu biraz zor bulursun sıkıntı yaşatabilir. Yakıt olarak arkadaşlar abartmış 40-45 kuruş şehir içinde yakar normalde karmada sakin kullanımda 30-35 kuruş yakar benimkide tecrübeyle sabittir bastığınızda gerçekten yakıt çok farkediyor 50-55 kuruşlara fırlıyor kısaca güzel bir tecrübe yaşatır size artık 4-5 sene kullandığınızda ister istemez motor, teknik bilgi vs vs. hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz çünkü malesef en ufak sorununda farkettiriyor. Tekrar hayırlı olsun.


GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Uniquewish07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Şub 2014
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar yorumlarınız gerçekten beni çok mutlu etti geri vermeyi dahi düşünüyordum. Aracından ön soldan darbesi varmış aldığım kişiden duyduğum kadarıyla. dün bi ustaya götürdüm kanala soktu arabayı doldurduk suyu alttan şakır şakır akıyor yuvarlak bi parça vardı o değişecek dedi elinde yokmuş ve bulamazmış o yüzden yapmadı ama parçanın ismini unuttum hatta yapabilirsem ayarlarım dedi ama klima sürekli sıcak üfler dedi hangi parça olduğunu bilmiyorum sizin tecrubelerinize göre söyleyin birşeyler. Fortyseven sanırım farları orjinal valeo yazıyor üstünde pek anlamıyorum araçtan çünkü. Silecek kısmını hiç bilmiyorum zaten su püskürtmüyor nedenini de bilmiyorum. Arkadaşlarım baktı bayağı masrafı var dedi 3-4bin civarı dediler abartmışlarda olabilirler bilmiyorum. Aldığım kişi motor kaporta ustasıydı motorunu yeni yapmış diğer aksamlarını bilmiyorum ne durumda abs ışığı yanıyordu fren hidroliği bitikti doldurdum ışık söndü ama frene bastığım zaman pedalda sürtme sesi gibi birşey geliyor ani frende kızaklama yapıyor. manuel fan takılmış arabaya nedenini bilmiyorum. Araç şu an 171305 kmde görünüyor benzin ibresinde problem var sanırım 70 tl benzin aldım hala ışık yanıyor :) viteste boşluk varmış arkadaş dedi ama vites geçişinde hiç problem yapmadı denemek için kullandım harareti kontrol ede ede giderken arkama baktım su akıta akıta gidiyor merak ettiğim şey bunlarda yedek su deposumu o plastik olan bilmiyorum radyatör üzerinde su ekleyebileceğimiz biryer yok mu ? Az sonra motorunda resmini çekerim bi parçadan bi ses geliyor ötme sesi gibi çözümleyemedim acaba başıma iş mi aldıum yoksa adam edebilecekmiyim bunu bilmyorum :) Yiğitekimdemir Araç 171305 kmde 1996 model ve 9bin tlye aldım.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 14:08 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 13:43 ----------

Motor resimlerini de çektim ekleyeyim hemen kırmızıyla işaretlediğim parçadan ses geliyor ne olduğunu bilmiyorum yardımcı olursanız seviniirm. Dikiz aynasının üstündeki düğme ve yanındaki ne işe yarıyor hiçç çözemedim kapı açıkkan iç ışık nasıl kapanıyor onu da bilmiyorum çok değişik bir araca sahibim ama arabamı seviyorum :)) Şimdiden teşekkürler :)
9nqg.jpg

4xb6.jpg

0cb7.jpg

a5hj.jpg

mw7p.jpg

pk46.jpg

ry1f.jpg
 

yigitekimdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Ağu 2013
Mesajlar
898
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
www.tamindir.com
Şimdi sorularını bildiklerim arasından sırayla cevaplamak isterim :)

Arkadaşlar yorumlarınız gerçekten beni çok mutlu etti geri vermeyi dahi düşünüyordum. Aracından ön soldan darbesi varmış aldığım kişiden duyduğum kadarıyla. dün bi ustaya götürdüm kanala soktu arabayı doldurduk suyu alttan şakır şakır akıyor yuvarlak bi parça vardı o değişecek dedi elinde yokmuş ve bulamazmış o yüzden yapmadı ama parçanın ismini unuttum hatta yapabilirsem ayarlarım dedi ama klima sürekli sıcak üfler dedi hangi parça olduğunu bilmiyorum sizin tecrubelerinize göre söyleyin birşeyler.

İstanbul'un bilinen güvenilir ustalarından birisine giderseniz en acayip parça olsa gene de bulur, kendinize sürekli gittiğiniz güvenli bir usta bulun. Muhtemelen borularda çatlak patlak var ya da boru girişi tutmuyor iyi yahut en kötü ihtimalle radyatör genleşme kabı eskimiş, yenisini alacak olursanız yan sanayisini takmayın hararet yaptırıyor motora, direkt GM orijinal olanından alın.


Fortyseven sanırım farları orjinal valeo yazıyor üstünde pek anlamıyorum araçtan çünkü. Silecek kısmını hiç bilmiyorum zaten su püskürtmüyor nedenini de bilmiyorum.

Silecek suyu yoksa doldurun silecek haznesine. Gene su atmıyorsa fışkiye motoru bozulmuştur ya da borularda bişey vardır.

Arkadaşlarım baktı bayağı masrafı var dedi 3-4bin civarı dediler abartmışlarda olabilirler bilmiyorum.

Bence de var, ama normal.

Aldığım kişi motor kaporta ustasıydı motorunu yeni yapmış diğer aksamlarını bilmiyorum ne durumda abs ışığı yanıyordu fren hidroliği bitikti doldurdum ışık söndü ama frene bastığım zaman pedalda sürtme sesi gibi birşey geliyor ani frende kızaklama yapıyor.

Diskler, balatalar ve kampanalar bitmiş olabilir. Sürekli ABS devreye giriyor ya da girmese bile tekerler kilitleniyorsa lastikler bitmiştir.

manuel fan takılmış arabaya nedenini bilmiyorum.

Bu çok dangalakça bir konudan dolayı oluyor. Aracın harareti 98-100 olunca motor yanacak sanıyorlar ve sürekli fan açmak için manuel tuş koyuyorlar. Bir süre sonra fanın soketi de yanıyor ve çalışmayan fanla öylece kalakalıyorsunuz. Opel için orijinal ve uygun fan müşürünü arabanıza taktırın ve manuel sistemi kapatıp direkt normal otomatik moduna aldırın. Fiat müşürü takalım mı abi diyenlerden de uzak durun, arabanız Fiat değil Opel. Tehlikeli su sıcaklığı ise 108 derece, 100 değil. Tabii ki radyatör suyunun doğru şekilde "kırmızı renkli olmayan" silikatlı antifiriz ile doğru oranda karıştırılarak doldurulması gerektiğini unutmayın. Ayrıca radyatöre direkt su koyulabilecek bir kapak yok, her şey genleşme kabından.

Araç şu an 171305 kmde görünüyor benzin ibresinde problem var sanırım 70 tl benzin aldım hala ışık yanıyor

Tigra'ların şamandıraları bozuluyor :)

viteste boşluk varmış arkadaş dedi ama vites geçişinde hiç problem yapmadı

Vites tamir takımı ile vites kolunu sapasağlam boşluksuz yapabilirsiniz. 70 lira falan olması lazım.

Az sonra motorunda resmini çekerim bi parçadan bi ses geliyor ötme sesi gibi çözümleyemedim acaba başıma iş mi aldıum yoksa adam edebilecekmiyim bunu bilmyorum

İşaretli parça sekonder motor. Motor soğukken otomatik jikle görevi görüyor. Rölantide en fazla 1 dk sonra kendiliğinden kapanır.

Yiğitekimdemir Araç 171305 kmde 1996 model ve 9bin tlye aldım.

Birazcık pahalı durumuna göre. Aynen iade etme şansınız varsa edip 11-12 bin civarına temiz olan tigralardan alabilirsiniz yahut bunu yaptırarak uzun yıllar binebilirsiniz, seçim size kalmış :)
 

Uniquewish07

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Şub 2014
Mesajlar
14
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Teşekkür ederim cevapların için ilk arabam olduğu için ustam da yok henüz. O genleşme kabında bir sorun yok gibi görünüyor çünkü altta yuvarlak bir parçadan su akıyor ve tapaların değişmesi lazım demişti götürdüğüm usta. Silecek suyu dolu durumda direksiyondaki silecek koluna bastığımda fıskiyeden ses gelmiyor sadece silecekler çalışıyor. o benzin göstergesi sanırım şamandırayla alakalı. Vites tamir takımını alsam bile kendim yapabileceğimi hiç sanmıyorum :) Pahalı olmasının nedeni üste vade koydurmadan elden ödeme yaparak satın almam zaten. Ama iade etmeyi de hiç istemiyorum nasıl yapacağım onu da bilmiyorum kafam da deli sorular :)
 

eran

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Ocak 2014
Mesajlar
258
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Valla kardeş açık konuşmak gerekirse aracın biraz yorgun duruyor o yüzden biraz bakıma ihtiyacı var. Ön kaputta yine bir ayarsızlık var. Sakın moralini bozma. Sonuçta bütçe meselesi. Aynı araca 8000 isteyen de var 13000'de. Zamanla güzelleştirirsin aracını.
 
Üst