Orijinal Oksijen Sensörü mü? BOSCH mu?

termometre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ara 2009
Mesajlar
266
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Aracım bugün arıza ışığını yaktı...

Aracıma Orijinal oksijen sensörümü alayım yoksa çok konuşulan BOSCH'un Universal oksijen sensörünümü ???
 
Son düzenleme:

termometre

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ara 2009
Mesajlar
266
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
291074h.jpg


Dünyanın önde gelen otomotiv teknolojileri üreticisi Bosch tarafından geliştirilen ve bir çevre devrimi sayılabilecek "oksijen sensörü"nün 30. üretim yılı kutlanıyor.

Bosch, yılda ortalama 33 milyon oksijen sensörü ile bugüne kadar toplamda ortalama 400 milyon adetten fazla oksijen sensörü üretimi ile pazarın lideri konumunda.

Avrupa’da yeni üretilen her üç araçtan ikisine Bosch oksijen sensörü takılıyor

Oksijen Sensörü Ne İşe Yarar?
Oksijen sensörü egzoz gazındaki oksijen miktarını ölçümleyerek elektronik beyne yanma odasına gönderilen yakıtın optimum düzeyde olup olmadığı ile ilgili bilgi aktarır.


Araç Sahibine Yararları Nelerdir?

Yakıtı yanma odasına enjekte eden enjektörler, olması gereken süreden daha fazla açık kalmış ise yakıt zengin karışım adını alır. Bu da hava yakıt karışımındaki yakıt miktarının istenenden fazla olduğu anlamına gelir.



Oksijen sensörü sayesinde hava yakıt karışımının zengin ya da fakir olduğu bilgisi beyne iletilir, eğer hava yakıt karışımı zengin ise beyin enjektörlerin açık kalma süresini azaltır. Bu da son kullanıcı açısından yakıt tasarrufu avantajı sunmaktadır. % 15 'e varan yakıt tasarrufu sağlayarak, yılda ortalama 400 - 500 YTL kazanç sağlayabilirsiniz.

Benzer şekilde eğer enjektörler çok kısa süre açık kalarak fakir karışım oluşmuş ise istenilen motor performansı sağlanamamış olur ve bu noktada oksijen sensörünün yardımıyla beyne iletilen sinyal ile enjektörler optimum seviyede açık kalarak motordan beklenen performansın gerçekleşmesi sağlanır.



Her 30.000 km' de kontrol edilmesi ve gerekli görüldüğü zaman değiştirilmesi, aracınızda karşılaşacağınız ikincil arızalardan sizleri korumuş olur.

 
Son düzenleme:
Üst