traversin değişmesi gerekiyor

muratcaglar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Ağu 2014
Mesajlar
20
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
Herkese selamlar arkadşlar 2010 astra direksiyonu bıraktığımda direksiyon kendiliğinden sola dönüyor ve araç sola gidiyordu özellikle şehir içinde düşük hızda..yüksek hızlarda direksiyon sertleştiği için çok sorun olmuyordu ama bu seferde fren yapınca arac sola çekiyor çok usta gezdim defalarca rot ayarı falan derken kendim fark ettimki sol teker sağ tarafa göre 1.5 cm gerideydi ustaya gidip anlattım sol tablayı değiştik yarım santim gitti ama sol teker hala 1 cm geride travers değişirse düzelir ama çokda gerekli değil biraz keyfi olur değiştirmen dediler ama ben değiştirmek istiyorum ama şu anki halinden dahamı kötü olur diyede korkuyorum bu traversi değiştirmek ne gibi risk yada sorunlar doğurabilir şu anki durumdan daha kötü bir durum olabilirmi yani işçilik açısından hata payı varmı yoksa yenisi ile kolaylıka değişecek bi parçamı bu tavers yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
 
Son düzenleme:

enermax

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
72
Tepki puanı
1
Puanları
8
Siteyi ziyaret et
Travers, tüm ön yürüyen aksamı ve motoru şasiye bağlayan çember biçminde büyükçe ve önemli bir parçadır. Traverste kaza harici yamulma eğilme olmaz kolay kolay. Yalnız, traversi şasiye bağlayan vida ve somunlar, uzun km ler sonunda ve kötü yol şartlarında kullanım neticesinde gevşeyebilir ve kayma yapabilir. İyi bir serviste baktırmak lazım. 1 cm de olsa teker konum farkı önemlidir, tüm sürüş dengelerini bozar.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 12:04 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 12:01 ----------

Travers değişimi uzun, işçilik maliyeti yüksek ve hassas bir iştir. Arabanın ön iskeleti değişiyor sonuçta. O yüzden hassas ölçüm yaptırıp emin olup gereksiz yere değişim yaptırmayın.
 

muratcaglar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Ağu 2014
Mesajlar
20
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim..yorumunuzdan anladığım işçilik açısından hata payı oldukca yüksek
 
Üst