21 Ekim referandum.Yeni ANAYASA okuyunuz...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan c_corsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Siyasi çıkmazlara sebep vermemek için bence Cumhurbaşkanını halk seçmeli. Gectiğimiz aylarda ülke krizin eşiğinden döndü. Referandum ile seçilmesi durumunda yasalarda sınırlandırılmış olacak ve kimse itiraz edemeyecek. Tam demokrasi.

bence cumhurbaşkanını halkın secmesı dogru degıl sımdı bırbırıne gudumlu bır meclıs ve cumhurbaskanı var ama tam aksı bır pozısyon olusursa bu sefer secılmıs ıkı ayrı guc olacak. madem cumhur sembolık olacak denılıyor. o zaman neden halk secıyor. halkın oyu sembolikmidir. refarandumun ulkeye malıyetını bılenınız varmı.

paylasım için saol

bence cumhurbaşkanını halkın secmesı dogru degıl sımdı bırbırıne gudumlu bır meclıs ve cumhurbaskanı var ama tam aksı bır pozısyon olusursa bu sefer secılmıs ıkı ayrı guc olacak. madem cumhur sembolık olacak denılıyor. o zaman neden halk secıyor. halkın oyu sembolikmidir. refarandumun ulkeye malıyetını bılenınız varmı.

tamamen katılıyorum. Cumhuriyet, milletin egemenliğini seçtiği temsilciler vasıtasıyla kullandığı bir yönetim şeklidir. Millet temsilcilerini seçerek meclise göndermiştir. Egemenliğini temsilciler vasıtasıyla kullanacaktır. Millet vekili demek budur. Şimdi halk hayır kardeşim sen seçme ben seçeceğim demek abestir. millet iradesiyle iki ayrı güç seçilmiş olacak...

ayrıca halkın seçmesi, adayların halka sempatik görünmek adına çeşitli tavizler vermelerine dahi yol açabilir. Örneğin bir kişi, para dağıtarak dahi cumhurbaşkanı seçilebilir.

iki kez seçilme ise cumhurbaşkanının tekrar seçilebilme endişesi taşımasına yol açacak, ve de bazı kararların sıhhatini etkileyecektir.

dünyada kaç ülke var cumhurbaşkanını halkın seçmediği???bence halk seçmeli fakat bu anayasa paketi çeşitli bombalar içeriyor KESİNLİKLE HAYIR DİYORUM!!!

dünyada kaç ülke var cumhurbaşkanını halkın seçmediği???bence halk seçmeli fakat bu anayasa paketi çeşitli bombalar içeriyor KESİNLİKLE HAYIR DİYORUM!!!
tmm halk seçsin ama sen oyunu verirken neye göre vericen sembolik sonuçta hangi kriterlere göre ki, bi sürü siyasi parti savaşına dönecek kendi adamlarını cumhurbaşkanı yapmak için :(

tmm halk seçsin ama sen oyunu verirken neye göre vericen sembolik sonuçta hangi kriterlere göre ki, bi sürü siyasi parti savaşına dönecek kendi adamlarını cumhurbaşkanı yapmak için :(

olsun sembolikte olsa halk seçsin.madem sembolik ne sakıncası var halkın seçmesinin?ama bu referanduma evet diyeceğim anlamına gelmez kesinlikle hayır diyeceğim...

demokrasi olacak ya halkı uyutma çabaları onun için karşıyım sadece ama düşüncene katılıyorum tabiki hayır :)

demokrasi olacak ya halkı uyutma çabaları onun için karşıyım sadece ama düşüncene katılıyorum tabiki hayır :)

forza hayır:good:

Demokrasilerde kuvvetler ayrılığı kaça ayrılır?
Cevap: Üçe. Kara, deniz, hava kuvvetleri.

super bi cvp tam turkiyee anlatiyoo..

halk sececek tabii

Geri