Araç Tamirinde İzlediğimiz Yollar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abı bak konunun ustune geldı kardesımde 2001 model 1.4 comfort corsa var tek kapı bu sene ıcınde bı defa kaza yaptı karsı tarafın arac bora sadece on camurluk degıstı oda duzelırdıde servıs degıstırmıs o kadar hasarı var bızımkınınde camurluk egrılmıs duzelttrdı cebınden sıgortası bıtıyomus yarın kı sıgortacıda gelınımız tanıdık kac para cıkmıs abı sıgortası 1000 tl bu nedır sımdı solermısn ? neden mıllet sıfır alamıyo al bı neden daha.. yarın aracı annemın uzerıne satıs yapcam o zaman ne kadara dusuyo 500 tl buda revamı hadı..

İkinci el de olsa, kalite kalitedir :D

Yok ya eskiye rahmet olsa bit pazarına nur yağardı yaw :D elimi kolumu bağlayan sadece otomatik araçtan başka şansım yok mecbur otomatik kullanmam gerek ya değilse düz vites kullana bilsem alırım sıfır kasko da benim paşa keyfime kalmış yaptırmasam da olur der... binerim baktım araç artık gözünü sanayiye dikiyor anında satar gider bir sıfır daha alırım sanayi bekleyene kadar aracın keyfine bakarım ;)

abı bak konunun ustune geldı kardesımde 2001 model 1.4 comfort corsa var tek kapı bu sene ıcınde bı defa kaza yaptı karsı tarafın arac bora sadece on camurluk degıstı oda duzelırdıde servıs degıstırmıs o kadar hasarı var bızımkınınde camurluk egrılmıs duzelttrdı cebınden sıgortası bıtıyomus yarın kı sıgortacıda gelınımız tanıdık kac para cıkmıs abı sıgortası 1000 tl bu nedır sımdı solermısn ? neden mıllet sıfır alamıyo al bı neden daha.. yarın aracı annemın uzerıne satıs yapcam o zaman ne kadara dusuyo 500 tl buda revamı hadı..

Mustafa bu sigorta konusunda çok yanlış yapıldı ve bu yanlışın bedelini her zaman ki gibi başkaları ödüyor. Aslında vatandaşın tutanak tutma işini bırakması ilgili sigorta eksperleri gelip onlar tutanak düzenlemesi gerek idi. Bir çok sahtekar var emin ol adamlar hani derler ya kitabı kabı ile yutan tipler.

nadır abı babam aradı adam resmen cokmus fıyatı duyunca boyle bısey yok ya bı kaza yapılmıs kı tutanak tutulmasa cebımızden yaptrsak 200 tl den fazla para gıtmezdı bu ne sacmalıktır ya boyle 1000 tl sıfır arabanın kaskosu bu kadar tutuyo napım sımdı bende gıdıp gostermelık kaza yapayım alayım 2000 tl parayı cebıme umrumda olmasın kasko sıgorta ne kadar tutuyo dıye sonrada bumudur yanı cozumu

Yok ya eskiye rahmet olsa bit pazarına nur yağardı yaw :D elimi kolumu bağlayan sadece otomatik araçtan başka şansım yok mecbur otomatik kullanmam gerek ya değilse düz vites kullana bilsem alırım sıfır kasko da benim paşa keyfime kalmış yaptırmasam da olur der... binerim baktım araç artık gözünü sanayiye dikiyor anında satar gider bir sıfır daha alırım sanayi bekleyene kadar aracın keyfine bakarım ;)

Nadir şaka yapıyorsun değil mi? Hiç 10-15 yaşındaki kaliteli bir araç ( mesela Mercedes, BMW, Audı, Vectra :) ) ile "0" km Dacia aynı olur mu? Geçenlerde bir arkadaşa araba bakmaya gittik. Baktığımız bir çok arabanın iç aksamı sert plastikten mamül. Kapıları açıp kapatıyorsun, çıkan teneke tarzı sesi duyunca arabaya vereceğin para aklına geliyor ve anında oradan kaçıyorsun. Tamam bazı arabaların mekanik aksamı başka arabalardan (Renault&Dacia, Opel&Chevrolet gibi) alınma ama diğer aksamları ise çok zayıf. Ben sıfır km bir araç alacağım, iki gün sonra kasislerden geçerken sağından solundan tıkırtılar gelecek ondan sonra kendimi "ses geliyor ama olsun araç daha yeni" diye mi avutacağım ;).

o değilde araba tamirini bizim patron a soracaksınız,tabi tır için diyorum....

caner: patron dorse körüğü patlak ! o biçim hava kaçırıyor...

Patron:yaptırırız yaptırırız hele şu servisi at...

(aradan geçer 1 ay ) komprassör dinlenmeye geçmediği için komple kompressör girer patrona..

derim lastiklerin kaplamaları attı kafam kadar delik var,telin üstünde gidiyorum,
derki gümleyene kadar yolu var,
lastiği değiştirmez ve lastik gümler,çamurluklar ve stop yerden 30 metre kadar havalanır,araba yolda kalır servis gelir lastik takar,sonra çamurluk takılır. stop takılır

yağ bakımı geldi patron (hele bi 4-5000 bin geçsin der yalvar yakar 23bin km sonra değiştirttim...

patroooon araba durmuyor dorse balataları sıfır,çekici diskleri çatlak frene basınca sağ koltuğa geçicem direksyon olmasa...
durur durur allahın izniyle durur....al arabanı ben bu şekilde servis atmam !!!
tamam tamam git yaptır :)ama bir ay idare et caner !
eşyalarımı topluyooom,,
tamaam git yaptır...

gibiiii gibiii
ama böyle abilerin arabasınada birşey olmaz işte...
sen bakarsın 30bin yerine 25 binde yağ değiş motorun dağ başında piston sarar
adam yağ değişmez milyon km gider..

aah ah.. ama lastiklerin resmini bi çekeyim size :D

nadı abı konu kırlılıgı olmasın dıye buraya yazayım gene :) kardesımın arabasının sıgortası 1000 tl cıkmıstı ya annemın ustune sattık aracı 420 lıra ya hallettık sıgortayı :) noter bıle dıyo herkez satıs yapıyo boyle dıye saolsun devletı kazanıyo gene bosuna mı bıraktılar sıgortaları sabıt ustune bıde satıstan aldıgı kdv yı gıydırıyo :)

nadı abı konu kırlılıgı olmasın dıye buraya yazayım gene :) kardesımın arabasının sıgortası 1000 tl cıkmıstı ya annemın ustune sattık aracı 420 lıra ya hallettık sıgortayı :) noter bıle dıyo herkez satıs yapıyo boyle dıye saolsun devletı kazanıyo gene bosuna mı bıraktılar sıgortaları sabıt ustune bıde satıstan aldıgı kdv yı gıydırıyo :)

:) Aslında böyle olmaması gerek ama işte ülkemizde işler her zaman olduğu gibi bir garip :)

Konuya dönecek olursak bugün gittim bir kaç hafta önce içini temizletip bakımlarını yaptırmama karşın tat vermeyen arka fren kampanalarını ve balatalarının tamamını değiştirdim. Eskiye itibar etmemekte fayda var demek ki daha önce 2 cm allat tutan fren anında 1 cm basmamla tutmaya başladı birde harıltı gürültü batırdı kalmadı son bir ay içinde yaptırdığım bakımlar..

1. Radyatör değiştirdim

2.Ön disk ve balataları değiştirdim

3. Şanzuman yağını değiştirdim

4.Alt tablaları değiştirdim

5. Z rotları değiştirdim

6. Bugünde arka kampana ve balataları değiştirdim

Daha değiştirecek yer kalmadı sanırım :D

Geri