Aracın az kullanılması sıkıntı yaratır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serkan-fc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle yatan araçlar her zaman çalışan araçlardan daha çabuk yıpranın. Bunu uzun vade için söylüyorum. Aracın mekanik aksamlarında olan yağlar uzun süre durması durumunda tamamen ilgili parçalardan ayrılır ve araç çalışma durumuna geçtiğinde sürtünme olayı çok fazla olacaktır. Sürtünmenin fazla olmasından da araç da aşınmalar meydana gelir. Bu yüzden aracın kısa mesafe dahi olsa çalışması artı değerdir.

mekanik olarak herhangi bir sorun olmaz belki akünün voltajı düşebilir(5 yıl clio kullandım 37 bin km yol yaptı hiç aküsü değişmemişti 45amperlik akü vardı) vede lastik yanaklarında yatmaktan çatlamalar olabilir bunun dışında bir problem çıkmaz birde cam sunun da şebeke suyu kullanıyorsanız bu antifirizli olan cam sularındanda katın olanrın bazılarında kireç sökücü var memeler tıkanma yapmaz

Değerli arkadaşlarım; tüm görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla benim kullandığım şekilde bir sorun meydana gelmeyecek. Akü ,lastik gibi parçaların ömrünün kısalması önemli değil benim açımdan önemli olan motor ve kaportaya bir şey olmaması, bunun cevabınıda sizler sayesinde aldım. Hepinize kazasız sürüşler dilerim.
Saygılar...

uzun süre kullanılmayan araçların özellikle rulmanlarında karıncalanma dediğimiz deformasyonlar görülebilir(basıncın yani yer çekiminin rulamanın yere yakın kısmına daha fazla bası yapması),kısa vadede bir şey hissedilmez fakat bir sür sonra rulman balans ve ses yapmaya başlar,bizde noldu bu arabaya diye üzülürüz,özellikle teker ve motor rulmanların da bu duruma rastlanır fakat haftada yada 15 günde yapacağımız ufak bir yer değişikliği bu sorunun önlememize yardımcı olur,selamlar...

Geri