Arka tampon altı

serdarbey

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
99
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
arkadaşım devleti zarara uğratmayın hakkında dava bile açılabilir.sigortaası yoksa direk polis çağıracaksın.adam kaçarsa poliste şikayetçi olacaksın. senşn kaskonda ondan söke söke alır parayı.
 

kadirizm2010

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
24 Eyl 2010
Mesajlar
90
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
herşeye rağmen aracınızın hasarını sigorta karşılayacaksa bile sakın yan sanayi parça kullandırmayın biraz diretin olmazsa exper ile görüşün yan sanayi daha önce taktırdım sorun oluyo yerine oturmuyo boyası atıyo gibi aynı olay başımdan birkaç defa geçti. geçenlerde binanın otoparkında yaşlı amcamın biri fren yerine gaza basıp benim aracın nasıl becerdi ise ön tamponunu kırmış aracı servise götürdüm ya tamir ya çıkma olmadı yan sanayi takılır dediler ben kabul etmedim ama öğrendiğime göre kanunda böyle bir uygulama varmış bu uyğulama kanunlara uyğunmuş nasıl kanunsa ben yinede exper ile görüşmek istedim durumu kendisine anlattım yan sanayi tampon uyum sağlamıyo kenarlardan açık kalıyo boya tutmuyo ön karlığı çabuk düşüyo gibi exper bana sizin tampon değişecek tamir olması zor ama benim yapabileceğim birşey yok eğer içinize sinmiyorsa çıkmacılara kendiniz bakın içinize sinen bir tampon olursa alın olmazsa ben son kez kendi insiyatifimi kullanıp sigorta şirketine dilekçe yollarım maduriyetinizi anlatan dedi çıkmacıya kendim gittim tamponlara bakarken bir tane sıfır orjinal gm tampon buldum daha aracın üzerine bile takılmamış sordum neyin nesi diye meğer opel servisine malzeme götüren kargo aracı devrilmiş içindeki mallar ile birlikte kaskolu olduğundan oraya getirilmiş bende hemen atladım tabi experi birdaha aramaya gerek kalmadı. aklınızda olsun sakın yan sanayi tampon taktırmayın daha önce ben yukarıda yazdığım sorunları yaşadım en güzeli orjinali iyi geceler
 

topuz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Ara 2008
Mesajlar
102
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, hepinize teşekkürler. Vuran kişi trafik sigortasının yanında olmadığını sigorta şirketinde olduğunu söyledi. Tutanağa sadece onunla ilgili bilgileri işlemedik. Diğer bilgiler tamam ve imza altına aldık. Ayrıca kimliğini de aldım.
Orjinal takılması için çaba göstereceğim.
 

halilakel

Kayıtlı Kullanıcı
33-Mersin
Katılım
1 Ağu 2006
Mesajlar
2,145
Tepki puanı
3
Puanları
38
Yaş
39
Siteyi ziyaret et

Edifice

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Nis 2011
Mesajlar
15
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar.

Astra j aracımla, mersin-ankara yolunda tatsız bir olay yaşadım. Altı üstü bir litre su almak için ankara yönünde otoban çıkışındaki ilk opet istasyonuna girmek üzere yavaşladım. Girişte metal ızgaraları vardı su geçişi için. Hiçbir sorun görünmüyordu ızgaralarda. Tam ben geçerken aracın sağ arka tarafından sert bir ses geldi. Aracı durdurup indiğimde, sağ arka çamurluğun küçük bir kısmı ve tampon altı plastik parçanın %80'inin yerinden çıkmış olduğunu gördüm. Plastik parçada küçük bir de yırtık oluşmuştu. Gidip ızgarları incelediğimde metal bir parçanın ben geçerken kalktığını gördüm. Nasıl oldu hala anlamadım ama o metal parça benim tampon altına takılıp, parçayı ve tamponun bir kısmını yerinden sökmüş. Başıma bu olay gelince adamlar ızgaraları tamire başladı ama olan bana oldu. :(

Tamponun açılan kısmını kırık bir parçası olmadığı için rahatlıkla yerleştirdim. Ama tampon altı parça için aynısını yapamadım. Parçanın, tamopona geçtiği kısımda, tampondaki plastik dişlerden biri kırımlıştı. Parçayı olabildiğince yerine yerleştirdim. Oturmuş gibi görünüyordu. Yoluma devam ettim.

Malesef oturmamış. Yoluma devam ederken solladığım bir kamyoncunun yaptığı selektörü farkettim ve durdum. Tampon altı plastik parça yerinden çıkmış ve yerde sürüklenmişti. Parçanın sağ uç kısmı bir miktar deforme olmuştu ve tamonumda da çizikler oluşturmuştu. Yattım aracın altına. Gördüm ki, tampona birleşen dişlerden başka en altta, o plastik parçayı tampona sabitleyen iki adet pim var. Neyseki o parçalarda da bir problem yoktu ve pimleri de iyice sıkıştırıp yerine takarak, alt parçayı da sabitledim. Ancak dediğim gibi plastik parçanın sağ uç kısmı deforme olduğu için uç kısım tam olarak oturmuyor şu anda. Biraz daha tedbirli davranıp koli bandı ile alt plastik parçayı, tampona bantladım.

Kalan yolu sorun yaşamadan geldim. Plastik parça koli bandı ile sabitlenmiş halde birkaç bozuk yoldan da geçtim ama parça yerinden oynamadı. Bantları şimdi çıkardım ama henüz sarsıntılı bir yolda denemedim. Bantsız bir halde bozuk yollara dalacağım test edebilmek adına. Parçayı değiştirene kadar tekrar böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorum da. :)

İn cin top oynayan bir yerde böyle birşeyle uğraşmak zorunda kalmak da ayrıca tatsızdı.
 
Son düzenleme:
Üst