Asgari ucret 1300 tl

Eyvallah kardeşim. Vallahi konu maşallah alıp başını kesin kez gidecek. Şu televizyon konusunda bende bir kaç şey yazmadan geçmek istemem. Evet tv programlarında çok haklısın özellikle geçen 10-15 yıllık zaman içinde millet öyle bir zehirlendi ki kimse farkına bile varmadı bile.

Misal televizyon da yayınlanan diziler. Adam kardeşinin karşısı ile iş pişiriyor ve bu durum öyle bir millete aktarılıyor ki çok masum bir durum gibi. Yav bu düpe düz şerefsizliğin önde gideni ama millete işleme çok önemli. Güzel de işliyorlar. İşlediler. Sonra analık ile oğlu arasında aşk falan filan konuları millet de bunu bal kaymak misali yedi yemeye devam etti. Millet tv ekranlarında kim kimin koynun da konularını izler iken aslında uyur iken bir çok ala vere dala vere döndü. Dönmeye de devam ediyor. Millet de izlemeye...

Evet daha önce bir kaç konu da yazdım. Ya trafik içinde adamın aracının bagaj kapağının üzerinde olan cep telefonu gören bu mobese kameraları neden se? Kocaman bir cadde yada sokağa açılan eşek kadar çukurları görmedi...Sonra gezi eylemlerinde cami de bira içildi falan oldu filan oldu denmesine karşın camiye silah gömenleri maşallah kimse görmedi. Ne hikmet ise?

Daha bir çok şey var aslında ama bunları burada yazamaya gerek dahi yok. Bir çok konuyu bir çok arkadaş bence bizlerden daha iyi farkındadır.

Geçenler de kendi kendime düşündüm. Bu zamana kadar bazı parti liderlerinin koltuklarında olması bile ülke de bir dümen döndüğü hissini verdi bana. Adamlar sadece parti başında kalarak milletin partiden soğumasına ulan bunlardan bir köy yada kasaba olmaz. Elimiz mahkum ne yapalım demesi bile dümen gibi geldi bana. Çünkü tabanın istemediği deleğenin istemedi, seçmenin istemediği bir lider neden parti başın da durur ki? Bunun hiç bir şekilde mantıklı açıklaması olamaz bana göre...

Yıllardır meydanlar da söylemedik söz bırakmamasına karşın bir lider sadece 0.03 kadar bir oy artırdık demesine karşın neden gram ilerlemez ki?

7 Haziran seçimlerinde aman ülke batar denmesine karşın 1 Kasım seçimlerin de batar olan ülke de para muslukları neden sonuna kadar açıldı ki?

Buna karşın bir parti eğer kıl payı seçim barajını aşamasa idi neler olur du ki? Bu konuları insan kendi kendine sormadan edemiyor.

İşin özün de bu ülke 2023 yılı gelmeden bir kaos ortamına çekilmesine çekilecek ama işte bunu yapmak isteyen adamlar bizim insanımızı daha çözemedi şimdi bu işi yapan adamlar kendi kendilerine soruyor arkadaş bu Millet nasıl Bir Millet diye :) onların bile kafası yanmış durum da :D bundan adım kadar eminim.

Ülkemiz de yaşanan durumlar dünya üzerinde bir başka ülke de yaşansa idi sanırım taş üstünde taş kalmaz idi.

Abi hep ilkokul derslerinde Türkiye' nin önemini anlatırlar, bana göre onlar yalan. Yok jeopolitik konum, yok değerli madenler, yok 4 mevsimin yaşandığı cennet vatan falan, bunlar bana hiç inandırıcı gelmiyor.

Adamlar doğalgazı bir kesse ki kesecekler inşallah bu kış, temennim o yönde. Görürüm ben jeopolitik konumu cennet vatanı. Siyaseti çift kat battaniye altından yapacaz inşallah, tabi elektrik kesilmezse :D

Marketten Kola alıp lavaboya dökerek İsrail' i protesto eden ve bunu yapanı alkışlayan adamlar da var abi. Adamların bizi çözememesi o yüzden normal :D

Bunlar hep Amerika ve İsrail' in oyunları diyerek trollük yapmak istemiyorum fakat bu işin arkasında onların olduğu da apaçık. Bizi savaşla, parayla, ambargoyla ele geçiremediler bu bir gerçek. Bizim yüzyıllardır süregelen istikrarımızı bozmak istemelerinin bence temel sebeplerinden birisi, ortadoğu ülkelerinin arasında bir birlik kurulmasının önüne geçmek.

Çünkü Avrupa, Amerika denen yerlerin geçmişi ile Ortadoğu medeniyetlerinin geçmişi kıyaslandığında devede kulak kalıyor. Özetle bu medeniyetlerin kurulmasından korkuyorlar.

Saddam (Körfes savaşında İncirliği Amerikaya açmayın PKK' yı bitiricem demişti, idam edilirken kendisine küfür edenlere efendi olun dedi) Kaddafi (Kocatepe Camiisinin inşaatının tamamlanmasında en büyük bağışı yapan kişi, ismi en üstte yer alır, bir insan o şekilde öldürülmemeli), Esad, Ahmedi Nejad bu insanların hepsi Türkleri ve Türkiye' yi sever idi

Fakat ortada bir problem yokken (bir ülkenin kendi içinde problemleri olabilir, sonuçta bizimle problemleri yoktu) ne olup bittiğini anlamadan bütün komşu ülkelere düşman kesiliverdik.

Türkmenistan ve Azerbaycan' ı Rusların elinden kurtaramadık. Ortadoğu ülkelerinde istikrarın korunmasını sağlayamadık. Bu ülkelerle bir birlik kurmak neredeyse imkansız, İran hariç hepsinde istikrarsızlık had safhada.

Her yıl birileri TV' ye çıkıp AB' ye en geç 2 seneye giriyoruz dedikten sonra ortalardan kayboluyor. İlk AB' ye girme girişiminin üzerinden kaç tane 2 yıl geçti acaba?

Avrupalılar bizim gündemi takip ediyorsa, çok sağlam mizah malzemesi çıkardığımız kesin. Çünkü olmayacak duaya amin diyoruz, yanı başımızdaki ülkelere sırtımızı dönüp tü kaka dedikten sonra, binlerce kilometre uzaktaki ülkelerin kurduğu birlikten medet umuyoruz. Haliyle komşularımızın da bizi sevmemesi normal.

Bize ilkokulda yıkılmış bir Osmanlı İmparatorluğu' nun bütün padişahlarını, hem de sırasıyla birlikte ezberlettiler. Viyanayı kimin, kaç yılında kuşattığını iyi biliriz fakat halihazırda kurulmuş ve içinde yaşadığımız devletin yakın tarihini bilmeyiz. Beni en çok üzen de bu.

konu epey siyası noktalara gitmiş benim dikkatimi cezbeden nokta anormal kar yapan sanayicilerin ki yukarda dedim aglanmaları onların istedigi KÖLE gibi calısacak hatta cin gibi calısacak beleş eleman. Eğer devlet buna izin verirse onu bilemem sonucta oty veren kesim zengin degil cogu ya işsiz yada asgari ucret alan kesim bu yuzden verilecek zammın 2 etkisi var

1) olumlu etki 1000 tl net alınan ucret net 1300 tl olursa bu insanların alışveriş yapması demek olacak cunku toplumumuz bankaya para yatıran bi toplum degil buda ekonomi carklarını cevirrecek halk daha cok harcayıp borclancak buda belki bankalarıda hareketlendirecek kart kullanımı artacak (buda aslında olumsuz)

2) Hain köfte olan sanayici bunu bahane edip giren 2,2 milyon suriyelinin %50 si buyuk ise onları 400-500 tl ve sigortasız işe alacak bu durumda devlet buna gözyumarsa 2 olasılık var
A) HALK İSYAN EDERSE ,zam istediniz sonucunua katlanın diyecek
B) bu konuda sanayicileri sıkıştırıp sigortasız işciye izin vermeyecek

Bu zam sonrasında eger işsizlik artmazsa hersey yolunda giderse AKP 2017 de erken secim yapar, HDP ve MHP meclisden gider %70 ile tek başına iktidar olur
Diğer olasılık işsizlik sanayici yuzunden patlar halk hesap sorar ve akp yine %40 lara düsecegini anketlerde görür ve 2019 a kadar bekler

Aynen öyle uyanık olamadık yada olayların farkında olmamıza karşın farkında değiliz ayağına yatıldı. Şimdi 2023 yılına az kaldı yani Lozan antlaşması sonra erecek eee şimdi ne yapmak gerek? Gereken çok basit Ortadoğu denen bataklık içine Türkiye'yi çekmek yeter de artar bile. Sanırım kısa zaman içinde Mehmet elleri tetikte Suriye topraklarına girmiş olacak. :( Al sana bataklık içinde bir Türkiye... Ülkemizin eti butu belli. Amerika gibi dünya devi bir ülke Irak içinden çıkamadıktan sonra Türkiye Suriye batağında resmen boğulur.

2023'te Lozan'ın bittiğine dair bir tane madde varmı ?
barış anlaşmasının bittiği nerde görüldü . barış bitti diye savaşmı yapacağız. %50'lik kısmı yesin onlar lozan bitiyor o oluyor bu oluyor diye...

devletin hükümetin mali yardım yapmaması gerekiyor. sonuçta olacak olan rakam öyle uçuk bir rakam değil. Herzaman işçileri düşünüyor ay sonunu nasıl getireceğim diye birazda onlar hesap yapsın. elbette maliyece kar- zarar tabloları incelenir belirli miktarı aşamayan kar yapmayan şirketler olabilir belki onların kapanmaması veya işçi çıkarmaması için devlet desteği olabilir. Ama bunlarda azınlıkta kalır bence.o yüzden işverenlere hiç acımıyorum. Madem öyle çok etkileniyorlar neden seçim öncesi bağırıp çağırmadılar da şimdi yumurta kapıya gelmiş devlet yardım etsin yok öyle yağma paşa paşa vereceksin maaşları işçi çıkartmadan. işçi çıkaranada ceza versin devlet

%5 +%5 OLSAYSI

1000 >1050 1102 TL OLACAK şu an 1300 tl olacak
200 tl kar var ama öte yandan
Tek kişinin yoksulluk sınırının 2 bin 61 lira 33 kuruş
dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 4 bin 182 lira 93 kuruş

Bu durumda ailede 3 kişi calısmalı ki (en az) bu aile gecinsin
Oda en tabandan

DÜnyadakİ gelİŞmİŞ Ülkelerdekİ gİbİ bİr asgarİ Ücret olmali ve yİne gelİŞmİŞ Ülkelerdekİ gİbİ asgarİ Ücret de vergİden muaf olmali oyle kiytiriktan 1300 tl
kİmsenİn İŞİnİ gÖrmez

Bizi bunca zaman yöneten kişiler bu asgari ücret konusun da bir gram iş yapmadı. Türkiye aslında bakmayın yoksul bir ülke. Zengin zamanın da dibine kadar zengin oldu fakir de ölme konumuna geldi. Şimdi iş verenler ağlamaya başlıyorlar. Vay efendim işten çıkma olurmuş falan filan hikaye. Eğer bu işte kararlı bir hükumet varsa bu işte bir gram destek vermez. Ve buna karşın ülke de kayıt dışı işçi çalıştıranın da kapısına kilidi koyar. Bunca zaman emekçilerin sırtından dünyaları kazandılar. Doymadılar. Doymuyorlar sürekli bize para gelsin de nereden gelirse geldin...İşte artık bunların yıkılması gerek. Kardeşim 1300 TL ile tek maaş bir adam duvarları kemirse yine karnı doymaz. Tabi yönetenlerin unları tuzları kuru nede olsa onları bu duvarları yese doymayacak kişilerin verdikleri vergiler ile lüks sefa içinde yaşamaya devam ediyorlar. Sendikalar bile hile hurda. Emin olun bir sendika yetkilisi dünya kadar para alır. Gitti geldiği yediği içtiği falanı filanı hepsi sendika kasasından karşılanır. Onlar bile bu durum da ise diğerlerini siz düşünün.

Kimse kocaman bir devleti işçi çıkarmak ile tehdit edemez. Eden de bedelini öder. Bu kadar basit. Hatta 1300 değil en az 2000 TL vermeleri gerek. Adamların aldıkları maaş kira zor eder yaw. El insaf... bu kadar millet perişan edilmez ki.

önce kayıt dışı ödemeleri yok etsinler.
prim diye sistem var. prim motivasyondur. heray alınan ek gelirdir. bunu kurumsal firmalar bile ssk 'ya bildirmiyor.
ben 2000 liranın altında almıyorum ama net maaşım 1400 +90 agi 1490 tl.
aradaki minimum 600 tl nerede diye sormalı devlet. adam akıllı denetçi vs lazım...

konu epey siyası noktalara gitmiş benim dikkatimi cezbeden nokta anormal kar yapan sanayicilerin ki yukarda dedim aglanmaları onların istedigi KÖLE gibi calısacak hatta cin gibi calısacak beleş eleman. Eğer devlet buna izin verirse onu bilemem sonucta oty veren kesim zengin degil cogu ya işsiz yada asgari ucret alan kesim bu yuzden verilecek zammın 2 etkisi var

1) olumlu etki 1000 tl net alınan ucret net 1300 tl olursa bu insanların alışveriş yapması demek olacak cunku toplumumuz bankaya para yatıran bi toplum degil buda ekonomi carklarını cevirrecek halk daha cok harcayıp borclancak buda belki bankalarıda hareketlendirecek kart kullanımı artacak (buda aslında olumsuz)

2) Hain köfte olan sanayici bunu bahane edip giren 2,2 milyon suriyelinin %50 si buyuk ise onları 400-500 tl ve sigortasız işe alacak bu durumda devlet buna gözyumarsa 2 olasılık var
A) HALK İSYAN EDERSE ,zam istediniz sonucunua katlanın diyecek
B) bu konuda sanayicileri sıkıştırıp sigortasız işciye izin vermeyecek

Bu zam sonrasında eger işsizlik artmazsa hersey yolunda giderse AKP 2017 de erken secim yapar, HDP ve MHP meclisden gider %70 ile tek başına iktidar olur
Diğer olasılık işsizlik sanayici yuzunden patlar halk hesap sorar ve akp yine %40 lara düsecegini anketlerde görür ve 2019 a kadar bekler

1-) Devlet desteği olursa, bu bize vergi olarak yansır. Avantajı olmaz. Sıfıra sıfır elde var sıfır olur hatta 3-5' belki daha fazla bile zarara gireriz.

2-) Halk zaten isyan etmiş durumda ve hükümet, iş adamlarını karşısına almak istemiyor ki bunca zamandır pek çok iş yerinde 300 liraya Suriye' li çalışıyor hali hazırda ve kimse ses etmiyor.

Şurada yanıldığımız bir nokta var. Azıcık aklı başında olan bir insan kafasını kaldırıp etrafına baktığında yaşadığı ülkedeki bazı ciddi anormallikleri görebilmeli ve ona göre davranmalı. Davranan da çapulcu, terörist, vatan haini ilan ediliyor

12 Kasım 2014' de Avrupa Uzay Ajansı saatteki hızı 55bin kilometre olan 67p isimli bir göktaşına uzay aracı indirirken havuz medyası bu olaya yakın bir tarihte gazetelere attığı manşetle yerli helikopterimiz avrupayı salladı şeklinde haber yapıyor. Adamlar saatte 55bin kilometre hızla hareket eden cismin üzerine araç indirmiş, helikopter mi kalmış? Ne helikopterinden bahsediyorsunuz diyebilecek adam var mı?

Sadede geleyim, üzülerek söylüyorum halkın çoğunluğu fakir ve cahil kaldı. Benzine zam gelmiş, doğalgaza zam gelmiş, eğitim sisteminin içine edilmiş her taraf imam hatip lisesi olmuş, haktan hukuktan eser kalmamış, sağlık sektörüne ise hiç girmiyorum, yozlaşmış ve ayrıştırılmış bir toplum olduk. Fakat tüm bu olanlar onun umrunda değil, çünkü ilgi alanına girmiyor. O sabahtan akşama kadar çalışıp aldığı 1000 lirayı evine götürüp 3 çocuğuna bakmaya çalışıyor. 1300 lira olması onun için aslında iyi bir şey fakat devlet desteği olursa bu beni de alakadar edecek çünkü benim verdiğim vergiler artacak. Arabası olmadığı için mtv onun umrunda değil, haliyle benzine de ihtiyacı yok. Asgari ücretle, asgari bir şekilde hayatını devam ettirmeye çalışıyor çünkü alışmış. Birilerin, bu insanlara yıllardır hakettikleri değerin bu olmadığını göstermesi ve bilinçlendirmesi gerekiyor.

Tabi bunun için bu memlekette yıkılması gereken onlarca tabu var.

bu haber konusunda dusunceniz nedir

http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/karlilikta-1-lig-ucrette-3-lig

"Adalet ve Kalkınma Partisi seçimler öncesinde vaat ettiği gibi asgari ücretin yılbaşından sonra 1300 lira olacağını yetkili isimleri aracılığı ile duyurdu. 1300 liralık asgari ücret iş dünyasından itirazlarla karşılandı. "Türkiye'de işveren 1300 liralık asgari ücreti ödeyebilir mi? Asgari ücret iş dünyasını zora mı sokar?" sorularının yanıtını almak için Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Serkan Öngel ile konuştuk. Türkiye'de işçi-işveren ilişkileri üzerine araştırmaları yapan Öngel bu konuda sendikalara da danışmanlık yapıyor. Öngel, Türkiye’de şirketlerin kârlılıkta Avrupa ülkelerini geride bırakan bir performansa sahip olduklarını ancak, Türkiye’deki ücretlerin Avrupa ülkelerinin çok gerisinde olduğunu söyledi. Öngel’e göre işveren 1300 lira asgari ücreti ödemekte sorun yaşamaz. Serkan Öngel'in dikkat çektiği konu ise, hükümet ile asgari ücret pazarlığı yapan iş dünyasının, çalışanların kıdem tazminatı gibi bazı haklar konusunda işçi aleyhine düzenleme talep etmeleri."

Geri