Astra 2000 G'nin orjinal parça adları nedir?

GM marka orjinal diye birşey yok. GM general motor ve bu firma A'dan Z'ye herşeyi kendi yapacak hali yok. Firmalara yaptırıyor. A firmasına ürün yaptırıyor. Ama bunu ben GM olarak satcam diyor ona göre anlaşıyor. A firması da yapıyor ama aynı zamanda A ismi ile yine kendi ürünü olarak da satıyor. Ürün gelip raflarda yerini alıyor. Servis diyor ki opelde orjinal olan GM'dir diyor bunu kullan diyor fiyatı da giydirip ( hani orjinal olsun 10 para fazla olsun mantıgı ). halbuki aynı yerden geliyor.

Dünyada hangi firma var otomobilin A'dan Z'ye her parçasını kendi yapan ?

Yerden göğe kadar haklısın burak, benim de amacım kaliteli ama gereksiz pahalı parçalar dan uzak durmak :D

GM marka orjinal diye birşey yok. GM general motor ve bu firma A'dan Z'ye herşeyi kendi yapacak hali yok. Firmalara yaptırıyor. A firmasına ürün yaptırıyor. Ama bunu ben GM olarak satcam diyor ona göre anlaşıyor. A firması da yapıyor ama aynı zamanda A ismi ile yine kendi ürünü olarak da satıyor. Ürün gelip raflarda yerini alıyor. Servis diyor ki opelde orjinal olan GM'dir diyor bunu kullan diyor fiyatı da giydirip ( hani orjinal olsun 10 para fazla olsun mantıgı ). halbuki aynı yerden geliyor.

Dünyada hangi firma var otomobilin A'dan Z'ye her parçasını kendi yapan ?
Aynen katılıyorum. Zaten benim de dediğim oyduç Usta öyle söylemişti bana da. "Aynı fabrikanın üretimi birinde GM logosu var diğeri kendi markası" dediği için ben diğer markayı almıştım. Çünkü arada 2kata yakın fiyat farkı vardı. GM logolu motor yağları da Türkiye de üretiliyor mesela. O yüzden hep GM almak zorunda hissetmeyin kendinizi.

Balataların orjinallerinin üretici TRW ve Lucas'mış arkadaşlar.

Bir tek eibach marka amortisör bulamadım. galiba sadece yay üretiyolar. Onunda orjinalinin üreticisi sanırım delphi.

Kesin Sonuç:

Disk Frenler : Brembo 100 ytl
Disk Fren Balataları : TRW yada Lucas 50 ytl
Arka Amortisörler : Delphi 150 ytl

gibi bir fiyat çıktı. biraz pazarlık olur sanırım. Ustalar bilir fiyatı normal heralde haftaya gitti paracıklar :sorry:

paylaşımınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Umarım bu topic sadece bana değil başkalarında da fayda sağlamıştır.

Saygılar...

Geri