biraz hesap yapalım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bacadir68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sürtünmenin olduğu ortamda arkasından sürekli ittirmen lazım.Bu da az da olsa sürekli bir ivmelenme demek...

yok öyle değil aslında. ivme ya vardır ya yoktur. cismin üzerindeki net kuvvet sıfırsa ivme de sıfırdır.

yok öyle değil aslında. ivme ya vardır ya yoktur. cismin üzerindeki net kuvvet sıfırsa ivme de sıfırdır.

Aynı şeyi söylüyoruz işte.Sürtünmeli ortamda hareketin devamı için ivmelenme şarttır diyorum ben de...

Aynı şeyi söylüyoruz işte.Sürtünmeli ortamda hareketin devamı için ivmelenme şarttır diyorum ben de...

hareketin devamı için ivme şart değildir. evet motor itme gücü sağlıyor, buna karşılık rüzgarın karşı tepkisi oluşuyor. durum: 1-1 berabere.

Faraba = Früzgar (ikisi zıt yönlerde olduğu için birbirinden çıkarıyoruz)
Fnet=0

"F= m.a " denklemin bir tarafı 0, m kütle sıfır olamayacağı için, a ivme sıfırdır.

Öncelikle sadece rüzgar değil, yolun sürtünmesini de hesaba katmalısın.
Eğer cismin hareketinin tersi yönünde bir kuvvet varsa "negatif ivme" vardır, yani cisim yavaşlar.Buna karşın cismin hareket devamlılığını sağlamak için cismin hareketi yönünde eşdeğer bir kuvvet gerekir.Bu durumda senin dediğin gibi ivme sıfırdır.Ancak negatif ivmeye neden olan kuvvet değişken olduğu için karşılında uygulayacağın güç de değişken olmalıdır.Aracı 6.000 devirde tutarken negatif ivmedeki değişime göre araç yavaşlar veya hızlanır.Yani ivmede değişiklik olur.Bu yüzden sürtünmeli ortamda sabit bir güç ile aynı hızı muhafaza etmek mümkün değildir.Yani 6.000 devirin muhafaza edilmesi için negatif veya pozitif mutlaka bir ivme gereklidir...Hız için konuşsak durum farklı olur.Hız tüm zaman boyunca sabit kalacağı için ivmede de bir değişiklik gözlenmez.

peki bir soru. aracı 3000 devirde hızın fark etmez. 3000 devir sbt. senin arac sürtünmeden dolayı yavaslıyor mu? benimki yavaslamıyor da. 3000 de sbt kalıyor.

peki bir soru. aracı 3000 devirde hızın fark etmez. 3000 devir sbt. senin arac sürtünmeden dolayı yavaslıyor mu? benimki yavaslamıyor da. 3000 de sbt kalıyor.

Ne yaptın, 2. viteste 100 metre mi gittin? :) 5. vites 3.000 devirde hızını kontrol et, yol durumuna göre illa ki artar veya azalır. Ya da hızını sabit tutmaya çalış, devir illa ki artar veya azalır.

şahsen soruyu teorik ele aldım. micro ivme değişimleri sonucu pek bağlamaz. soran arkadaşta sanırım, öylesine kafa patlatalım, zihin jimnastiği yapalım diye sormuş.

yok aman ciddi ciddi soruyu çözecek olsak arabanın kuzey-güney veya doğu-batı doğrultusunda olması, ortamdaki hava basıncı, nem, sıcaklık, şöförün, kilosu, boyu, göz rengi bile hesaba katılmalıdır.:)

E muhabbet olsun demiştiniz. :)

Arkadaşlar, sizler gibi genç arkadaşlarımla böyle muhabbetler yapmak hoşuma gidiyor, o yüzden uzatıyorum, ne güzel tartışıyoruz işte....:) Benim araba turbo olmasa 6.000 devirdeki anlık tüketime bakar, sizi de bu meraktan kurtarırdım.

tamam kızma yaaa. uzatalım o zaman soruya ekleme yapayım bi sn bekle :D

Geri