biyodizel

bildiğim kadarıyla eurodizel ile normal dizel arasındaki fark kükürt oranları....
normal dizeldeki kükürt oranı daha yüksek olduğu için zaman içerisinde enjektörlerde tıkanma yada uçlarında erime falan yapıyormuş bu nedenle eurodizel kullanılması tavsiye edilen araçlarda normal yada biodizel kullanımı enjektörlere zarar verdiği için kabul edilmiyor

geçen yıl adamın biri kaçak bio dizel yaptı diye tutuklanmıştı:D yazık adamcaızın hiç kötü niyeti yokmuş ama gelde anlat

aslında bu biodizel konusunda forumda var ismi aklıma gelmiyor. Bu nakliye firmaları falan kendileri yapıyorlar bu yakıtı ama ne kadar sağlıklı tartışılır bence. Bir kere ölçüleri tutturmak falan gibi şeyler vardır kesinki her zaman aynı kalitede standart ürün çıkaracaklarını sanmıyorum. Tabi onlar kamyonlarda kullandıkları için çok önemsemiyorlar. Bizim araçlar için ise tehlike oluşturacak bir durum oluşabilir. Çünkü bizim dizeller normal dizeller gibi değil. Nazik dizeller.;)

ya bide ben şey duymuştum depoyu tamamen biyodizelle dolduramazmışsın... hatta atıyorum 40 litre dizelini koyunca 2 3 litremi ne biyodizel konuyomuş üstüne gibi bişeyler... gerçi tam eminde deilimm ama sonuçta daha oturmamış bişey.. abi arabayı daha yeni aldın ne biyodizeli falan yapma gözünü seviyim:D
yok meftun koymam zaten bıyodızel falan ama merak ettım.eger bır zararı yoksa neden olmasın dıye;)

Geri