Bundan Sonra Sıfır Parça Almayacağım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
45 veya 90 liraya kaliteli bir rolanti ayarlayıcısı bulursan bana da haber ver, zira bu parçadan bana da lazım, ben geçen sene çıkma bir tane bosch marka aldım hiç bir işe yaramadı iade ettim, bir tane de eski sahibinden kalma başka bir çıkma var, o da işe yaramıyor. Git parçayı OPİS'den al bakalım sonuç ne olacak? (orijianal olanı bosch marka)

İşte abim sorun bura da ya yok parça yok. Olan ürünler de dedim şekilde olan ürünler alsan bir dert alamasan bir dert. Gel de işin içinden çık çıkabilir isen?

Yetkili servise bir telefon aç belki ellerinde vardır. Bendeki şimdilik fazla sorun çıkarmadığı için idare ediyorum, burada kabaca bir fiyat araştırması yaptım yan sanayilerin fiyat aralığı 85-140 TL arasında değişiyor.

Yetkili servise bir telefon aç belki ellerinde vardır. Bendeki şimdilik fazla sorun çıkarmadığı için idare ediyorum, burada kabaca bir fiyat araştırması yaptım yan sanayilerin fiyat aralığı 85-140 TL arasında değişiyor.

Çalışma da filan pek sıkıntı çıkarmıyor benim ki sadece arıza lambası maşallah hiç sönmeden devam. Sanmam abim ya yetkili servisler de olsun araç 20 yaşında kaç kişi 20 yaşındaki aracı yetkili servise götürür ki?

Açık olmak gerek ise bende umutsuz bir durum o parçanın bulunması. Sanmam dedim gibi çıkmacılardan düzgün bir parça bulunur ise ne ala bulunmaz ise bende aynen senin yaptın gibi devam edeceğim bu şekilde. Çünkü çözüm yok.

Bende bobin sıkıntısı yaşamıştım önceleri hiç sıkıntısız orjinal bobiniyle 4 yıl geçirmiştin sonra gittim ustaların eline verdim onlarda Doduco denen dandik bir marka taktılar ilki bir ay dayandı ikincisi 3 ay dayandı sonra ben kendim Delphi marka alıp öylece sattım ama sana şöyle söylim normalde önemsemeyen çok insan vardır ama miladi ömrünü bir kenara bıraksak arabanın yaktığı yakıt , alt devirlerdeki canlılığı , çalışma süresine kadar herşeyi etkiledi demem oki orjinal ürün sıfır olmak kaydıyla alırsan hem sana hem motora yarar :)

Çalışma da filan pek sıkıntı çıkarmıyor benim ki sadece arıza lambası maşallah hiç sönmeden devam.........

Arabanın çalışmasında ve gidişinde bir sıkıntı yoksa neden rölanti motoru üzerinde duruyorsunuz? Belki sıkıntı başka bir yerdendir? Bende geç çalışma, ara sıra da rölantide stop etme olduğu için idare ediyorum. Rölantide stop etme sıklaşırsa da temizliğini yapıp kullanmaya devam ediyorum.

Savaş abi dün işte sök değiştir falan filan derken temizlendi takıldı sonra eski haline döndü. Vallahi bu para sorunu harbiden bir illet ondan adım kadar emin oldu. Hem ustayı üzüyor hemde araç sahibini.

sorun opelde değil yedek parçalarda.
opel araçlarının bobini delphi yapıyor. gidin bütün yedek parçacılarda opel bobini derseniz size delphi markayı çıkartır verir derki opel bunu kullanıyor der. doğrudur orjinali delphi ama üzerinde birde gm logusu farkı var. 2007 vectrada silkeleme hastalığı vardır aldığımda ben ısrarla egr dedim hiçbir usta sallamadı :D arabanın gaz enjektörlerini değiştirdim bitikti harbiden kötüydü enjektörler değiştirdik düzelmedi. tuttular bobin dediler ki arıza lambası yanmıyor arabada hiç. 2 tane usta babamın arkadaşı olurlar bobini alırım ondan çıkmazsa siz ödersiniz dedim tamam dediler ( ne cesaretle dediler hayret :) ). arabaya gittik delphi bobin aldık benimkini sakladım bobin arızalı olsa araba arıza verecek vermiyor çünkü. neyse 1 hafta kullandık küt arabada arıza lambası yandı ve silkeleme hat safhada ama önceki silkelemede geçmemişti araba istanbula geldi falan diye gidemedik sanayiye. makinaya bir bağladık bobin gitmiş :D ustaya alın hayrını görün dedik kendi bobinimizi taktık egr iptalini yaptırdım şükürler olsun arabada aksırma tıksırma yok. alırsanız orjinal parça illaki gm logolu olsun. sanırım gm logolular özel...

Nadir abi yetkili serviste ellerinde o yaşlarda araçların parçaları durmuyor. istersen git konuş getiriyorlar orjinal. benim araçta 2001 model onunda parçaları yok servislerde. 2 sene önce egzoz değiştirmek için gittim yok dediler, isterseniz getiririz dediler ve getirdiler. bilgin olsun...

Nadir abi yetkili serviste ellerinde o yaşlarda araçların parçaları durmuyor. istersen git konuş getiriyorlar orjinal. benim araçta 2001 model onunda parçaları yok servislerde. 2 sene önce egzoz değiştirmek için gittim yok dediler, isterseniz getiririz dediler ve getirdiler. bilgin olsun...

Vallahi insan yetkili servisin önünden geçer iken bile korkuyor ya :D