Direksiyon Farki Yardim Lütfen....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yani benim direksiyon normal mi diyorsunuz siz şimdi?

senin direksiyon normal kardeş merak etme. lastiklerin havasını iyice şişiriyorlar demekki. direksiyonun yumuşamasından başka ne faydası var ki acaba??
yakıt azalıyor benim bildiğim ikinci faydası bu.
ama yol tutuşu azalıyor ve en ufak tümsekleri çıkıntıları içeriye alıyor. at arabası kullanıyor gibi oluyorsun.

arkadaşlar dıreksıyonu yumusatmak mesele değil. önemlı olan dıreksıyonun o yumusaklıga göre kontrol edebılmek bunun ıcın yenı sıstemler gelıstırıdı arac hızına baglı olarak örnegın park esnasından çok yumusak, sehır ıcınde normal, yuksek hızda daha sert sekılde kendısı ayarlıyor artık. fıat'larda ıse ıcerde dugme var "cıty" dokunuyorsun dıreksıyon çok yumusak oluyor yanı demek ıstedıgım dıreksıyonlarınızda sorun yok

peki teşekkür edrim bilgiler ve yorumlar için..

Gökhan araban kaç model imzandaki yazıdan anlayabildiğim kadarıyla benimkinin aynısı zannedersem. Ben de direksiyondan epey muzdariptim (hala da öyleyim) Astraların direksiyonu sert, astra da kütük gibi bir araç zaten o nedenle pek bayanlara göre değil. Ama sana tavsiyem eğer aracın 2 senenin üstündeyse direksiyon hidroliğini bir serviste boşaltırıp kaliteli hidrolik ile yeniden doldurt, ustam bana acaip acaip baksa da beni kıramadığı için dediğimi yaptı,ben oldukça faydasını gördüm, eskiyen hidrolik nieliğini yitirip bayağı pisleniyor çok masraflı bir işlem değil. Bir de eğer sert kullanıyorsan aracın direksiyonu kendini sertleştiriyor yavaşladığında daha zor oluyor yumuşak zorlamadan kullanırsan direkisiyon daha hafif kalıyor.
Lastiklerinin niteliği de çok önemli iyi yol tutan lastikler daha zor dönüyor şehir içinde kas yapıyorsun, benim gibi lastikleri iyice eskiyince ne demek istediğimi anlarsın, o zaman kolaycana çeviryorsun.

bende yağdan diye kendi kendime yorum yapmıştım sanırım haklıyım bu tezimde... test sırasında kullandığım aracınki çok hafifti ve yeni corsa kullandım onunki de öyleydi sanırım bizimkinin yağı değişmesi lazım sen ne kadara değiştirmiştin o yağı?

Çok pahallı birşey değildi, 10-15 gibi birşeydi, önemsiz bir para olduğu için unutmuşum. İçime oturanları hatırlıyorum, mesela mobil 1 in kazığını 75 liradan 100 liraya zam yapıp sonra 80ne düşürmesini sonra tekrar 85-90 çıkarmasını bunu da 6 ay içinde yapmasını iyi hatırlıyorum.

Geri