Kim kabahatli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bazıları paranoya sanıyor ama firma aracımda tek seyahat ederken köşeli ,sert mesela küçük bir tıbbi cihaz gibi darbe anında kırılmadan öne gelebilecek cisimleri tam arka tarafıma felan koymam.Mümkün olduğunca farklı yere koyarım.Geçen bisiklet taşırken gidonu kafamın arkasına denk geldi.Zar-zor çıkarttım ve tekrar ters konumda koydum.

Üniversite okumuş şuan 40-45 yaşlarında insanlar bunlar abi, yakıştıramıyorum öne geçip kemer takmamayı, hem cezai yaptırımı var hem can güvenliği...

suç ana babada,ne olursa olsun yok çocuk koltuğu geçin arka koltukta oturun çocukla,ya ne anne babalar var,yolda yürüyorlar kendileri kaldırım tarafında yeni yürüyen bebe asfaltta yürüyor,onu yukarı almayı bile akıl edemeyecek cahiller var,allah rahmet versin bebeğede,şimdi sıyırır artık o ana....akıl başa gelse n olur ki şimdi..

Çocuk arka koltuğa oturtulamayacak kadar küçük, henüz 6 aylık.
Lakin yinede kucağına alıp taşıması çok yanlış.

Abi ben 1 yıl boyunca bebek malzemeleri satış mağazasında çalıştım. Genelde oto koltuğu satışıyla ilgileniyordum. 150 Liradan başlayıp, 2400 liraya kadar çıkıyordu modeller.. İnan bana 150 liralık bir çocuk koltuğu bile bu kazada çocuğu korumaya yeterdi, çünkü direkt kemerle araca bağlanan sistem var (isofix olmayanlar) hepsinde ve gayet güvenli...

yani 150-200 liradan kaçılmış ve çocuk ölmüş... Allah rahmet eylesin...

18 sene evvel kızım doğduğunda ilk iş olarak çocuk koltuğu arayışlarına başlamıştık, o yıllarda Ankara Kocatepe'de bulunan zamanın en büyük AVM si olan Beğendik mağazasında çalışan bir arkadaşım vasıtasıyla çok kaliteli bir koltuk almıştık. O koltuğu kızım, yeğenim, arkadaşımın oğlu kullandı, şimdi kim kullanıyor bilmiyorum. Kızım oturmaya başlayana kadar annesinin kucağında arka koltukta seyahat etti, 5-6 yaşına kadar da devamlı çocuk koltuğunu kullandı tabii eşim de arka koltukta ona eşlik etti. Sevdiklerimizin güvenliği ve emniyeti için illa yasa çıkmasını beklemeye veya bir başkasının ikaz etmesine gerek yok, tedbirleri kendimiz almalıyız.
Emre'nin de değindiği gibi ne olur ne olmaz diye aracın içine tehlikeli olabilecek hiç bir eşyayı koymam, illa konacaksa mutlaka sabitlemeye çalışırım, bir kaset kutusu veya benzeri sert bir cisim kaza sırasında veya sert bir frende umulmadık şekilde yaralanmamıza neden olabilir.

çok acı verici bir olay...Ne desek boş ...

Geri