Kurban Bayramı Bilançosu :(

Konuya, kuş serisini yerden yere vurmadan devam etmenizi isterim. Olayın kuş serisi araçlarla çok da bir ilgisi yok. Önemli olan bu araçları kullananlar! Cahilin altına en güvenlikli aracı versen, pert eder, canına kıyar, milleti perişan eder. Kuş serisi araçlar sınırları belli olan araçlardır. Bu sınırlar içinde kullanılırlarsa herhangi bir sorun olmaz.

Sorun araçta değil sürücüdedir!

kuş serisine bağlamak saçma evet. arabayı sattık diye babam kuzeninde araç fazlası olan doğan l vardı onu almıştı bayramda kullanmak için. az kalsın arabayı perte çıkartıyormuş. daha 16 yaşında bir tane velet sen dobloyu kap babasından bıçakları bilettirmeye yollamış babası olacak ahmak. sağına soluna bakmadan babamın yarım metre önüne atla. babam frene basasıya arabayı sola atmış duvara çarpmaktan son anda kurtulmuş. babam allahtan abs falan olmadığı için normal hız limitleri çerçevesinde gidiyormuşta kurtarmış. gidipte vursa kuş serisi araçmı suçlu yoksa o dümbük babasımı çocuğun suçlu ?
kazalarda kuş serisi araçların kazalara karışma nedeni şöförlerin bilinçsizliği ya tofaş diye adamın önüne atlarlar yada kuş serisindeki şöförler altlarında bmw varmış gibi makasa girerler olmadık yerde sollamaya çıkarlar...

bir kamyon 10 saniyenin üzerinde sollama yapılabiliniyorsa bu gayet normal.

o kadar cahiliz ki 70 km hızla 5.viteste sollama yapıyoruz!

uykuya inat olunmaz!

10 senedir uzun yol yaptım karşılaşmadığım şey kalmadı. kaç defa tarlaya girdim...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde hafta sonları görev alıyorum zaman zaman danışman olarak..Belediye iktidar partisine ait..Sadece 4 tane tozlanmaya ayrılan 2.0 TDI DSG li passat makam aracı var..Siyah renkli..Geçen gün, şahit oldum adam sunroofunu açmayı bilmiyor,bana soruyor..Adam daha arabanın sağını solunu bilmiyor altına 105 milyarlık makam aracı çektirmiş..Böyle bir zihniyet de var Türkiye'de..

Yine geçen sene yazın aracı bakıma götürdüğümde,bmw 530d 2006 model gurbetçi gelmiş isviçre fribourg tan,onunla sohbet ettik biraz.. Aracının klima hortumu patlamış gelirken, onu yaptırıyordu..Sohbet araçların fiyatlarına geldi..Orada bu bmwlerin Türkiye parasıyla yaklaşık 12-15 milyar olduğunu söyledi..Şaşırdığımı belli ettikten sonra ben söylemeden burada 6-7 katına satılıyor bu araçlar değil mi diye bana sordu..Evet, doğru söylediğiniz dedim..Biz en ufak parçasını bile kaç yüz tl ye dışarıdan getirtiyoruz bu araçlar bu parçalar da burada o kadar ucuza satılsa ne düşünürsünüz siz diye sordum..Bu arabalara aslında isviçrede çöpçüler, manavlar biniyor..Burada böyle satılsa bmw fabrikalarını kapatır dedi..Türk halkı ne anlar bmw den dedi..

İşte yukarıda da verdiğim örnek gibi; biz daha ayağımıza giyecek ayakkabımız yokken krediyle otomobil alırsak,şerit takip asistanlı,yorgunluk uyarıcılı araca binsek ne yazar?Ama havasını atmakta üstümüze yok...Sinyali, dikiz aynasını bile kullanmayan,sislerin her türlüsünü açmasını bilip de kısalarını açmaktan aciz insanlar varken bu kazaların bitmesini beklemek çok uzak..

marka genellemesi yapılacaksa genelde onlar 0 peşin ayda 200 lira taksitle verilen arabalar oluyorlar...

Yolda o kadar olaylar ile geldim ki artık pes ettim yeminle arkadaşlar araçlar şimdi çok atik ve güçlü buna karşın sürücüler deneyimsiz ve bir o kadar sabırsız bu yüzden bu kazalar kaçınılmaz arkadaşlar. Adamlar 120 KM ile viraja giriyor. Buna karşın 100 KM giden adamın arkasında 5 Metre ile takip ediyor sonrası işte bu.. yazık hemde çok yazık insan ister istemez acıyor. Ama kendi başını yiyen kişiler de var varsın yesinler bu kişiler kendi başlarını yemediği taktir de başkalarının canlarını yakacak.... benim görüşüm belli kural tanımam tampon tozu alırım diyen kişiler kendi başını yesin arkadaşlar... başka bir şey demem.

Egitimsizlik.bayram nesesiyle bir arabaya 7 - 8 kisi doldurma emniyet kemeri takmama cocuklari kirmamak icin arabayi verme vs vs.
Amerikan filmlerinden bir ornek vereyim adamin dogaustu gucleri var yani ölümsüz ama arabasina binerken emniyet kemeri takiyor .anlayana tabi

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Genelleme Yapacak Olursak , denildiği gibi başta eğitimsizlik geliyo.Araçlar artık güçlü , Atik. Bayramda Tüm Otoyollar Bedava Hız Kaçınılmaz. Aracın direksiyonundada eğitimsiz şöfor olunca kazalar oluyor. Bugün Sofrada yemek yerken yine kaza haberleri peşi sıra geldi 140'ın Üstünde Ölü 600'Ü Aşkın Yaralı var 9 günlük Bilançoda.

Yazık Çok Yazık. İnsan Üzülüyor ama elinden birşey gelmiyor maalesef. Bu Kazalar türkiyenin bir gerçeği. 1 Hafta Sonra Yine 7-8 günlük bir tatile girecek olsak ben bu tablonun değişeceğini sanmıyorum.

Ndipi üye adlı abimizin dediği gibi neredeyse hiçbir kurala uyulmuyo. 120 KM Hızla 5 Metre Takip mesafesi nedir ki ! Öndeki bi fren yapsa anında üstündesin yaaw :(

Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım. Doğru yada Yanlış Hiçbir İnsanın canı gitmesin.Çünkü ondan daha değerli hiçbişeyimiz yok.

Ölen Yurttaşlarıma Rahmet diliyorum , Yaralılarada Acil Şifalar Diliyorum Rabbimden....

Gerçekten bu ülke de deli olmamak elde değil. Bunca feryat figan izleyen adam yine bildiğini yapmaya devam ediyor. Arkadaş pes ya. Evet bak ne güzel otoban ücretsiz paşa paşa çoluğunla çocuğunla güle oynaya yoluna git. Arada bir dur mola ver çay iç çorba iç... içine temiz hava çek yok... sanki p...k var dibine kadar basarlar sonra da malum son... yeminle bu konu da deli olacağım...

Allah rahmet eylesin ne denir ki? yolda her zaman dikkat etmek gerekir ki bayram vs gibi yoğun zamanlarda daha çok dikkat etmek gerekirken malesef ölümle dans ediyoruz. her sene trafik terörüne çok fazla can veriyoruz.

Geri