Bunlarıda görelim
50 MİLYON $’LIK TÜRK FÜZESİ ALDI
MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül’le sohbet ederken çok önemli bazı gerçekleri öğreniyorum.
Ve biraz da kendimizle gurur duyalım diye bunları iletiyorum.
İşte ilginç bir gelişme:
- Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Dubai Şeyhi
Prens El Maktum, Türkiye’den 50 milyon dolarlık füze almış. Üstelik füzelerin ihraç edilişi de çok ilginç bir sohbetle başlamış.
Savunma Bakanı
Gönül, Maktum’la sohbet ederken, konu Türk Savunma Sanayii’ne gelmiş. Bakan
Gönül, Türkiye’nin bu konuda çok hızlı gelişmeler kat ettiğini söylemiş ve eklemiş:
- "Örneğin çok gelişmiş füze teknolojimiz var."http://preview.hurriyet.com.tr/preview/image.aspx?picid=2794793
Bu söz üzerine
El Maktum, 50 milyon dolarlık Türk füzesi almış.
Diğer detaylara gelince...
- Türkiye ilk kez kendi uçak projesini tümüyle kendi teknolojisi ile gerçekleştirmiş. Evet, öyle montaj filan değil. Türk mühendisleri uçağın bütün projesini yapmışlar.
- Türkiye savaş jetlerinin "Cam Kokpiti"ni dijital olarak yapmaya başlamış. Yani pilot eğer yalnız uçuyorsa cam kokpitte yalnız uçuşla ilgili göstergeler beliriyor. Eğer savaş durumu varsa, uçuş göstergeleri karışıklık yaratmasın diye ekrandan siliniyor, yerine savaş göstergeleri geliyor. Üstelik bu göstergeler pilotun kaskındaki camda da belirebiliyor.
- Türkiye telsiz ve paletsiz zırhlı ihracatını da gerçekleştirmiş. Ve tümüyle kendi üretimi..
Evet, Türk mühendisleri bunları yapıyor...
Çevremizde kurulan
"Ermenistan" , "Kürdistan" ve
"Kıbrıs’ı kaybetme" hortlağına karşılık biraz gurur duyalım diye aktardım bunları...
Mühendislerimizi kutluyorum. Hürriyet gazetesinden alıntıdır.(Fatih çekirge)