OGS'den Kaçak Geçişler [Resimli]

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SYSOP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında ne silah çekmeye gerek var ne de trafikte yoldan çevirip hesap sormaya gerek yok.
Kaçışları görüyorsunuz hemen hemen hepsi bikaç saniye plakayı kapatıyor yani bi yarım dakka sonra arkasındaki araç plakanın açık halini görüyor bize düşen tek duyarlılık bu plakayı trafiğe şikayet etmek gerisi onların vebali...

Bu millet akıllanmaz abiciğim.... bu ülkede kırmızı ışıklara olsun geçişlere olsun döşüyeceksin çelik kapanları olup bitecek buyursun geçen varsa geçsin.

Devlet alması gerekenin çok ama çok üstünde vergi alıyorsa, deyim yerindeyse halkına zulmediyorsa nasıl davranılması gerekir?

Yahut Deli Dumrul misali geçenden 5 akçe, geçmeyenden 10 akçe alsa ne yaparsınız?

Yukarıdaki görüntüleri tasvip ettiğim sanılmasın. Tepkim tepkilerinizle aynıdır. Ancak her hizmetin bir bedeli vardır. Hele ki söz sahibi devletse, bu bedel oldukça adaletli belirlenmelidir. Görüşlerinizi merak ediyorum.

Bu millet akıllanmaz abiciğim.... bu ülkede kırmızı ışıklara olsun geçişlere olsun döşüyeceksin çelik kapanları olup bitecek buyursun geçen varsa geçsin.

Ailenizin bir üyesini acil olarak hastaneye yetiştirmeniz gerekse ne yaparsınız, ne hissedersiniz?

almanyada oldugu gibi direklere otomatik maina koyacak geceni otomatik fotosunu cekecek

kaderaniz, bizde ambulans cok yavas geliyor abd de felan 911 ile 2 dk icinde gelmezde
hastanıza birsey olursa kötü olur ama bizde 30 dk dan önce ambulans gelmez.

kaderaniz, bizde ambulans cok yavas geliyor abd de felan 911 ile 2 dk icinde gelmezde
hastanıza birsey olursa kötü olur ama bizde 30 dk dan önce ambulans gelmez.

Osman abi bizde hiç gelmeye de bilir gelir otobanda yolun karşı tarafına durur burası Türkiye... bunu artık kabul etmek gerek. Geçenlerde bir film izledim. Bir şey dikkatimi çekti adamlar araçlarını park etmişler engelli için park yerleri boş ve oraya araç park etmenin cezası çok fazla... ama ülkemizde olsun da göreyim adam çıkar birde ben kafadan sakatım diye dalga geçer beyinsiz....

............ Tepkim tepkilerinizle aynıdır. Ancak her hizmetin bir bedeli vardır. Hele ki söz sahibi devletse, bu bedel oldukça adaletli belirlenmelidir. Görüşlerinizi merak ediyorum.
Ben verilen bir hizmet karşılığı bedel ödemeye her zaman varım, lakin bedeller eşit ve makül bir şekilde ödenmelidir. Sade, dürüst vatandaşlar elektrik, su, telefon faturalarını kuzu kuzu öderken milletvekillerine indirim yapılmamalıdır, hele hele kaçak kullananların ödemedikleri bedeller dürüst vatandaşlara havale edilmemelidir. Devlet kanalıyla hak etmeyen birilerine bazı imtiyazlar sağlanırsa art niyetli kişiler de bunları kullanır. Dikkat edin bazılarının ağızlarından çıkan ilk laf "ne yani, bu işi yapmayalım da hırsızlık mı yapalım" değil midir? Peki birilerinin kendi kafalarına göre kendilerine imtiyaz sağlaması hırsızlık değilmidir ;).

Ailenizin bir üyesini acil olarak hastaneye yetiştirmeniz gerekse ne yaparsınız, ne hissedersiniz?

Eskiden çalıştığım hastanede ambulanslara ait özel geçiş yerleri vardı, o yerlere başka araçların girişini engellemek için özel bariyerler konmuştu, her ambulansta o bariyerleri açmak için uzaktan kumandalar vardı, sistem şıkır şıkır işliyordu. Bu sistem yaygınlaştırılsa çok iyi olur ama bizim yalaka bürokratlar hemen hastane başhekimine, hastane müdürüne, başhemşireye falana filana da birer kumanda vererek gereğini yaparlar :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri