otomatik şanzıman?manuel şanzıman?

otomatik şanzıman?manuel şanzıman?


  • Kullanılan toplam oy
    281

marikan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
6,075
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Siteyi ziyaret et
Otomatik deyince sanırım insanların aklına 80'li yılllardaki otomatikler geliyor. Şimdiki otomatikler çok çok iyi. DSG, SMG gibi şamzumanlara bi bakın. DSG şanzumanın vites değiştirme süresi manuelden çok çok iyi. Şimdiki otomatiklerle eskileri karıştırmayın bence..

Daha önce de söyledim, eğer 200hp'nin üzerinde değilse aracınız otomatik daha iyi bir seçim.
1.6 110hp araçta otomatik ile manuel arasındaki performans farkının hiç önemi yok. Dediğim gibi 200hp'nin üzerine çıkarsanız hani o zaman derim manuel mantıklı diye.

Yakıtta eskiden 1 litre kadar fark ediyordu. Şimdikilerde o farkta yok. Üstelik manuel ile min yakıt tüketimi için muntazam kullanmak gerekirken, otomatikte ekstra çaba harcamanıza gerek kalmıyor.

Masraf olayında ise bakımda otomatik daha cazip. Sadece arıza durumunda otomatiğin masrafı manuele göre yüksektir.

Daha önce okuduğum birşey: Bir kişiye bir otomatik bir de manuel şanzumanlı araç verin. Bunların şanzumanlarını boz deyin. (Fiziksel müdahale olmadan). Manuel şanzumanı daha çabuk bozar diyordu. Yani manuel şanzumanın uzun ömürlü olması için ekstra çaba sarfetmek gerekirken, otomatik şanzuman için böyle birşeye gerek yok.

Aslında olay merdaneli çamaşır makinesinde çamaşır yıkamakla, tam otomatik çamaşır makinesinde çamaşır yıkamak gibi bir kıyas..
 

0M42

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Nis 2008
Mesajlar
350
Tepki puanı
2
Puanları
18
www.benzersiztasarim.com
Manuel tabiki.

Nedeni ise 75 yaşındaki dedemin otomatik arabaya verdiği tepki ile aynı .

Seneler üzerine yaşlılık ve sürüş rahatlığı açısından dedeme otomatik bir araç alırız ve iki gün sonra tepki şu şekilde olur "Bu ne be kafasına göre iş yapıyor böyle şey olurmu bari arabayıda kendisi sürsün istemem bunu gidin değiştirin!" :)
 

AvO

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Şub 2009
Mesajlar
369
Tepki puanı
0
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
Otomatik son teknolojidir ve her geçen gün geliştirilmektedir.Yakında piyasada manuel araç kalmazsa şaşırmam.Çünkü eski mantıkta otomatik çok yakar masrafı çok olur diye söylemler yüzünden benimsenmiyor.Ben manueli bırakıp otomatiğe geçen ve sonrasında pişman olan görmedim.(istisna illaki olacaktır.)Neden son teknolojiye geçmek yerine saçma sapan bahaneler üretiyoruz onuda anlamıyorum.Yok ''kontrol bende olacak'' yok ''erkeklerin bastığı pedal yok'' vs.vs.Her sabah trafikte cebelleşenleri görüyorum ama otomatik kullananlar gayet rahat sırf bunun için bile alınır otomotik vites.Manuelci arkadaşlar bana kızacak ama yıkın tabularınızı 1 kere otomatik kullanın kararı öyle verin.Kimin ne söylediğini umursamayın.
 

coleman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Tem 2006
Mesajlar
977
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
otomatik vitese olan anti sempatim yutdısında 1 hafta kadar kullandıgım büyük motorlu bir araçla değişti.suan babam tekrar araba alıyor olsa kesinlikle otomatik al diyorum.
yarışma gibi bir hevesim yok sehir içinde bilekleirm ağrımasın diyorsanır otomatik dogru tercih olur.ben cok abartılı yakıy farkı oldugunu düşünmüyorum.
Birde sunu hep düşünmğüşümdür.manuel araçlarda cruise control olabiliyor.ee otoban vs yollarda araç 120 de çakişten düşünce bir vites küçültmek zorunda kalınca manuel olarak vites değiştirip gazlamamız gerekecek sanırım.Bu bence cok sacma.otomatik olsa hızını hiç kaybetmeden kendince vitesi gazı ayarlıyo.yokuslarda kaymıyor.yani kısacası rahatlık.
ama bazen insana manuel zevkli gelebilir.ozaman sanırım triptronik özellügi olanları tercih edebiliriz.
 
S

sozberk

Bilgi Girilmemiş
manuelcilerin çok büyük bir kısmı hiç otomatik kullanmadıkları için antipati duyuyor zaten. ben bile şu an en ateşli otomatik savunucularından biri olarak bir zamanlar, "otomatik diyorlar ama vites kolu var, sen yine vtes atıyorsun bu ne saçma bir şey?" diye düşünürdüm. fakat bir bakışta fikrim değişti. otomatik araba kullanan br arkadaşla seyahat ediyorduk, sen ne yapıyorsun bu arabayı nasıl sürüyorsun? dedim, gaza basıyorum gidiyorum frene basıyorum duruyorum, dedi. e zaten arabanın mantığı bu değğil midir? neden vites kolu debriyaj çabalayıp duruyorsunuz, neden zevk dediğiniz o işkenceye katlanıyorsunuz arkadaşlar? huzur otomatikte.
 

ahmi_63

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Eki 2007
Mesajlar
498
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
:(yoğun trafikte debriyaja basmaktan ayağım ağrıyor bu yüzden otomatik.
araba kullanmaktan zevk aldığım için manual.
 

RIDVAN1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
94
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Tabikide Manuel Otomotik Hayatımda Hiç Kullanmadım Kullanmam Ve Tercih Etmemde. Hava Filtremi Taktığım Zaman Şöyle 1'den 2'ye Doğru Sündürdüğüm Zaman O Vubbb Sesi Ciğerlerime Gitmeli Ney Öyle 2'tane Pedal Var Ayağının Altında :D:D
 
Son düzenleme:
Üst