otomatik vites kaç saniyede vites

1.1 barda 270 beygir veren otomatik nissanla 280 beygir subaru kalkış yapıyor nissan otomatik devamlı ayak gazda olduğundan turbo devamlı dolu konumda ve vites değişimleri otomatik olduğundan zaman kaybı daha az subaru kalkıyor burun önde arayı açıyor ne zaman vites değiştirdi nissan yakalayıp kafayı öne uzatıyor subaru turboyu doldurana kadar nissan önde subaru rede doğru gene arayı açmaya başlıyor fakat vites değiştiği anda nissan yanında bitiyor ve burnunu öne uzatıyor bu böyle yarış sonuna kadar gidiyor.

doğrudur ama yine de oto. vitesi yarış araçlarında tercih etmiyorlar

duyduğuma göre F1 araçları saniyenin 100 de biri kadar bir zamanda vites değiştiriyormuş vay bee

doğrudur. otomatik vites manuel e göre daha çabuk vites atar istediğin gibi bağırtamazsın...o yüzden spor arabalr veya ralli arabaları otomatik olmaz çünkü oto. vites hız için değil, konfor ve yakıt için kullanılır:)

Müsadenle düzeltilmesi gereken bir nokta var, eğer dikkatli kullanılır ise manuel vitesli araçlar daha az yakıt tüketir.

walla otomatık gıbısı yok onu bılırım ben. ama benım arabamdakı gıbı hıcbır opelde otomatıgın tadını alamıyorum sanırım musterılerım bıraz acımasız kullanıyor sanzumanı. bı bakıyorum vıtes kolu boşluk yapmıs bı bakıyorum vıtes degıstırmelerı asırı gecıkmelı. ama benımkı kulangına kursun tas gıbı. yakıt yönude gayet ıyı pazar gunu sereflıkochısara gıttım 100-120-150 km hızlarla gıttım ortalama hızım 105 felandı ortalama olarak 100 km de 6.5 lıtre yakıt yaktı bıraz daha dıkkat etsem emınım 6 lıtre yakacaktı.

otomatik her zaman manuele göre hızlı bu bi gerçek tek sıkıntısı aragaz weremiyosun

aragazın faydası ne ? kamyon kullanırken tamam devir tamamlar fakat arabada niye ?

aragazın faydası ne ? kamyon kullanırken tamam devir tamamlar fakat arabada niye ?

fazla yakıt sarfiyatından başka bişey değil. artık kamyonlarda bile bu ara gazı (debriyaj tazeleme - vites geçişini kolaylaştırma) olayı bitti diye biliyorum.

Geri