Superonline Adsl

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagatay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ayalar tam olarak nedir ben yazılım güncellemesi de yapmıştım ama olmadı artık kablosuz kullanamıyoruz malesef

bugün superonline tekrardan aradım ve tam söylenmeye başlayacaktım sizin santraliniz 8 megabite uygun değil o yüzden kopmalar oluyor onu düşürsek düzelicek dediler

Diz dB değerine bakmalısınız. -15 den küçük olmalı, değilse süperonline tarafından ayar yapılıyor. Benim modemin değerleri aşağıda. Bu değerler eksi (-) dir. Yani büyük olması kötü. -16,5 olanın -15 ten küçük olması lazım. Daha önce bu değer -11 ve -13 arasında gidip geliyordu, TTnet ile görüştüm, SO ın size söylediği gibi bişeyler yapıp ( Maksimum hızımızı düşürüyorlar) bu değeri -16 ya çekince kopmalar bitti.

SNR Sınırı (dB) : 16.5 16.0
Hat Zayıflaması(dB): 38.1 20.5
Güç (dB) : 19.9 11.9

Diz dB değerine bakmalısınız. -15 den küçük olmalı, değilse süperonline tarafından ayar yapılıyor. Benim modemin değerleri aşağıda. Bu değerler eksi (-) dir. Yani büyük olması kötü. -16,5 olanın -15 ten küçük olması lazım. Daha önce bu değer -11 ve -13 arasında gidip geliyordu, TTnet ile görüştüm, SO ın size söylediği gibi bişeyler yapıp ( Maksimum hızımızı düşürüyorlar) bu değeri -16 ya çekince kopmalar bitti.

SNR Sınırı (dB) : 16.5 16.0
Hat Zayıflaması(dB): 38.1 20.5
Güç (dB) : 19.9 11.9

bu db değerleri nerede yazıyor ben eski modemimi taktım zyxel p660 marka(airties hem hiçbir işe yaramıyor hemde anteni kırıldı) şimdi birde mecbur modeme uyumlu ap alıcam ama zyxelin apleri kablolu bağlantı yapıyor kaplosuz olup fiyat performans açısından alınabilecek hangi apler var

Klasik superonline yaklaşımlarından birisi daha. Ben yaklaşık 2 senedir superonline'nın icra işlemlerinin sonucunu bekliyorum. Bizim çevrede fiber optik hatlar mevcut ama komşulardan benzer şikayetleri duyuyorum. Keşke firmaların müşteri ilişkileri daha sorun çözücü olabilseler.

Savaş abi bize yapılan işlemi anlatayım öncelikle hattın sokaktaki kablosunu tt değiştirdi fakat bizim buraları mesken olarak köy diye geçiyor bu yüzden düşük kalite kablo takmışlar cumartesi günü tekrar konuştum ve santralden itibaren pazar günü tt yeni kablo döşedi bugünse superonline gerekli ayarları modem yaptı ve sorun çözüldü bir tanede eski zyxel modemimi taktığımdan zyxel ap aldım çok şükür sorun kalmadı:D

1 yıl superonline de taşeron olarak çalıştım eglence amacıyla en yakın arkadasımla girmiştik işe buca ve gaziemirin superonline hattının bi çogunu çektim ve o kadar kalitesiz ve amatör bi firma hayatım boyunca görmedim aynı opelin servislei gibiler... Valla muşteri hep bize ekşiyordu abi abla taşeronuz diyorduk, bazıları ınatlasıp bızle kavga edıyordu :D hele en sonuncusunda gaziemirde bi apartman yoneticisi ile kavga ettik :D süperonline bayisinin (isim vermicem) haberi olmadan işi bıraktık tam dukkanın onune eşyayı ındırırken bayiyi arayıp şikayet etmişlerdi bizi :D ama kavga konusu tamamen superonlinenin gevşekligiydi :)

1 yıl superonline de taşeron olarak çalıştım eglence amacıyla en yakın arkadasımla girmiştik işe buca ve gaziemirin superonline hattının bi çogunu çektim ve o kadar kalitesiz ve amatör bi firma hayatım boyunca görmedim aynı opelin servislei gibiler... Valla muşteri hep bize ekşiyordu abi abla taşeronuz diyorduk, bazıları ınatlasıp bızle kavga edıyordu :D hele en sonuncusunda gaziemirde bi apartman yoneticisi ile kavga ettik :D süperonline bayisinin (isim vermicem) haberi olmadan işi bıraktık tam dukkanın onune eşyayı ındırırken bayiyi arayıp şikayet etmişlerdi bizi :D ama kavga konusu tamamen superonlinenin gevşekligiydi :)

hala daha kopma sorunu yaşıyorum arasıra gdiyor ama hemn geliyor internet eskisi gibi değil digiturkte aynı şeyin laciverti 24 ay tahahüt verip abone olduk karışılığında bize anten ve kutu bedavaydı apartmanda anten olunca takmadılar ve dediler gittiğiiz yerde takarız antenide bırakmadılar şerefsiz herifler taşınınca birde 45 tl anten parası aldılar yapan adamı gördüm geçen mudanyada silahım yanımda değildi olsaydı çekip sıkacaktım dizine:mad:

hala daha kopma sorunu yaşıyorum arasıra gdiyor ama hemn geliyor internet eskisi gibi değil digiturkte aynı şeyin laciverti 24 ay tahahüt verip abone olduk karışılığında bize anten ve kutu bedavaydı apartmanda anten olunca takmadılar ve dediler gittiğiiz yerde takarız antenide bırakmadılar şerefsiz herifler taşınınca birde 45 tl anten parası aldılar yapan adamı gördüm geçen mudanyada silahım yanımda değildi olsaydı çekip sıkacaktım dizine:mad:

aman ustad sınırlenme bu kadar degmez bu tarz olaylara ;) gidin sizin kurulumunuzu hangi iletişim firması yaptıysa, dükkanda 2 diş gösterin yanınıza 1 adet elemanını alın evinize goturup sorunu çözmesini isteyin ;) tabi biraz diş gostermek gerekıyor ama silahlık bi durum olacagını sanmıyorum ;)

Ha bu arada taşeronlara bişey desenızde ayrıca bi elektrik firmasına baglı birer elektrikçi olduklarından sizin problemınıze cozum bulamayacaklardır şahsen benım kablo baglamaktan ve kablo dosemekten baska bi bilgim yokken ben bile çalıstım :) ve taserona hıcbır bılgı vermıyorlar ;) Sizin muhattabınız süperonline iletişim firması hatta o firmadaki şef diye tabir edilen elemanlar ;) bu kişiler sorunlarınızı çözeceklerdir ;)

aman ustad sınırlenme bu kadar degmez bu tarz olaylara ;) gidin sizin kurulumunuzu hangi iletişim firması yaptıysa, dükkanda 2 diş gösterin yanınıza 1 adet elemanını alın evinize goturup sorunu çözmesini isteyin ;) tabi biraz diş gostermek gerekıyor ama silahlık bi durum olacagını sanmıyorum ;)

bize digiturk kurulumunu yapan kişi digiturk bayisinin sahibi yanı o gördüğüm adam patron cebe indirdi parayı ilk konuşmaya gittiğimizde artis artis konuşmuştu kapının önünde yandaki pide salonunun garsonları zor almıştı elimden genel merkezede şikayet ettik ama nafile digiturkte kurumsal olarak çok gibi olduğundan bişey yapmadılar:mad:dediğin gibi usta vs. olsa zaten adama bişey demem ama bu çakallar kendilerini bişey sanıp yanlarına kalacağını sanıyor bakalım çekirge hesabına geldik 3.ye sıçrayabilecek mi:D

Geri