Tır şoförü olmak?

benim 2 tane has arkadaşım var tır şoförü daha da çoktu da bağlantıyı kopardık.sağlam iş olunca 1500 gibi bir para kazanıyolar.firmalarda reysaş ve omsan.

arkadaşı çok iyi anlıyorum. askerliğimi jandarma olarak yaptım. uzman jandarmaların nelerle uğraştığını, neler çektiğini bilirim. bir çoğu işi bırakmak için 10 yılın dolmasını bekliyordu ve daha sonra ne iş yapacaklarını düşünüyorlardı.

sonuçta kendi isteğinizle çabalayarak girdiğiniz bir meslek... memnun değilsenizde bırakmak da sizin ellerinizde... Peki astsb. olmayı düşünmediniz mi? Bizim bölük komutanımızı ütğm. uzmanlıktan gelmeydi...

kendinize ait silahınız ve eğitiminiz bu yönde olduğundan özel güvenlik şirketlerinde koordinatör,yönetici,şef gibi pozisyonlarda iş bulabilirsiniz,bu işleri genelde asker ve polis emeklilerine veriyorlar.Tır şoförlüğüne gelince hayaliniz olduğundan bir şey söylemek doğru gelmiyor ama tek söyleyebileceğim hasretlik konusunda önceki işinizi aratmayacak.

Kendi isteğim ve çabamla girdiğim doğrudur.Çünkü kamyon şoförü olan babam hem beni hemde ikiz kardeşimi üniversitede okutmak zorunda idi.Ben bu yolu seçtimki ailem sıkıntı çekmesin diye.Üniversite okuyamadım ama sanırım orda herşey parada bitiyor olsa gerek.Astsubaylığa gelince Astsubay olan abim şu an panik atak hastası ne fark edecektiki?Ben akıl danışmayı çok severim.Her nekadar hayatı yaşayan ben olsamda başkalarının fikrine öenem veriyorum.

kendinize ait silahınız ve eğitiminiz bu yönde olduğundan özel güvenlik şirketlerinde koordinatör,yönetici,şef gibi pozisyonlarda iş bulabilirsiniz,bu işleri genelde asker ve polis emeklilerine veriyorlar.Tır şoförlüğüne gelince hayaliniz olduğundan bir şey söylemek doğru gelmiyor ama tek söyleyebileceğim hasretlik konusunda önceki işinizi aratmayacak.

bende Güvenlik sektörünün size daha uygun oldugunu düşünüyorum.

İşim geregi tır sürücüleri ile çok yakın çalışıyorum, işleri geçekten çok çok zor...uluslararası çalışanlar hariç maalesef çok eziliyorlar.Yollarda sürekli kaza riski altındasın ve polislerin baskısı altındasın(detayları burada yazmacagım).Diger yandan işin dogası gereği korkunç bir sabır geliştirmen gerekli, hem de işin her adımında.Arkadaşların bahsettiği evden uzakta çalışma konusu ayrı bir konu.Ama bunun dışında yakınyol çalışan, yurtiçi sevkiyat, konteyner taşıyıcı veya özel hizmet araçlarında çalışırsan daha az kazanır, ama biraz daha vakti saati belli işler bulabilirsin.özetle geçtim ama sadece konu başlıklarına değinmek istedim

Bence gönlünüzden ne geçiyorsa yapmalısınız..En azından aklınızda kalmaz.Denersiniz baktınız olmuyor,iyi ki denedim aklımda kalmadı hevesimi aldım dersiniz diye düşünüyorum.Saygılar.

Hayırlısı bakalım artık yönümüzü Allaha dönüp ya nasip diycez.Ama bu aralar Jandarmanın sivilleşmesi hakkında bir çok dedikodu var.Belki gerçekleşirse bırakmayıp devamda edebilirm

allah sabır versin .çocukluk arkadaşım tırclık yapıyordu .önceleri yurt içi sonra 3,5 sene yurt dışı çalıştı .o bekardı o yüzden fazla sıkıntı olmadı fakat evlenmektede meslek icabı gecikti .şimdi işten ayrıldı ..evli ve çoluk çocuk sahibiyseniz bu mesleği tavsiye etmem .ama bunu bizim söylememiz belki olmaz .en güzeli deneyip ve kendinizin karar vermesi gerekir

Davulun sesi uzaktan hoş gelir.. İşin içine girince anlar insan..

Geri