Trafik Cezaları hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ghent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ne gerek var ki adamlar zaten hiç bir trafik kuralını takmıyorlar ki, her kurala uydular da bir tek hız sınırımı kusur kaldı :(. Kırmızıda durmazlar, araçların arasında sekiz çizerler, iğne deliği kadar bir yer görseler hemen dalarlar, bir gün fark etmeden birisini altıma alacağım diye aklım gidiyor :(. Kırmızıda bekliyorsam ve yolun sağında veya solundaysam kaldırıma iyicene yanaşıyorum ki birisine zarar vermeyeyim. Bugün yoğun trafikte, daracık bir yolda bekliyoruz iki üç tane motorsikletli çakal yaya kaldırımında kimseyi tınlamadan basıp gittiler, sanırım o anda yedikleri küfürü eminim apo bile yememiştir :mad:.
abi her önüne gelen iki tekere binmeyi bilen diyeyim motorsiklet kullanabileceğini sanıyor halbuki teorik bilgi fiziki yeterlilik ve kabiliyet mental hazırlık koruma kıyafetleri bunların hiç birini takan yok hele o cup diye tabir edilen şu çin ve endonezya trafiğinde çok kullanılan motorları kullanan mahluklar birde aynları çıkartıp ne takıyorlarsa egsoz diye 80 cclik tek silindirli motorları benim 600 cc 4 silindir orjinal egsozlu motorumun sesini bastırıyor bir kere hatta kırmızıda denk geldik sordum dedim kardeş ne yapmışsın böyle çok gürültü çıkarıyor motor dedi mahallede bütün kızların dibi düşüyor ondan yaptım dedi(bunun üzerine kısa bir süre kızlardan soğudum diyebilirim) oda bana yarışcı gibi giyinmenin zor olup olmadığını sordu yoo dedim hissetmiyorsun bile ağırlığını halbuki bilse o kıyafetler ve aldığım eğitimlerin ücretiyle 10 tane onun motorundan alınır
birde o araya girme mevzusu toplumunda dayatması sonucu oluyor sıkışık trafikte şeridimden gittiğim ve araya girmediğim için h100 minibüslü bir kıro haydarla aşağıya indi beni dövecekmiş kasımla muşta etkisi yapan korumalı eldivenlerimle tanışmıştı
hız sınırıysa ben kendi adıma konuşuyorum plakasız asla gezmem ama 50 km şehir dışında çok sorun oluyor özellikle tırlar ve kamyonlar ben sağ şeritteyken çok yakın geçiyorlar ve arada bırakmam gereken güvenlik balonu için bende bankete doğru gidiyorum bu yüzden iki sefer arka amortisörüm patladı(3000tl bayıldım) nese lafı çok uzattım herşeyde olduğu gibi bu işte yine eğitimsizlikten kaynaklanıyor ilkokul mezunluğunu geçtim bir tanıdığım ilkokul terk sadece okuma yazaması var onun bile ehliyeti var siz düşün

Ya bu motosiklet sürücüleri hakikaten çok büyük bela.. Kamyonculardan çok onlardan tırsıyorum.. Hele motorlu kuryeler, adamların canının kıymeti yok resmen. Tamponuma yapışmış geliyor önümdeki araç fren yapınca fren yapmaya korkuyorum tampona girecek..

Frene basmadan, hafif fren lambasını gösteriyorum yavaşlasın diye bana mısın demiyor.. önümdekine vurmamak için fren yapmak zorunda kalıyorum, tamponumu silip yandaki araçla arama dalıyor..

Sağa sinyal veriyorum, en sağ şeritten döneceğim yere geliyorum, fren yapıyorum, aracın solu boş, adam kaldırımla aramdaki 1mt yere dalıyor.. Ya resmen belalar.. Ölmeyeceğinden sakat kalmayacağından emin olsam durmayacağım dönecem yapışsın kalsın.. Vicdanım el vermiyor.

Geberip gidince trafikte motora saygı yok.. 100 tane motorlu görüyorsam en fazla 1-2 tanesi adam akıllı şeridini koruyarak yol alıyor, onlarda diğer zibidiler yüzünden motoru araç saymamaya alışmış otomobil sürücüleri tarafından sıkıştırılıyor..

Geçen gün bir pizza sipariş ettim, sipariş verdiğim dükkan evime 500mt uzaklıkta.. Dakika tuttum tam 9.5 dk da sipariş geldi azım açık kaldı.. Dedim çocuğa ne yaptınız siz?

Abi arasıra müşterilerimizi şaşırtmayı severiz diyor.. Dedim kardeşim sen akşam evine sağ salim git s.tir et biz şaşırmasakta olur :D

Her şey hazır beklese siparişi alır almaz çıksan yine 9.5 dk gelemezsin şehir içinden.

tamda anlatmak istediğimi anlatmışsınız motorlu kuryelerle pistte karşılaşsak herhalde biz lisanslılara kök söktürüler:) ölüm korkusunu geçtim sakat kalıcam diyede düşünme yok adamlarda ben arabada yada motorda fark etmez kaza sonrası sakat yaşamaktan çok korkarım:(

Geri