Uçak çeken SUV

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marikan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence abartmayalım yahu toureg bu en büyük boing i çekiyor ama bazı vücutçularda motor veya dişliye sahip olmadan a 321 i çekebiliyorlar dime yani... büyüklük ağırlık ve gücü oranlarsak insanmı daha güçlü toureg mi:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Corsa_N' Alıntı:
bence abartmayalım yahu toureg bu en büyük boing i çekiyor ama bazı vücutçularda motor veya dişliye sahip olmadan a 321 i çekebiliyorlar dime yani... büyüklük ağırlık ve gücü oranlarsak insanmı daha güçlü toureg mi:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Olaya hiç böyle yaklaşmamıştım.

buda vw nin otobüsü bir arkadaş sormuştuda arabistan 2003 yılı cekimi resimde aracta son modeldir tırınında resmini koyacagım buraya yakında vw nin

Corsa_N' Alıntı:
dogru söylüyorsun:)

M@honi' Alıntı:
opelin dizel motorlarını lütfen yabana atmayın 1.4 75 HP dediğiniz polo gitmiyor içine 4 kişi binince bunu da kullanan insanlardan duyuyorum yakınlarımdan ayrıca araba hafif bi rampada geri geri gitmek zorunda kalırsa bayılıyo geri geri giderken canı çıkıyo ayrıca TDI VW motoru traktör gibi ses çıkarıyor ama bunun yanında Opel in 1.9 CDTİ motoru dizel motorlar arasında en sessiz çalışan motor bence
ayrıca Opel in dizel üzerine yapmış olduğu çalışma

Twin-turbo teknolojisi ile, Opel binek otomobiller için, modern dizel motorların geliştirilmesinde bir sonraki en büyük adımı ilân ediyor.
trans.gif

Dünyada bir ilk olarak, Opel mühendisleri iki-aşamalı bir turbo-kompresör sistemini, günlük otomobil sürüşleri için kompresyonlu-ateşlemeli bir motora uygulamayı başardılar: Kasım 2003’te Essen Otomobil Fuarı’nda ve Cenevre Otomobil Fuarı’nda sunulan Opel Vectra OPC mühendislik çalışmasında, 212 HP güç üreten 1.9-litre CDTI twin-turbo motor kullanıldı. Litre başına 112 HP’lik güç, turbo-dizel binek otomobiller için bir dünya rekoru...
1.9 CDTI twin-turbo ünitesi, 400 Nm maksimum torkunu yalnızca 1400 devir/dakikada üretiyor, aynı zamanda Euro 4 egzoz emisyonu standartlarına uyumlu ve 100 kilometre de yalnızca 6.0 litre dizel yakıt tüketiyor.
Twin-turbo teknolojisinin kalbi, iki egzoz-gazlı turbo-kompresör ünitesi aracılığıyla bir dizel motor basınçlı emme sistemi. Bu sistem “ikili-turbo” sistemlerin aksine paralel yerine seri çalışıyor: Düşük motor hızı menzili için daha küçük, ancak yüksek-derecede duyarlı bir turbo-kompresör, motor devirleri arttıkça yüksek gücü devralmak için dizayn edilmiş olan daha büyük bir turbo-kompresör… Yüksek verimliliği sayesinde, twin-turbo sistem yakıt tüketiminde ve egzoz emisyonlarında hiçbir dezavantaj yaşanmadan son derece yüksek ve özel güç elde etmeyi başarabiliyor.
Opel’de Mühendislik Bölümü Yönetim Kurulu Üyesi Direktör Hans H. Demant, bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Bu iki-aşamalı turbo-kompresör prensibini, somut üretimi yapılan bir dizel motora uygulayan ilk üretici olmaktan gurur duyuyoruz. Twin-turbo teknolojimiz özellikle ekonomiktir, çevre-dostudur, sürüş keyfi ve coşkusu verir.”
“Twin-turbo” nun arkasındaki asıl sır, iki-aşamalı, akıllı basınçlı emme prensibi. İlk aşamada, küçük ama yüksek-basınçlı bir turbo-kompresör kullanan motor, düşük hızlarda gaz pedalına kolayca hazır tepki veriyor, turbo gecikmeden zarar görmüyor. Bu yüksek basınçlı turbo-kompresör, en fazla 1800 devir/dakikaya kadar tek başına çalışıyor ve giriş havasını en fazla 3.2 bar basıncına kadar sıkıştırıyor. 1800 –3000 devir/dakika arasında, daha büyük bir düşük-basınçlı kompresör devreye giriyor – bu motor hızı menzilinde her iki türbin birlikte çalışıyor. 3000 devir/dakikanın üstünde, yalnızca daha büyük olan turbo-kompresör silindirlere hava şarj etmeye devam ediyor. Motorun egzoz sisteminde motor hızı ve yük ile kontrol edilen bir valf ile, bu her iki şarj sisteminin karmaşık kontrolü gerçekleştiriliyor.

VW 1.4 benzinli motordan 170 hp çıkarıyor Opel 1.9 CDTİ dizel bi motordan 212 hp çıkartıyor fark bu işte

opelim benim ya helal olsun walla.. inşallah bir an önce koymaya başlarlar

lnd' Alıntı:

buda vw nin otobüsü bir arkadaş sormuştuda arabistan 2003 yılı cekimi resimde aracta son modeldir tırınında resmini koyacagım buraya yakında vw nin

Ben bunu biliyorum,bu otobüs safkan bir VW değil.Ayrıca bunun % 80 pazarı Şili,Arjantin,Brezilya gibi ülkeler Epysa tarafından Şili de üretiliyor.Motoru tamamen Cummin's,Şasi VW,Tasarım ana gövde Mercedes tir.Paylaşım için teşekkürler...
Tır ının resmi içinde bu linke tıkla, http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=3877

asTRa' Alıntı:
Ben bunu biliyorum,bu otobüs safkan bir VW değil.Ayrıca bunun % 80 pazarı Şili,Arjantin,Brezilya gibi ülkeler Epysa tarafından Şili de üretiliyor.Motoru tamamen Cummin's,Şasi VW,Tasarım ana gövde Mercedes tir.Paylaşım için teşekkürler...

ben zaten safkan bir vw otobüs var demedim haa ayrıca hangi ülkelerde kullanılmasına gelincede nerelerde kullanıldıgını tam olarak bilemem arastırmıyorum ama saudi arabistanda otobüsler ya cok eski yada yeni model vw otobüs kullanılmaktadır bununda yüzde 80 ni vw anlamında söyledim fiyat uygun ve parcası yaygın onun için bunu iyi biliyorum ama bendende resim istediniz bende koydum sadece varlıgını ispatlamak namına:cool:

lnd' Alıntı:
ben zaten safkan bir vw otobüs var demedim haa ayrıca hangi ülkelerde kullanılmasına gelincede nerelerde kullanıldıgını tam olarak bilemem arastırmıyorum ama saudi arabistanda otobüsler ya cok eski yada yeni model vw otobüs kullanılmaktadır bununda yüzde 80 ni vw anlamında söyledim fiyat uygun ve parcası yaygın onun için bunu iyi biliyorum ama bendende resim istediniz bende koydum sadece varlıgını ispatlamak namına:cool:

Arkadaşım bunda bir şey yok sana iddian var denmediki zaten hatta bu resim in konulmasını özellikle ben rica ettim.
Fazla alıngan davranıyorsun.Hatta bu topic yeri değil ama şunuda belirteyim bir bakımada iyi oldu.
Bu vesile ile bu araçların tüm seceresini çıkarttım.Yine bu vesile ile, Mercedes olarak üretilen kasa da OM457LA Kodlu 360 beygir gücünde Otomarsan Motor kullanılıyor. Marcopolo / Brezilya ve Epysa / Şili de üretiliyorlar.

ben alınganlık yapmadım belki yazış tarzımdan dolayı bu kanı uyandı sende
bende baktım sabahtan zaten daha önceden bildigim gibi vw nin büyük kasalı aracları senin dedigin ülkelerde üretiliyor daha cogunluk şili sanırım kasalar olarakta mercedesle iş birliği ve tecrübelerden faydalınılıyormuş diye biliyorum bende motoruna gelince en ufak bir fikrim yok bunda...(iddalaşmak gibi bir kanı içine girmedim girmemde zaten:D)

Tekrar sağol İyi Forumlar...

Geri