Yuh Dedim Olay

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir söz vardır bilirmisin, insanın günahı boyunu geçince daha bişey olmazmış, olmuyo valla :)

Bana hep sonunda telef tufan olanlar denk geldi :D

Bir internet cafenin işini yapmıştım, adam 50 tl parama yattı 10 sene önce, benim için çok paraydı. Bi beddua ettim aynı hafta Cafesine hırsız girdi 20 tane sıfır pc yi uçurdular :D

Ama dediğin doğru.. Allah bir kulundan ümidi keserse ona dünyada zerre sıkıntı vermezmiş. :D

Bence satan gösterdiği malı satması koşuluyla bu kapaklara bırakın 20 tl demeyi 500tl de dese o satıcıyı ilgilendirir....Alan da razı veren de yapacak bir şey yok....

ticaret ahlakı günden güne bitiyor malesef. kanser hücresi gibi çoğalıyor.burda alan kişinin hiç bir kabahati olamazki. ilk arabasıymış fiyatı öyle sanabilir. vede farz edelimki onu almaya mecburuz. illa sibop olmaz mesala bir hafta sular kesildi 5 lt bidon 50 lira dediler. alacak mıyız almayacak mıyız??? normalde 3 lira ama hadi buyur? durumlardan faydalanıp insanların zaaflarından yararlanıp karaborsa yapanları ALLAH KAHREYLESİN böyle konularda. benim acizane görüşüm.

Bence satan gösterdiği malı satması koşuluyla bu kapaklara bırakın 20 tl demeyi 500tl de dese o satıcıyı ilgilendirir....Alan da razı veren de yapacak bir şey yok....

Aslında işi bilmemek çok zor bir durum. Neticede bir konuda bilgin yok. O zaman sanıyorsun ki evet sanırım bu ürün bu kadar eder diye düşünmeye başlıyorsun. Araç ile çok uğraşmama karşın geçenlerde aracıma bir park sensörü taktırmak istedim. Bana yabancı olan bir konu burada bir başlık açtım. En azından fikir edineyim diye Savaş abi sağ olsun yardımcı oldu. En azından bu sistemin ne kadar olacağını öğrendim.

Şimdi bu konuda bilgim olmasa idi. Gitseydim bir yere adam bana 150-200 TL dese idi düşünmeden taktırırdım. Çünkü bilgim yok.

İşte kış lastiği alacağım ama ben lastiklerin sökülmesinden takılmasından yana değilim. En azından istedme jantım var dedim. Ve klasik jantlar hakkında burada bir konu açtım arkadaşlar sağ olsun görüşlerini beyan etti.

Sonra hurdacılar sitesine gittim. İlk gittiğim yer 80 TL istedi. İkinci yer 50 TL istedi en son gittiğim yerde bu jantı 30 TL aldım. Buradan bilgi almasa idim bu insafsızların eline düşmüşüm nasıl olsa bir daha gelmez elimizden geldiği kadar kazıklayalım derdinde olacaklar.

Yani işin özünde eskiden esnafta bir esnaf ahlakı denen bir olgu vardı. Esnaf itibarını değil parasını kaybetmesi çok dert değildi. Ama istisnalar kaide bozmaz ama şimdiki esnaflık yalan dolan olmuş.

Durum böyle olunca işi bilmeyenin yedi kazıkta köprü oluyor. Bu kadar basit.

fatura almak lazım bence. eğer faturası varsa fabrika dönüşünü - kararını beklemek gibi bir durum olamaz mağduriyeti gidermek zorunda tüketici haklarına başvurulması lazım. sıfır lastikde balonlaşma olmaz yenisini verir fabrikanın göndedrdiğide firmada kalır.

Kesinlikle katılıyorum. Bizler 3-5 kuruş kar edeceğiz diye fatura almıyoruz ama sonuçta kazığı biz yiyoruz. Ne demek, ben sıfır bir lastik alacağım, lastik hatalı olacak, yeni lastik gelene kadar ben eski lastikle turlayacağım. Öncelikle bizler herşeyi kuralına göre yaparsak yasalar önünde avantajlı duruma geçeriz. Şimdi adamı maliyeye şikayet etmeye kalksa fiş/fatura almadığı için öncelikle kendisi suçlu duruma düşecek, bu durumu bilen satıcı da istediği gibi at oynatacak, hatta zorda kalınca "ben bu adamı tanımıyorum, ona lastik falan satmadım" bile diyebilir.

Geri