Astra H 2005, termostat arızası

uyesercan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Mar 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Arkaslar gecen haftasonu Ankara'ya gideceğim icin cuma gunu triger ve rutin 15bin km bakımını yetkili servise yaptırdım. Yola çıkacağımı ve bunlar dısında bir problem olup olmadıgını varsa bilgi verilerek tamir edilmesini istedim. Baktılar v kayışı, v kayış gergisi, triger gergisi kasnağı vs 750 tl masrafla bakım yaptılar. 200 km yol gittikten sonra motor arıza ışığı yandı hemen saga çektim servisi aradım duman atiyor mu vs gibi sorular sordular ama aracın çalısmasında vs hiçbir sorun yoktu. Ankara'ya kadar ışık yanık gittim. Orada cihaza bağlayıp termostat arızası verdigini soket oksitlendigi icin temizlenmesi gerektiğini söylediler. Arıza ışığını söndürdüler orada 100 km kadar yol yaptım ışık yanmadı pazar dönerken tam otoban gişeden gecer geçmez gene ışık yandı. 120 ile dikkatlice geldim. Çamlıca gişelere doğru motor sesi değişti dizel gibi çalışıyor. Pazartesi ise giderken isik hala yaniyordu servise gitmek ici aracı çalıştırdım arıza ışığı söndü. Gene de gittim onlarda termostat arıza vermiş uzun yolda hızlı gittiğim için sehirler arası yolda arıza ışığı yanıyormuş sehir icinde sorun çıkartmıyormuş. Ama aracım bir döndüğümden beri garip bir dizel gibi sesle çalışıyor ve iki gundur yokuslarda stop ediyor. Sorunum ne olabilir acaba yetkili servise inancım kalmadı ya da yasal olarak bir hak talep edebilirmiyim? Fren Gaz ile kontrol ettiğimde ECN 11515 arıza kodunu veriyordu. termostat değişmedi ama şu an arıza vermiyor.
 

semia

Bölüm Sorumlusu
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
7,097
Tepki puanı
3
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Anlamadığım termostad arıza veriyorsa hararet yapmıyormu???
yani yapmadımı? inşallah conta yakmadın
 

tansugurler

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
30 Tem 2006
Mesajlar
2,319
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
www.egeopel.com
arkaslar gecen haftasonu ankara'ya gideceğim icin cuma gunu triger ve rutin 15bin km bakımını yetkili servise yaptırdım. Yola çıkacağımı ve bunlar dısında bir problem olup olmadıgını varsa bilgi verilerek tamir edilmesini istedim. Baktılar v kayışı, v kayış gergisi, triger gergisi kasnağı vs 750 tl masrafla bakım yaptılar. 200 km yol gittikten sonra motor arıza ışığı yandı hemen saga çektim servisi aradım duman atiyor mu vs gibi sorular sordular ama aracın çalısmasında vs hiçbir sorun yoktu. Ankara'ya kadar ışık yanık gittim. Orada cihaza bağlayıp termostat arızası verdigini soket oksitlendigi icin temizlenmesi gerektiğini söylediler. Arıza ışığını söndürdüler orada 100 km kadar yol yaptım ışık yanmadı pazar dönerken tam otoban gişeden gecer geçmez gene ışık yandı. 120 ile dikkatlice geldim. çamlıca gişelere doğru motor sesi değişti dizel gibi çalışıyor. Pazartesi ise giderken isik hala yaniyordu servise gitmek ici aracı çalıştırdım arıza ışığı söndü. Gene de gittim onlarda termostat arıza vermiş uzun yolda hızlı gittiğim için sehirler arası yolda arıza ışığı yanıyormuş sehir icinde sorun çıkartmıyormuş. Ama aracım bir döndüğümden beri garip bir dizel gibi sesle çalışıyor ve iki gundur yokuslarda stop ediyor. Sorunum ne olabilir acaba yetkili servise inancım kalmadı ya da yasal olarak bir hak talep edebilirmiyim? Fren gaz ile kontrol ettiğimde ecn 11515 arıza kodunu veriyordu. Termostat değişmedi ama şu an arıza vermiyor.
z16xep motorlarda genel sorun termostat arızası değişmesi gerekiyor 178 tl orjinal fiyatı

not : Termostatın üstünde sensör var sökülebilen tip ise sensöre baksınlar öncelikle ama sabit tipse komple değişmesi gerekiyor
 

memoli007

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Şub 2012
Mesajlar
245
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
www.facebook.com
Radyatördeki su sıcaklığı 30 derece motor suyu sıcaklığı 105 derece gibi bi uçurum durumuna geliyo bu durumda arıza ışığı yanıyor.
yani termostat geç açıyo motor sıcaklığı da devamlı 110 dereceerde olup yağ basıncını düşürüyo aşırı sıcaklık bu da gürültülü çalışmaya sebep oluyo.

açıklaması basitce budur.
Termostatı değiştirtin ayrıca su pompasını da değiştirin kökten çözüm.
 

uyesercan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Mar 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. rolantide bile dizel sesine benzer bir sesle çalışıyor araba. gürültülü çalışma için aracı yetkili servise götürdüm. bana manifold arızalı olabileceği için değişmesi ya da tamir edilmesi gerektiğini söylediler. zamanla manifold da bulunan kapaklarda gevşeme oluyormuş. bu arızalar birbirini mi tetikliyor nedir anlamadım. manifold değişimi için 1250 istediler. cuma servisten 750 tl ye bakım yaptır pazartesi arıza var diye git işçilik dahil 1250 manifold + 250 termostat masrafı var desinler. arabadan soğudum resmen.
 

memoli007

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Şub 2012
Mesajlar
245
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
www.facebook.com
Manifolddaki sesi 200 TL ye tamir ediyoruz . yaklaşık o civarda rakamlara işi anlayan bi serviste yaptırabilirsin.
detaylı yardım isterseniz mesaj atın yardımcı olurum.
 

seulement

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
2 Ara 2014
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Meraba. 2004 astra h arcimin kalorifeei uzun yolda az isitiyor. Sehir ici biraz daha yuksek isi ama yinede az. 100tlye kalorifer sistemini temizlettim fakat duzelmedi. Ayni elektrikciye gittim termostattandir dedi. Hic guvenmedim adama napsam servisemi gitsem bilmiyorum
 
Üst