Honda S2000...vs...Opel GT

icemaker

Kayıtlı Kullanıcı
48-Muğla
Katılım
19 Ocak 2010
Mesajlar
777
Tepki puanı
3
Puanları
18
Siteyi ziyaret et
çok uzun yazmışsınız ama boşa yazmışsınız. yine soyluyorum. euro normları kımın umurunda? bugun arabası 2-3 km/h fazla hız yapsın dıye biri gelir chip yapar, biri gelir kat iptal eder, biri gelir headers takar. biri de gelir derki euro normları.. euro kımın umurunda?

madem bu bir risk idi : honda dada yürek var idi. ya diğerlerinde. o yüzden kimse laf salatası yapmasın s2000 e çamur atmasın. gerek tasarım gerek motoru olsun 10 numara arabadır. kimse GT ye çamur atmıyor ama o fiyata , o araba tutmaz. peugeot rcz tutar. o tutmaz.

Haklısın S2K GT den çok iyidir Honda çok yürekli firmadır ben laf salatası yaptım kusura bakma
 

gsi.mert

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
15 Şub 2010
Mesajlar
219
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
zaten guzel olanı da bu değilmi. motoru açıyorum. komple indirip , toplayabiliyorum. işte araba bu.. ne eksiği ne fazlası. komplike bir sistem yok. ayrıca ben daha atmosferik +200 hp opel gormedim. insallah gorurum. hatta biraz düşündüm de +160 hp varmı ya :)

yine soyluyorum. euro kimin umrunda?

1992 model astra gsı ve kadet gsı ler 175 ps dir böyle üretilmişlerdir 93 senesinde ise 150 ps de sınırlama getirilmiş opel tarafından co değerleri baz alınarak yanı 160 ps üzeri 88-92 yılları arasında var bilgine
 

Vladimir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Ocak 2008
Mesajlar
3,110
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bırakın Honda fanlığını sanki hiç honda bilmiyoruz tamam kötü değildir iyidir, ama hiç abarttığınız kadar olmadı her zaman hondanın da bir yerinde eksik vardı ya yol tutmuyordu ya frenleri yada yol sesi alıyordu bunları neden yazmıyorsunuz ? Motoru sorun çıkarmıyor ona da tamam ama yüksek devirlere atmosferik halde çıkarak yüksek beygir üretiyor olmasını özel bir durum gibi ifade etmeyin çünkü Honda VTI lar S2K lar zamanında güncel olan hiçbir euro normuna uymuyorduda o yüzden 1.6 motordan 160 HP ler, 2000 den 240 HP ler veriyordu... Bugün yıl 2010 olmuş kendinize artık o güçler Honda da neden yok diye niye sormuyorsunuz ?

Tutup hondanın 1998 te yaptığını dünya teknolojisi diye anlatmayın o kadar yüksek teknoloji olsaydı bugün hala yapabiliyor olurdu.

Hondanın o yıllarda yaptığı teknoloji değil sadece iyi kestirilmiş bir taktikten başka birşey değildi diğerleri honda gibi otomobiller üretmediler (üretemediler değil üretmediler ) çünkü o kadar yüksek devir çeviren otomobillerin doğal olarak alt devir torkları da cansız oluyordu basa gaz gidersen yüksek performans alıyordun ama keyifli kullanım olmuyordu kalkış yapmak için debriyajda bekletip öyle kalkman gerekiyordu gazdan çok debriyajla uğraşmak gerekiyordu nedeni de basitti çünkü 8000 devirlerin üzerine çıkıldığında agzantrik kamları ayarlı bile olsa egzost portunun haddinden fazla geniş yapılma zorunluluğu olması karşısında düşük devirlerde vakumsal olarak silindirlere yakıtı emebilmek zorlaşıyor motorun egzos zamanından emme zamanına geçişte her iki portun kısa bir an açık kalma esnasında yakıt iyi emilemediğinden alt devirler ölüyordu üstelik egzos normlarına uyum imkansızlaşıyordu Honda 199larda yüksek beygirler almak pahasına VTI gibi S2K gibi motorlarında bunu (Yani alt devir canzıslığı ile kötü egzos normlarından dolayı ihracat yasağı yemeyi ) göze aldı ve S2K ile VTI motorunu üretti sonuçta otomobiller tuttu ve Honda efsane oldu işi bilenler bunu bildiler çoğu bilmeyen içinde yok dünya rekoru yok dünyanın en ileri teknolojisi oldu çıktı

Bu sadece riski yani satamamayı göze alarak yapılmış bir tercihti ama tuttu ölü alt devirler kötü egzos normları olsa bile başarı kazandı ama bu teknoloji değil sadece iyi tutturulmuş bir politikaydı

Şimdi buna çok bilmişler itiraz edecekler (O halde çok bilmeden önce şunu bilin, VTI veya S2K gibi motorların yüksek beygir üretmesinin tek nedeni çevirdikleri yüksek devirdir fiziğin en basit kuralı bile daha fazla devirin daha fazla beygir olduğunu açıklamaya yeter ve bir motorda o yüksek deviri çevirebilmek için yapılacak en temel şart süpap zamanlamasını kaydırmaktır yani Hondanın vtec dediği olaydır) Honda sadece yüksek devir çevirerek yüksek beygir üretmektedir başka hiçbir ciddi teknik özelliği yoktur eğer VTEC teknolojisini ilk Honda buldu diye başlayacaksanız iyi araştırın bakalım kim bulmuş hatta Hondandan önce kim değil kimler bulmuş motorlarına Honda dan yıllar önce uygulamış ama Honda gibi aşırı devirler çevirip egzos normlarını hiçe saymamak düşük devirleri öldürmemek adına Honda gibi yapmamış..

Hondayı övüp durmayın iyi otomobildir yıllarca kullandım 1991 de crx ile başladım nerdeyse hepsini kullandım ve sonuçta Accord hariç honda civic ve serisi ucuz otomobildir iyi performans verir sorun çıkarmaz ama kalite hissi vermez karakterize değildir genç işidir opelden iyi falanda değildir kötü de denemez

Hızdan performanstan bahsetmiyorum sonuçta GT ile S2K kıyas bile olmaz doğrudur. neresini kıyaslayacağız

Yol tutuşunumu, frenini mi, kabin konforunu mu, donanımını mı ? kıyaslanacak yer bile yok aralarında dünya para da fark var tabii satmaz GT

Sonuçta sadece abartmayın diyorum
:alkis::alkis::alkis:
 

Kunteper Canavarı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Ağu 2006
Mesajlar
5,146
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bizim memlekette insanlar eşinin dostunun malına göre kriter ve karakter belirler.
Mesela arkadaş ortamında öff yusuf 2000 almış olum deli araba baksana ne kadar çok var oo manyak araba gibi sözlerle marka olunur.
O yüzden ne kadar teknik anlatırsanız anlatın hatta 2000 mühendisi bile çıkıp gelse inandııramaz bazı arkadaşları normal dir. Bizim memlekette düzen böyle işler.

İkisi arasındaki en büyük teknoloji farkı bence şasilerinde saklı sadece buna bakarak hangisinin daha iyi olduğu anlaşılabilir.
 

VECTRAGTA

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
320
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
isin kotusu boyle bir karsılastırma yapılması......honda ile opel gt nin karsılastırılması mumkun degil hic bir konuda.....tabii ki gecmisi bilmen mumkun degil arkadasım boyle konusmanı normal karsılıyorum ama bence kıyaslama kabul etmeyecek kadar buyuk tur gt.....s2000 den
 
Üst