Öğretmen İçin...

ksk_corsa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 May 2011
Mesajlar
1,523
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Siteyi ziyaret et
bir de ana sınıfı öğretmenleri sınıf öğretmeni olabilecek diye bir haber vardı bugün... işler resmen arap saçı... rezillik yahu...
 

merveceylan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
14 Mar 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
Ben de öğretmen adayıyım ve KPSS için çok fazla kitap var. Bir öğretmen arkadaşım http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=WOVQ3HLDJG1G9JMLZRHC&searchstring=Kpss%20muhte%FEem%20soru kitabını çok fazla önerdi. Fakat piyasada bu kitaptan iki tane mevcut. İsim aynı, yazar aynı, fakat http://www.kitapra.com/sinavlara-hazirlik-kitaplari/kpss/kpss-genel-kultur-genel-yetenek-muhtesem-soru-bankasi.htm adresinde kitabın kapağı tamamen farklı. Ürün açıklaması olarak 1999-2011 yazıyor. Acaba eski baskısı mıdır? Yardım ederseniz çok sevinirim.
 

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
4,293
Tepki puanı
2
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
Ben de öğretmen adayıyım ve KPSS için çok fazla kitap var. Bir öğretmen arkadaşım http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=WOVQ3HLDJG1G9JMLZRHC&searchstring=Kpss%20muhte%FEem%20soru kitabını çok fazla önerdi. Fakat piyasada bu kitaptan iki tane mevcut. İsim aynı, yazar aynı, fakat http://www.kitapra.com/sinavlara-ha...ultur-genel-yetenek-muhtesem-soru-bankasi.htm adresinde kitabın kapağı tamamen farklı. Ürün açıklaması olarak 1999-2011 yazıyor. Acaba eski baskısı mıdır? Yardım ederseniz çok sevinirim.

Görünene göre ikisi farklı kitaplar...

Alt taraftaki kitap künyesine göre bütün her şey farklı. Yalnızca yayınevleri aynı. Bu da olabilir. Aynı yayınevi birden fazla kitap basabilir.

Yazar aynı derken, "komisyon" olarak yazanın aynılığından söz etmediniz umarım...
 

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
4,293
Tepki puanı
2
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
4+4+4 melesesinde en çok canımı sıkan şey, çocukların okula başlama yaşları.

60-72 ay arasında okula mı başlatılır yahu?!

Üstelik bitişik eğik yazı ile okuma yazma öğreniliyor. Bilinçli olarak mı yapılıyor bunlar anlamıyorum? Millet cahil mi kalsın isteniyor?
 

fluminense

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
1,310
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Sınıfçılar kesin etkilenecek, hem 4 okutan hem de 5 okutan öğretmenler 1. sınıfa dönecek, şube sayısı artacak bilemiyorum nasıl çözecekler bu sorunu :) Büyük ihtimal öğretmen alımını azaltacaklar mecburen!
en ücra yerdeki köy okullarının bile açılacak olması ihtimali var..
 

muratogretmen25

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
19 Ara 2011
Mesajlar
89
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
bir sınıf öğretmeninin maaşı oecd verilerine göre Türkiye'de 1700€'muş arkadaşlar haberiniz var mı? bunu boğaziçi ün. eğitim fak. dekanı söylüyor hemde... inanabiliyor musunuz?
http://video.haberturk.com/haber/video/turkiyede-ogretmen-maasi-ortalama-1700-euro-/59130

afedersiniz ama ben bu kadına mal sıfatını layık görüyorum; maaelesef üniversite hocaları özellikle de eğitim fakültesindekiler gerçek hayattan o kadar kopuklar ki böyle saçmalıyorlar işte. mesleğimin 10.yılındayım üniversite hocalarımı hep sorgulamışımdır kendimce. hiçbirinin bizim geçtiğimiz aşamalardan geçtiğini sanmıyorum. bu ülkede birleştirilmiş sınıf denen bir gerçek var. bir sınıfta 1,2,3,4,5.sınıf beraber okuyor.köy okullarında öyle problemlerle karşılaşıyoruz ki hiç bir eğitim fak.nin ders programında bunların cevabı yok. kısacası öğretmenliğin yüzde 90nını ben göreve başladıktan sonra öğrendim. Bu kadının da etiketinde boğaziçi yazdığına bakmayın, kafasının içi boş olduğu aşikar...
 

scorpion49hgc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Kas 2011
Mesajlar
237
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
68
Siteyi ziyaret et
Şimdi eğitimin eğitimciler tarafından belirlendiğini sanıyorsunuz değil mi?Eğitimi belirleyen ülkedeki sanayii ve üretim enstrümanlarıdır.Burada siz eğitimci olarak meclise birilerini gönderemezseniz,oraya giden sanayici ve iktidar yapıcılar eğitimi belirler.Tabiki bu eğitim kar çıkarlarına hizmet eder(Birde iktidarın devamına).
Sanayide ara elemana çok ihtiyaç var ,inanın olması gerekenden az ara eleman var.Bu ara elemanların hepsi üniversiteyi bitirmeye kalkarsa üretimi kim yapacak.Onun içindirki eğitim sistemi bir an evvel ülkenin geleceğe dönük beklentilerine uydurulmak zorundadır.Bu elemanların en verimli çağlarını üniversite ve askerlik için harcama zamanı geçti.Global ekonomi buna karşı artık.Kar edeceği ülkelerde hazır eleman bulmak istiyorlar( ve ucuza bulmak istiyorlar).
Bu yazdıklarım size belki yanlış gelecek ancak genç nüfüsun olmadığı veya arkadan gelmediği ülkeler kimse tarafından kabul görmeyecek.Yukarıda yazdıklarım benim inanç ve hayat felsefeme ters şeyler.Ancak allah çocuklarımıza ve içimizdeki gençlere sabır versin.Biz zamanında aslanın ağzından ekmeği almıştık.Şimdikiler aslan sürüsünü bulacak ve bir tanesinin ...........dan ekmeğini alacak.Tabi oda işinde uzmansa.Uzman olmayana ,sertifikası olmayana,dil bilmeyene,gerekli eğitimleri almayanlara,yaşı geçenlere,tecrübesi olmayanlara,referans veremeyenlere vs vs iş zor be gençler.Karamsar bir tablo ama bu iş artık bu yönde diyemeyeceğim,daha ileride.
Haydi öğretmenler okula.:maden:
 

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
4,293
Tepki puanı
2
Puanları
38
Siteyi ziyaret et
1332358676.jpg


Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk’ü tasfiye etme sürecinde bir adım daha atarak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni özel okullardan kaldırdı. Yönetmelikteki ayrıntılı tarif kaldırılıp “Atatürk köşesi oluşturulur” denildi.
Yeni yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikle özel öğretim kurumlarına verilecek adların “Türkçe olması” şartı da kaldırıldı. “Lozan Andlaşması’na Göre Açılan Okullar” maddesi, “Azınlık okulları” olarak değiştirildi.

Beklenen oldu, ‘özel’de Gençliğe Hitabe yok
Yeni Özel Okullar Yönetmeliği’nde, öncekinde ayrıntılı bir şekilde tarif edilen Atatürk Köşesi tek cümleyle yer alırken, Gençliğe Hitabe de yok.
Özellikle Ömer Dinçer döneminde yapılan uygulamalarla büyük tepki çeken Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk’ü tasfiye etme sürecinde bir adım daha atarak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni özel okullardan kaldırdı.
Eski yönetmelikte, Atatürk Köşesi ayrıntılı bir biçimde tarif ediliyordu. Buna göre, hazırlanan köşenin zeminden yüksekte olması, Atatürk büstü veya maskının konulması, fotoğrafı ile Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’sinin uygun biçimde asılması, madalyon, gravür, eğitimle ilgili sözlerininin yer alması gerekiyordu.

“Var ya” denilsin diye
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikte ise bu köşe sadece şu tümce ile tanımlandı:
“Kurumların girişinde temiz, düzenli ve kolayca görülebilecek en uygun yerde Atatürk köşesi oluşturulur.”
Hükümet, Atatürk’ü Milli Eğitim’den çıkarmanın ilk aşamasını ise geçen Eylül ayında gerçekleştirmiş, 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, “Öğrencileri Atatürk ilke, devrim ve milliyetçiliğine bağlı, yurttaşlar olarak yetiştirmektir” ifadesi Bakanlık amaçlarının arasından çıkarılmıştı.
Yeni yönetmelikte, özel öğretim kurumlarına verilecek adların “Türkçe olması” şartı da kaldırıldı. “Lozan Andlaşması’na Göre Açılan Okullar” maddesi, “Azınlık okulları” olarak değiştirildi. “Bu okullarda sadece kendi azınlıklarına mensup T.C. uyruklu öğrenciler okuyabilir” ifadesi tamamen kaldırılarak, yabancıların da buralarda eğitim görmesinin yolu açıldı.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=65068

YORUMSUZ!
 
Üst