Ustalar buraya ilginç bi sorun :(

EGR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
841
Tepki puanı
0
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar sorunu çözdüm önce kelebek boğazını ve rolanti ayarlayıcıyı kelebek sensörünü yıkadım temizledim taktım olmadı sonra egr yi iptal ettim olmadı daha öncede egzantrik sensör arızam olduğundan bahsetmiştim ve onuda değiştirdim sağolsun İLHAN abimiz zamanında göndermişti. Son olarak arabayı aldığımda bagajda duran ve arızalı diye değiştirilen rolanti ayarlayıcısını temizledim ve rolanti ayarlayıcıyı takarken contasının bi kaç yerinden yırtıldığını fark ettim belkide ordan hava alıyordu oraya klingrikten yeni conta kestim ve arızalı diye çıkarılan rolanti ayarlayıcıyıda bi güzel temizlemiştim onuda yeni yaptığım contayla yerine taktım şimdi harika 9 dan bir çentik sapmıyor 10 numara oldu inşallah böyle devam eder.....

Evet tam dediğim gibi sorun rölanti ayarlayıcıdaymış yaptığına sevindim. Rölanti ayarlayıcı opellerin ciğeri gibi. :)
 

adrenaline001

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Tem 2008
Mesajlar
101
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
aynı sorun bendede war napacağımı bilmiyorum bazen arıza ısıgı yanıyor araba 4,500 dewiri geçmiyor stop ediyorum yeniden çalıştıryorum sorun düzeliyor egzantrik sensörünü değiştim ama aynı sorun devam ediyo egzantrik devir sensörün kablosundan yapıyor anladıgım kadarıyla o kabyolu iice bantlıyorum sorun düzeliyo gibi ama 1 hafta geçmeden yine aynı sorunlar başlıyo ve şimdi kendi kendine rölantideyken stop etmeye başladı bazen de çok zor çalışıyo stop edince napacağımı bilmiyorum lütfen yardım edinnn..
 

fikret_sahin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
546
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Rolanti sensoru ve ya EGR. ama buyuk ihtimal EGR. cunku ayni sorunlar bende de var. ve EGR ye karar kildim. bu hafta ben de EGR yi temizletecegim.
 
Üst