Konu Yine Türkiye...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nida
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır...

Elbette bende böyle bir sey olsun arzulamam. Zaten benim gibi olan eğtimci arkadaşlarla bunun mücadelesini veriyoruz. Ama ortada bir gercek var adı Milli Eğİtim olduğu halde hiç bir unsuru MİLLİ olmayan sacma sapan sistemlerin cocuklarımızı ne hale getirdiğini bir görseniz bana hak verirdiniz. Ben 10 yıllık öğretmemim bu süre içersinde cocukları tamamen köklerinden koparmak için neler neler yapıldıgını anlatmaya kalksam günler sürer.Zaten bu işler ufak ufak pek belli etmeden yapılıyor.
Basit örnekler vereyim
  1. cocuk lise-1 15 dersi var 12 si zayıf netice ne ? lise-2 ye borclu geciyor
  2. cocuk okula 50-60 gün gelmemiş( devamsıslık sınırı 20 gündür) hemen bir af cocuk bir üs sınıfa geciyor
şimdi bu cocuk ne öğrendi? tarihini mi? güzel bir şekilde Türkce konuşmayı mı?.... Yoksa calışmamayı mı emek vermemeyi mi? Bu cocukların kacında kişilik tam oturur.
Ayrıca televizyon kanallarına gazetelere bir bakın hangisin de Türkiye için hayırlı birşeyler anlatılıyor, gösteriliyor peki hangi medya kuruluşu TÜRKLERİN ? Bügün bu ülkede bize ait olan telekom mu? demir celik mi? petkim mi? ne kaldı ? Bu ülkenin toprakları karış karış yabancılar satılıyor
Tamam senin heycanını kızğınlığını anlıyorum ama gercekten biz ne kadar mücadele etsekte, çok bilinçsiz milli gururdan uzak nesiller malesef kapımızda.

kesinlikle...vatanseverlik kuru kuruya olmaz... geçmişimizi bileceğiz.. kültürümüze dilimize sahip çıkacağız... çalışıp üreteceğiz... başka çare yoktur..

Bu gunleri görecegime hiç dogmasaydim baba. Turklugunuzden utanmadiniz hiç olmazsa insanliginizdan utansaydiniz baba. Bu vatan göz göre göre altinizdan kayarken hiç olmazsa ŞEREFİNİZLE ÖLMEDİNİZ Mİ ;BABA?"

Tüylerim diken diken oldu:sorry:

Yüce Atatürk çok değil bundan 70-80 yıl öne TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR , TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR' demişti hatırlarsınız şimdi biz ne diyoruz "bizim milletimiz şöyle bizim milletimiz böyle yalancı alavereci hırsız 3 kağıtçı deyip duruyoruz 80 yılda ne çabuk değiştik ben anlamıyorum kim ne derse desim özellikle son 10 yılda yıllardır uzerimize dikilen kıyafeti giyer olduk Süleymaniyede 3 askere çuval geçmiş çokmu 10 yıldır yetmiş milyounun kafasına çuval geçiriyorlar farkında değilmisiniz dostlar

sayın prf oktay sinanoğlu nun hedef türkiye kitabında yazdıgı bi rüya vardı 40 yıl sonra türkiyede beyoğlunda çorbacı ali nin bile aly oldugunu hiç türk ismi kalmadıgını yazmıştı evet bunlar bigün gerçek olacak ozaman türk askeride hiç bişiy yapamıyıcak çünkü adamlara bu topraklar tapu karşılıgı satılıyor ..

paylaşım için çok teşekkür nida ...

Son düzenleme:
Bunu yazan ( Nida sana demiyorum) kişinin hayal gücüne hayran kaldım...Bu aralar popüler zaten dizi senaryosu falan yazsın biyerlerde gidip...Tüm bunların olabilmesi için Yüce Türk ordusu ve Halkının cesetlerinin çiğnenmesi gerekir ki,bu henüz tarihte yaşanmış bir olay değildir...

doğru diyosun abi haklısın ama gençlik değişiyor.açıkçası ben korkuyorum herkes sen ben gibi "cesetimi çiğnemeden asla" mantığıyla yaklaşmıyor.kimseyi giyim tarzıyla değil zihinleriyle yargılıyorum üyesi olduğum yonjada canım sıkıldıkça insan profili incelerim çoğu üniversite lise genci olanların içinde "kurtuluş" bilinci yerleşmemiş.bunu görüyorum çevremdede.buyüzdendir bu güzel uyarı yazıları.buyüzdendir bu fantastik yazılar yayınlanırki kulağımıza biraz kar suyu kaçsın...

tüm bunların dışında son günlerde okuduğum en güzel yazıydı teşekkür ederim nida abi.msn listemdeki herkesel paylaşacağım...

cihan harbi yangınından ,bağrı yanık vatana
türkü boğmak maksadıyla girdi düşman askeri
kan ve yangın başlamıştır; ırz ve namus kalmıyor
tehlikeye düştü vatan ,yas içinde her yeri
kahraman halk! kalk silahlan!,
ahd ü peyman tanrı'ya:
vur! ve haykır!: türklük ölmez,türk de yılmaz ileri!
çelik gibi kollu,tunçtan ayaklı
türk hiç yılar mı,türk hiç yılar mı
türk yılmaz, türk yılmaz!
cihan yıkılsa,türk yılmaz!
göksu imanlı ,temiz vicdanlı
türk hiç yılar mı, türk hiç yılar mı
türk yılmaz,türk yılmaz!
cihan yıkılsa türk yılmaz
düşmana salsa ,tek bile kalsa
türk hiç yılar mı,türk hiç yılar mı
türk yılmaz,türk yılmaz!
cihan yıkılsa türk yılmaz!

Kazım Karabekir Paşa yı Rahmetle anıorum bu güzel dizeleri yazdığı için...

vatan satılıyo her yeri yabancılar alıyo aydın didimde ingiliz serefsizleri belediye baskanı seccek sayyıya geldiler düşünün artık

burak bu ne bicim yazı yaaa....

Geri