Makyajlı Fiesta ve Fiyatı :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yanlış anlamayın ama bu shiftler dsgler yokken ne yapıyorduk İsmail Abi :D?Opelde varsın olmasın ama hala ekmek gibi satılıyor..Ayrıca opeli türkiye ye gelen opeller üzerinden anlamamak lazım...Mesela benim alanım olduğu için söylüyorum, 06 vectra da trafik tabelası okuma sistemi vardı..Bu hangi araçta vardı o zamanlar?Ya da 02 yılında AFL...Var mıydı mercedeste bmw de?Flex ride şasi..Panaromic cam tavan sunroof.?Hatta astra H opc deki yarı cam tavan?Yıllar öncesinde TC ile anti patinaj sistemi mesela?Biraz işin içine girince olaylar berraklaşıyor..

yokmuydu :D AFL yi kim icat etti opel mi sanıyorsun, mucidi kim dersen HELLA, peki mercedeste ismi ney ILS, audi de AFS vs vs sanıyorsun opel getirdi ilk, işte opel hep öyle göz boyuyor ama içi fos. Güzelim bazı şeylerde kendinizi kandırmayın Merso bir sistemi koymadıysa opel onu zor koyar o araçlara. ESP ilk mercedes 1999 da kullanıldı, aynı sınıf bir opel de opsiyonel olaması için tam 5 sene geçmesini bekledik. TC ise tamamen yanlışın var ah ah... opeli çok yücelttin ama. 2002 yılına kadar araçlarında ESP kullanmayan bir firma opel. TC ise zaten bam başka bir hikaye viki amcaya yaz o anlatır sana:(

Keza aynen AFL de öyle, flexride içinse mersedes in 80 yıllardaki araçlarına bakmanı öneririm adamlar ne zaman ne yapmış.

Sonuç flexride var ama hala daha bir çift kavramalı şanzıma yok neden biliyormusun çünkü flexride sistemi SACHS üretmiş opelde almış aracına monte etmiş keza AFL de öyle HELLA yapmış ama işte birisi opele çift kavrama üretecekki opel onu aracına koyacak ah GM ah canım OPeli ne hallere düşürüdün.

İLk cümlen içinse TOROS vardı hep onamı binseydik iyisi varsa neden kötüsü ile yetinecem. Allah aşkına full bir astra j 1.3 80 bin tl ye geliyor, hani senin çu 3 harflilerinin hepsi olsun diye doldurunca. Hani otomatik allah aşkına kim düz vites araca 80 bin tl veriyor günümüzde :D sanırım mesaj açık net. Opel senin gözünü boyamış dünya ya geri dön Serdar :D

Son düzenleme:
Hocam iyi hoşta ishift var, DCT var, opel de bir örenk göstersene dıştan sırıtmaz ama içi seni beni yakar. Easytronik nedir yahu OPEL dedin mi duracan 3 harfleri döşüyor (AFL,CVL,TVL,GVL,SVL... sen yaz işte salla gitsin bunları :D) millete ama ne motor ne şanzıman var. :cool:

Hepimiz opelciyiz ama gerçekler var ortada, yani insignia da adam hala tork konvektörlü otomatik şanzıman sunuyor 6 ileri birde :D BMW 8 ileri Ishift e geçti seneler önce, sonuçta yarı paraya dolu gibi boş arabalar veriyorlar bize :mad:

Hocam bana manuel vites değiştirmenin verdiği zevki SMG-F1 vites verir sanırım, o da çocukluğumda Mika Hakkinen, David Couldthard falan izlerdik oralardan kalma bişeydir yani o kulakçıklardan vites değişimi, DSG mağdurlarının çektiği acıyı sanırım hiç bir astracı çekmez, Opel dıştan yakar insanı, opel sahibi olmayanlar tükaka yapar, Opel sahipleri ise her türlü sıkıntısına rağmen Opeli severler. 120bin liralık BMW , Mercedes gibi araçlara binecek bütçesi olmayan ama aynı zamanda da içinde kendini iyi hissedeceği araçlar arayışındaki insanlar da Opel e biniyorlar, varsın insanlar "Opel almanların en kötüsüdür" desinler, el ağzına bakıp sel ağzına yuva yapmam ben, saygılar ;)

d.n : bu arada 24 yaşındayım ben, abi demeyeydin iyiydi serdar, mert demen daha iyi olur, hala üniversite 3. sınıfta okuyorum birde abi diyerek öldürme beni :D Yaşımı göstereyim :D

Hocam bana manuel vites değiştirmenin verdiği zevki SMG-F1 vites verir sanırım, o da çocukluğumda Mika Hakkinen, David Couldthard falan izlerdik oralardan kalma bişeydir yani o kulakçıklardan vites değişimi, DSG mağdurlarının çektiği acıyı sanırım hiç bir astracı çekmez, Opel dıştan yakar insanı, opel sahibi olmayanlar tükaka yapar, Opel sahipleri ise her türlü sıkıntısına rağmen Opeli severler. 120bin liralık BMW , Mercedes gibi araçlara binecek bütçesi olmayan ama aynı zamanda da içinde kendini iyi hissedeceği araçlar arayışındaki insanlar da Opel e biniyorlar, varsın insanlar "Opel almanların en kötüsüdür" desinler, el ağzına bakıp sel ağzına yuva yapmam ben, saygılar ;)

d.n : bu arada 24 yaşındayım ben, abi demeyeydin iyiydi serdar, mert demen daha iyi olur, hala üniversite 3. sınıfta okuyorum birde abi diyerek öldürme beni :D Yaşımı göstereyim :D

artık kim ne sever ne sevmez orası onu bağlar, benim vitesten girişim sadece ornek , burada eleştirilmesi gereken nokta satış politikası sonuçta teknolojide 10 yıl gerideki araçları satıyorlar. Dusunsene astra h denen arac 2002 yilinda tanitildi 2003 yilinda banta girdi ve hala bantlarda dogan sahin toros gibi oldu :D Mantık var 120 bin liralık BMW nin yanına insignia geldimi bunları aynı yere koyup sırıtmıyor dendimi orada marka fanatikligi başlamış demektir Mert bey. Ha 2002 model BMW nin yanına 2012 insignia koy sırıtmaz :)

artık kim ne sever ne sevmez orası onu bağlar, benim vitesten girişim sadece ornek , burada eleştirilmesi gereken nokta satış politikası sonuçta teknolojide 10 yıl gerideki araçları satıyorlar. Dusunsene astra h denen arac 2002 yilinda tanitildi 2003 yilinda banta girdi ve hala bantlarda dogan sahin toros gibi oldu :D Mantık var 120 bin liralık BMW nin yanına insignia geldimi bunları aynı yere koyup sırıtmıyor dendimi orada marka fanatikligi başlamış demektir Mert bey. Ha 2002 model BMW nin yanına 2012 insignia koy sırıtmaz :)

Türk düz mantığının önüne geçilmez hocam, boyasız ama yanık tavanlı arabaya binerler, modeli yüksek ama baz ve teneke arabaya binerler, arada 2 misli fiyat oynayan araçları kıyaslarlar, kanayan yaramız bunlar, 98 model arabamın pırıl pırıl olup nice 2008 2009 model araçtan daha hoş durduğunu, bir çoğundan daha yüksek donanımlı ve yüksek konfora sahip olduğunu hiç bir fanatiklik barındırmadan rahatça söyleyebilirim, hani şu hiç bir zaman kullanmadığımız hiç ihtiyacımız olmayan ama illaki arabada olsun dediğimiz teknolojilerin peşinde koşa koşa, kıçında adam akıllı pantolonu olmayan cebinde binlerce liralık telefonlarla dolaşan zihniyeti yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmez...

http://opelinsigniaclub.files.wordpress.com/2009/06/61173706_3da8b8d96re.jpg

Buyrun araçların hepsi 2009 model, saygılarımla ;)

d.n : Insignia VXR modelini 2012 BMW lerin yanına koyarsanız sırıtmayacağına kalıbımı basarım.

yokmuydu :D AFL yi kim icat etti opel mi sanıyorsun, mucidi kim dersen HELLA, peki mercedeste ismi ney ILS, audi de AFS vs vs sanıyorsun opel getirdi ilk, işte opel hep öyle göz boyuyor ama içi fos. Güzelim bazı şeylerde kendinizi kandırmayın Merso bir sistemi koymadıysa opel onu zor koyar o araçlara. ESP ilk mercedes 1999 da kullanıldı, aynı sınıf bir opel de opsiyonel olaması için tam 5 sene geçmesini bekledik. TC ise tamamen yanlışın var ah ah... opeli çok yücelttin ama. 2002 yılına kadar araçlarında ESP kullanmayan bir firma opel. TC ise zaten bam başka bir hikaye viki amcaya yaz o anlatır sana:(

Keza aynen AFL de öyle, flexride içinse mersedes in 80 yıllardaki araçlarına bakmanı öneririm adamlar ne zaman ne yapmış.

Sonuç flexride var ama hala daha bir çift kavramalı şanzıma yok neden biliyormusun çünkü flexride sistemi SACHS üretmiş opelde almış aracına monte etmiş keza AFL de öyle HELLA yapmış ama işte birisi opele çift kavrama üretecekki opel onu aracına koyacak ah GM ah canım OPeli ne hallere düşürüdün.

İLk cümlen içinse TOROS vardı hep onamı binseydik iyisi varsa neden kötüsü ile yetinecem. Allah aşkına full bir astra j 1.3 80 bin tl ye geliyor, hani senin çu 3 harflilerinin hepsi olsun diye doldurunca. Hani otomatik allah aşkına kim düz vites araca 80 bin tl veriyor günümüzde :D sanırım mesaj açık net. Opel senin gözünü boyamış dünya ya geri dön Serdar :D

AFL olayı mercedes ve Bmw dahil Audi de dahi yoktur o yıla kadar..15 derece sağ ve 15 derece solu aydınlatan sis lambasından AFL olmaz :D ..Ya da köşe farsız 20 dereceli direksiyona göre hareket eden kısa hüzmeler AFL sayılmaz..AFL nin en az 5 özlliğini sayarım ki size euroncap tan ödül alan bir donanımdır opel firmasınca..Ama girmiyorum..

tc sistemi vectra b lerde sunuldu ilk kez ve bu zaten esp nin temelidir...Opeli yüceltmemin gerekçelerini söylüyorum size..Yine mertle aynı paralelde ifade ediyoruz konuyu...İşte biz bmw mercedes alamadığımız için onlara binemediğimiz için opeli övüyoruz ya ve yine helal olsun,bize bmw mercedes konforu veriyorlar...Tekrar teşekkürler opele huzurunuzda....
Düşnün yılda 1.5 milyon dolar geliriniz var...Mer ve bmw gibi firmaların hitap ettiği müşteri portföyü belli...Siz gidp cirtöen ya da opel mi alırsınız?Bmw mercedes hatta brabus alırsnız tabiki..örnek oalrak da peugeot 406 2.0 dizel 02 modeli örnek alın mesela... deri koltuk koltuk ısıtma dizel ekonomik ve performanslı motor sunroof esp çelik jant hız sabitleme vs gibi donanımlara sahip araca bakın pazarda 20 bin ort...08-09 model bmwler aynı donanımlarda 100bin tl..Akıl karı iş mi bu?Ama işte ben peugeot a binerim siz bmw ye binersiniz...Ki yine telaffuzunu ettğiniz 8 ileri otomatikleştirilmiş donanımlı bmw 3-5 ne ise alın o zaman 130bine :D ben giderim 1.4T sunroof+afl+start/stop+18''jant+navı600 lü insignia ya binerim 65 bine...
Hella durup durup ben afl yapayım mı diyor sanıyorsunz?Ya da sachs tedarikçi olarak opele siz bu süspansiyon+tork+sürüş stili+hızlanma ve frenleme ort + vs gibi sistem olan flexridı kullanacaksınız...Ona göre..Mi sanıyorsunz?Yani opel in AR-GE si ne iş yapar o halde?Opel talep ediyor bu firmalara böyle böyle tasarımda aracımız şu beklentide teknoloji istiyoruz..Yapın..Süreç böyle işler..
3 harfliler hakkında ileri geri konuşuyoruz ama siz iyisi mi aman opelden uzak durun :D toros dediniz ya ben bir şey demiyorum İsmail Abi...

İsmail hocam opeli öyle yerden yere vurmuşsunki gören günlük 2013 bmwye biniyorda arada bi sağa sola vurmak için çocuğun altından astra h yi alıp kullanıyor sanır :D
bu arada 80bin lafı falan geçmiş j için 13" cosmo dizel 60bin satış fiyatı ıvır zıvır paketi varsa bilmiyorum olsun sana 65..
ben motorundan kelebeğinden anlamamda zaten opeli mercedesle kafa kafaya vurmak adil olmaz.. :)

afl yi Opel yaptı sanan birine ne alatacam ki . Hella yaptı diyorum o bana Opel ödül aldı diyor :) Serdar kardeşim fanatiklikten uzaklaş o zaman daha objektif konuşuruz ancak Opel kendisi AFL denen teknolojiyi bulmadı Hella buldu ve aynı tarihlerde tüm araçlarda kullanılmaya başlandı . Keza bugün DRL gibi audi ile başlayıp bugün clio da bile olan Hella teknolojisi ile arasında fark yok. Bir afl ile opeli dunyanın en iyi otomobil markası yapamazsın keza benim opeli kötü yapamadığım gibi . TC ise aksini söylemedim zaten vectra b lerde var evet ama mucidi Opel değil unutma onuda Opel bulmadı .

Mert bey, ben kim kime ne yapmış bilmem koy o sen insignia opc ni mercedes AMG nin yanına ne sırıtıyor bakalım ha fark etmez bana göre dersen orada fanatiklik baslar . Aracınız güzeldir iyi günlerde kullanın ama o donanımları dacia bile koyuyor artık sizi rüyadan uyanmaya davet ediyorum mesajlarımı tam okursanız bende sizin gibi donanımlarla kandirildigimizi söyledim 3 harflere bakmam ben araba alırken ha siz bunu söylerken kimi hedef aldınız bilmem ama benim için olay başka . Afl umrumda değil araba bastın mı gidilecek bastın mı duracak , sanziman iyi olacak gerisi zaten teferruat .

Çağrı bey bir şeyi yerden yere vurduğum yok , realite var 8 yıldır bir tam otomatik çift kavrama yapamayan 1.3 Fiat motorunu 10 yıldır satan bir markanın neresinden tutayım Allah askına . Bende Opel kullanıyorum ama bir D segmenti normal aracı premium segment ile karsilastirdiginda orada durmak lazım . Neyse dacia ile Opel ne kadar kıyaslanırsa Opel ilede mercedes kıyaslanır herseyin yeri var canım :D evet arada astra mı diğer günlerde ise mercedes im var onu kullanıyorum (ciddi) full navili flex li vs vs li 80 bin oluyor ...

Son düzenleme:
Tamam işte ödülü hella almamış...Opel almış..
http://www.euroncap.com/rewards/opel_Advanced_forward_lighting.aspx
Ben fanatik değilim..Zamanında çok irdeledim bu konuyu..Herkes passat da passat diyordu..Çıktım pazara dedim ne var bu arabada?Sacına vurdum tık tık ses çıkarıyor..Motoruna baktım benzinli lastiklerine baktım orion gezegeninden gelmemiş..Egzozunu 51.Bölge den tedarik etmemişler..E dedim neden bu kadar pahalı?Sonra vectra c ye baktım tamam dedim..
Şimdi sizin fikrinize göre bmw nin mercedes in farlarını koltuklarını gaz kelebeğini su radyatörünü kendileri mi yapıyor?Üzerinde mercedes mi yazıyor?Mercedes te şu an dizel psa motoru var...Bundan haberiniz var mı?O zaman ipte sallandıralım mercedesi :D

Tamam işte ödülü hella almamış...Opel almış..Ben fanatik değilim..Zamanında çok irdeledim bu konuyu..Herkes passat da passat diyordu..Çıktım pazara dedim ne var bu arabada?Sacına vurdum tık tık ses çıkarıyor..Motoruna baktım benzinli lastiklerine baktım orion gezegeninden gelmemiş..Egzozunu 51.Bölge den tedarik etmemişler..E dedim neden bu kadar pahalı?Sonra vectra c ye baktım tamam dedim..
Şimdi sizin fikrinize göre bmw nin mercedes in farlarını koltuklarını gaz kelebeğini su radyatörünü kendileri mi yapıyor?Üzerinde mercedes mi yazıyor?Mercedes te şu an dizel psa motoru var...Bundan haberiniz var mı?O zaman ipte sallandıralım mercedesi :D

Serdar bey kardeşim artık ne nereden gelmiş herkes biliyor burası Opel forumu tabii ki fanatikler olacak kabul ediyoruz ama senin otomobile bakışın ile benim ki arasın da fark var . Sen 65 bine navi li 13 litre tüketen 2002 teknolojisi benzinli motorlu insignia al, ben 110 bine son teknolojisi olan mercedes yada BMW alırım .

Afl , cvl , gvl ile seni kandırmışlar kendine gel bu Opel cok can yakıyor gün gelecek onlarda vw gibi olduklarında anlayacaksın neden passat pahalı .

Opelin boş arabasına binen opeli kötülüyor, olayın özeti.

Geri