motorsikletler hayatımızı karartmasın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drrasit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla benim motorlarla aram hiç iyi değil..
Motor kazasında bir arkadasımı kaybetmistim gecmiste..
motoru pek sevmem dolayısıyla aslında onlar için yanda ayrı cizgilerde bi yol olsa ne iyi olur.ama ülkemizde ne mümkün:confused: .

İstanbulda motorlu kurye firması işletiyoruz..Dün gece yarısına kadar şişli etfaldeydik...Bir çalışanımız kaza yapmıştı..Mecidiyeköy sapağını geçmek üzere olan bir vatandaş son anda karar değiştirip orta şeritten en sağa mecidiyeköye girmeye çalışıyor..Büyük ihtimalle aynasınada bakıyor belki motoruda görüyor ama nede olsa o bir motor..Trafikte olma hakkı yok diye düşünüp kırıyor üstüne..Arkadaşımız şimdi hastanede..Ağır yaralı değil Allaha şükür..

Trafikte olan herkesin motorlarada diğer araçlara olduğu gibi saygılı ve dikkatli olmasını diliyorum..Nasıl yüklü bir harç kamyonunun önüne ona olan saygımızdan!! dolayı atlamıyorsak motorlarada aynı saygıyı göstermeliyiz...

geçmiş olsun :(

Abim askerdeyken garnizon komutanı şoförüydü.
Bir gece komutanını eve götürürken 20 yaşında ALKOLLÜ, EHLİYETSİZ, kaçak bir jbr600 ile arabaya dogru gelirken kontrolünü kaybedip aracın altına girdi ve cocuk komaya girdi.üstelik bu elemanın 2. kazasıydı aynı şekilde...
abim motorlardan NEFRET ediyor.
Aynı şekilde bende NEFRET ediyorum...
cünkü vurdugun anda katili oluyorsun...

Onlarında hakkı var trafikte ama doğru düzgün aynasına bakarak sinyal vererek kaç tane motorlu geziyor sokaklarda?

maalesef %10 unu kurallara uygun geri kalanı ehliyetsiz kuralsız adapsın kullanıyor.
ve bu yüzden bütün motorculardan nefret ettiriyor...

Şunuda belirtmek isterim, annem razı olmuyor olsa jbr600 alıcam:):)

Samet ben kazalı 600f aldım..Topladım gezdim sonra satıp ninja aldım 600'lük..Aradan 1 hafta geçmeden sapancada halamın oğlu motoru kullanırken kontrolü kaybetti ben arkasındaydım..Yoldan çıktık '' I I '' şu şekilde duran 2 ağacın arasından 110 km hızla süratle sürtünerek geçtik şansa..Eğer çarpsak kesin ölürdük..Sonra düşüp sürüklendik...Motor taklalar atarak bir çınar ağacına vurup durdu..Bizde Allaha şükürler olsun hiçbiryere çarpmadan durduk..Ama her tarafımız soyuldu..Halamın oğlu bayıldı hastaneye kaldırdık onunda bişeyi yoktu allaha şükürler olsun..Sonra motoru tamirciye o haliyle sattım..O gün bu gündür motora binmem motora para vermem..Kimseyede tavsiye etmem...Ne yaparsan yap..Nasıl sürersen sür..Sen biyere çarpmazsan mutlaka ama mutlaka biri gelip sana çarpar bir gün...

Ben uzun yıllar motor kullanıpta orası burası platinsiz adama daha rastlamadım..

motor bir tutku özgürlük bunun önüne gecilemez...
ama cook büyük bir risk maalesefki:(:(...

motorlar günümüzde çok büyük tehlike yaratıyorlar. Tabiki başta eğitimzilikte var. Mesela ben geçen sen çin yapımı bir scooter aldım. Geçen yıl merkeze gitmemek şartı ile kullandım. Bu yılda gittim ehliyete başvurdum. Şu an motor yatmakta. Keşke herkes duyarlı olup bunu resmiyete dökse. Ama adamlar bırakın ehliyeti plakasız geziyorlar. Sonra soruyorsun. Bize bişey olmaz. Araçların arasından makaslarala geçiyorlar. Kendi canlarını geçtim, arkasındakini, yolldaki yayaların hayatlarınıda hiçe sayıyorlar. Bunlar insanı çok sinir ediyor. Bugün yollarda motorlar için güvenli değil. Mesela araçlar için yapılan bariyerler, motorlar için ölüm tuzağı anlamı taşıyor. Yani bu konularda ciddi bir planlama şart.

Halit sdece motorlar değil..Komple bizim trafik eğitimsiz..O kadar sıkı tutuyorlar dediler..Geçen gün arkadaşım ehliyet sınavına girecekti direksiyonaı..İnanın arabayı yerinden kaldırmayı öğretene kadar günlerce ders verdim..haspel kader zıplata zıplata kaldırıyorda hiç gidemiyor bu adam...

Ne oldu? sınava girdi geçen pazar bu adam..Geçmiş!!!
Bu adam ve bunun gibiler yarın trafiğe çıkıp ortalığı savaş alanına çevirecek..Valla trafiğe çıkmaktan korkar oldum...

Araba kullananlar da çok mu eğitimli,çok mu dikkatli?

Ama şunu söylemek isterim,şehiriçinde asıl tehlike yaratanlar,kurye motorlarıdır.Kebapçı,eczacı-medikalci,kargocu...Bu kişilerin kullanım tarzı hep aynıdır.Tehlikeli olan da bunlardır bence

Ayrıca çevremde 'motorlu polis(yunus) tanıdıklarımız arkadaşlarımız var,özel hayatlarında da çoğunun altında R1,CBr,Hayabusa gibi makinalar var.Bu güne kadar eğitim dışında pek bir kaza yaşamasalar da,yine de hayatları tehlikeli bence.Gerçi iki tekerlek üzerinde 300 küsür km hızlarda bulunmak çok zevkli de olabilir ama,hataların telafisi mümkün de olmayabilir.Ben de motorları çok severim,ama İStanbul'da kesinlikle kullanmıyorum aşırı ihtiyacım olmadıkça.

Yani motorlara saygılı davranalım biraz,ama bazı motor kullanıcıları da var ki...Neyse forum kurallarımıza aykırı durumları konuşmak istemem.

Bugün sabah saat 9da nöbetten çıktım.. Dün vuku bulan bir olayın etkisindeyim, "siteye göz atıyım, rahatlarım" diye girdim burada da motosiklet görünce dayanamadım...

Öyle zevk OLMAZ OLSUN.. Öyle adrenalin OLMAZ OLSUN.. Niğde_Konya karayolunun zengen mevkiinden 2 kardeş aldık gece 1de, birisinin kafası anında kopmuş, diğerinde ise ağır kafa travması var. Oda ölmek üzereydi...

İki gün önce niğde-adana yolunda yine iki kardeş aldık birisi anında ölmüş, boynu kırık, çenesi kırık, kolları kırık. .Allahtan arkada ki kardeşi sağdı. Öndeki ona zarar gelmesine mani olmuş. Tüm darbeyi emmiş.

Motorsiklet tehlikeli.. Binmeyin demem, ama öleceğinizide bilin..

Motorsiklet tehlikeli.. Binmeyin demem, ama öleceğinizide bilin..

Aramızda ölmeyecek olan var mı? Evde,iş yerinde,denizde,havada,arabada,sokakta veya motosiklette! Kaçacak bir yer yok,O bizi bulur zaten!!

Cem YILMAZ ne diyordu; Ne yaparsan yap o karıncalar ..... :D

Arabada ölenler motosiklette ölenlerden çok daha fazladır,kesin..

haklısın hepimiz ölecez.. allah hepimize rahmet etsin :)

Geri