Omega - Vectra.. Basit bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
peki çağrı varmı bu aracın kronik bir sorunu. ben ciddi ciddi kafayı taktım bu araca. heybetli araçları oldum olası severim ama butce 20 bin lira olurken bu tarz bir araca sahip olabileceğimi hayal bile edemezdim. ama simdi goruyorum ki bu mumkun.

omega b ve vectra b lerin motorları aynı değil mi? neden parçaları daha pahalı veya bulunması zor olsun?

birde omega olacaksa 2.5 v6 olmalı nasıl 1.6 vectralarda piyasada hoş görülmüyor 2.0 da omegaya yakışmıyor
ama nedense 1,6 lar daha çok tutuluyor

ama nedense 1,6 lar daha çok tutuluyor

yani hoş goru ile tutuluyor olması pek paralel şeyler değil. ben dizel arabadan da sesinden de nefret ederim. ancak mecburen dizel araç kullanıyorum. 1.6 nın da sanırım yakıt avantajı sebebiyle tercih ediliyor. yoksa kim 2.0 istemezki?

peki çağrı varmı bu aracın kronik bir sorunu. ben ciddi ciddi kafayı taktım bu araca. heybetli araçları oldum olası severim ama butce 20 bin lira olurken bu tarz bir araca sahip olabileceğimi hayal bile edemezdim. ama simdi goruyorum ki bu mumkun.

İlk sahibiyiz, aracın bakımları düzenli olarak yapıldı ve hiç lpg takılmadı halen benzinli km 160000 küsürlerde. Araçta hiç bir problem yaşamadık ve çok memnunuz açıkçası alırkende ciddi paralara alındıgından şimdi ölmüş eşşek fiyatına satmak mantıklı gelmiyor ondan duruyor kenarda. Yakıtı şehir içinde 10.5 civarları geziyor sıkışık trafikte yükseliyor ama karmada o kadar korkutucu değil. Uzun yolda cruise ile giderken yakıt baya düşük. Baya memnunuz alınacaksa 2.5 v6 sı alınmalı bence. Ama piyasada temizini bulmak lazım yani 17.000 e alıcagın omega pek iyi olmayabilir. Baktınmı çok güzel problemsiz araçta ucuza kacıp bakımını aksatır yan sanayı urun cıkma ürün kullanırsan baya canın yanar. Araçta baya sensör var.

2.5 v6 mı 2.0 vectra gibi gider :)

Yapmayın daha neler. Halen 2.5 v6 var bizde + 2 yıl 2.0 cdx kullandım. Öyle bir dünya yok, sadece kalkışı biraz hantal oda kilo ve şanzıman dolayısıyla ama ara hızlanmalar olsun uzunu olsun vectradan çok çok daha iyidir.
otomatik şanzıman + arkadan itiş + ağırlık birde lpg de lazım ona= hantal
uzun yolda iyi gider o ayrı

Tamircim ile konuyu ben de görüşmüştüm, onun yorumu piyasanın da genel görüşünü yansıtıyor açıkcası; Omega daha çok yakar,parçası pahalıdır-kolay bulunmaz, elektronik aksamı boldur bu yuzden arızaya musaittir.Satarken zorlanırsın,meraklısını bulman lazım, yeni alırken de temizini bulmak zordur.Bunlar dogru demiyorum ama insanlar böyle düşünüyor ve uzak duruyorlar maalesef.

Ben 1 yaşında aldığım Omega B 2.0 16V sport otomatik fulun fulu 1999 model o zaman 2000 de aldım ve 2009 da sattım.4 deri ısıtıcıdan tutun xenon fardan romörk çekicisi ve arka amortisör elektronik denge(yük koyunca eski seviyeye gelmesi) aklınıza gelen ne varsa vardı neyse lafı uzatmayım...vectra ile motor aksamında değişiklik yok aynı parça aks ve amortisör hairici ...hiç bir zaman vectra ile uzun yol tutuşu sessizliği rahatlılığı kıyaslanamaz.arızalar vectranın kroniği ile aynı...rolanti dengesizliği ufak tefek arızalar...temiz buluran içinde kalmasın tavsiye ederim...tutulmaması belki yakıt sonuçta 1830 kilo boş ağırlık...ama uzun yolda 70 litre depo ile 900km gittiğimi bilirim hatta bununla ilgili mercedesi olan diezel araclı arkadaşla maceramız bile var ilk benzinciye giden anahtarı teslim edecek diye:kop: namazım olmasa benzine çekmeyecektim o ise sinyali verdi ben namaza o hemen mazot almaya ki biliyorum depo sıfır idi onda :dil: bende ise kırmızı yeni yanmıştı

2000 model cdx kullanıyorum ben. kuzenimde 1996 model omega var. sürekli her iki aracıda kullanıyorum gerek şehir içi gerek şehir dışı. her iki araçta x20xev motor kodlu. öncelikle aynı yakıyor diyenlere söyleyim yok öyle birşey. kaldıki benim aracım rektefiye edilmedi ama omega'yı sağolsun hakan abi ve ekibi rektefiye etti. omega kafadan 2-3lt fazla yakıyor şehir içinde. uzun yolda ise yine fazla yakıyor ancak benim gözlemlerim cdx ile 80-90 arası, omega ile 100-110 arası daha az yakıt tüketiyor diğer hızlarına göre. cdx ile en az 5,9lt ortalama görürken omega ile uzun yolda 7,5lt'nin altına düşemedik. kronik arıza olarak vectralar ile aynı ama x20xev'den bahseidiyorum. fiyatları neden vectra'lardan daha düşük derseniz vectra d sınıfı omega e sınıfı. yani bu araçalrın hitap ettiği kesim daha az. konfor olarak, iç genişlik olarak omeganın yanına insignia dahi yaklaşamaz kesinlikle. yol tutuşu vectra'ya göre daha iyi. ancak omega kafadan kaymaya başladımı durduramıyorsunuz, arkadan itişli olduğu için. çok gaz veririm arkayı atar kurtarırım derseniz mümkün değil... motor gücü yeterli oranda aktarılamıyor tekerlere. omegayı tavsiye ederim ama gerek yakıt gerek şehir içi için özellikle park yerlerinde problem çıkarabilir. :)

Geri