Omega - Vectra.. Basit bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
zaten az yakıyor demedim uzun yollda harika o kasanın yakması evet burda yazmadım ama ima ile ağırlığı diye yazdım en kibar kullanışımla otomatik şehir içi 10,5 litre 100km de :) ama hakkı :)
yoksa 12 litre yi bulur kullanmaya göre uzun yolda yakıt harika dediğim gibi o kasaya göre

yok ben sana demedim selim abi. yanlış anlaşılmasın. genel konuştum ben. eğer yanlış anladıysan özür dilerim, cidden sana karşı bir mesaj değildi.

yok ben sana demedim selim abi. yanlış anlaşılmasın. genel konuştum ben. eğer yanlış anladıysan özür dilerim, cidden sana karşı bir mesaj değildi.
Estağfurullah Bahadır benim değinmeyi unuttuğumu yazzmışsın yakıt şehir içi vectradan 2-3 litre fazla ama evet dediğin doğru motor aynı hem 2.0 16V hem 2,5V6 motor aynı;) rahatlığı harika ben o zamanlar Audi veya BMW veya mercedese karar vermiştim Hanımla istişare yaptım arada iki katı fiyat farkı vardı dedim opel kullandık sonuçta fazla konfor farkı yok ve karar verdim omegayı almıştım ve pişman olmadım..çünkü 1 yaşında audi6 25000 euro iken ben bu arabayı opel firmasında çalışandan almıştım hemde 11400 euroya

yakıt farkınıda göz önünde bulundurun omega 2,5 motor

bende şöyle yazayım. arkadaşımda 2.5 omega var aracı conta yaktı. conta için gitti motorda son demlerini yaşıyormuş. sıfırdan motor yaptırdı. ben bizzat şahit oldum tam 9 bin tl ödedi. ve aracıda ortalama 3 hafta yattı parça bulamadılar vs. yurtdışından parça beklediler. ve o günden sonrada araç eskisi gibi olmadı sanırım. ve çok durmadı ve 13 bine zor sattı aracı. çok zarar etti. vectraların bu tip arızalarında alternatif parça ve ustaları çok. omegadan anlayanda çok kişi yok sanırım. sanayide opelci kiminle konuşsam omega gelmesinde ne gelirse gelsin diyolar. bunlar benim şahit olduğum ve duyduğum şeyler. genelde omegada bu tip sıkıntılar varsa o yüzden piyasası düşüktür bence. fakat omega bana görede vectradan daha üstün bir araç.temiz az km de bakımlı bulunursa alınabilir. bende vectra kullanıcısı olarak beni üzecek bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. her zaman söylerim. iyi arabaya iyi para verin problemsiz binin :)

Tek tük 2.6 larda var.

Birde 2.2 görmüştüm.

benim anlamadığım şey 2.5 vectra ile 2.5 omega aynı motor neden parçaları daha pahalı oluyo ve daha zor bulunuyo?

2.5 vectranında maliyetleri aynı ki. Hatta vectranın kaputun altında çalışmak dahada zor çok çok sıkışık oldugundan. Ondan aksine esas ustalar 2.5 vectradan korkarlar :) yani bir yana vectra 2.5 bir yana omega 2.5 koysan omegayı seçer sırf daha rahat çalışmak için :) Vectrada ufacık parçaları değiştirmek için nerdeyse yarı motor indiriyorlar :)

o zaman bu konuda omegayı kötülemek yanlış olur. gerçi omegayı da 2.5 den aşağısı kurtarmaz :D

Geri