passat 1.6 dizelll

güçlü motoru herkes ister. ama benim passatta en sevmediğim özellik önden çekişli olması. 2,0TDI 140bg, atak kullanımda 3. viteste bile sarıyor. ben de isterim 170bg ama arkadan itişli olsun artık bi zahmet :)

ama vergi konusu hakikatten çok can yakıyor...

Binek araçlarda arkadan itiş'e dönülmesi şimdiden sonra çok zor bana göre. Gerek maliyet, gerek güç kaybı v.s. zor görünüyor.
Vergi konusundada hacimli motor kullanan araçları sadece şirketler alsın yada kiralayıp kullanılsın gibi bir durum var. Bireyse/maaşlı çalışanın 2 litre sıfır km araç alması uzak ufuklarda ne yazıkki. 4-5 yaşındaki 2 lt ve üzeri araçlar muadillerine göre ucuza denk gelecekde vergiyi göz ardı edelim diye düşüneceğiz.. ki ocak ve temmuz'da bunun ceremesinide çekeceğiz :)
Yakın zamanda Passta'da 1.6 102hp 8v motor yerine 1.2 tsi 105hp kullanılacak. Taktır tüpü gez :kop:

Binek araçlarda arkadan itiş'e dönülmesi şimdiden sonra çok zor bana göre. Gerek maliyet, gerek güç kaybı v.s. zor görünüyor.
Vergi konusundada hacimli motor kullanan araçları sadece şirketler alsın yada kiralayıp kullanılsın gibi bir durum var. Bireyse/maaşlı çalışanın 2 litre sıfır km araç alması uzak ufuklarda ne yazıkki. 4-5 yaşındaki 2 lt ve üzeri araçlar muadillerine göre ucuza denk gelecekde vergiyi göz ardı edelim diye düşüneceğiz.. ki ocak ve temmuz'da bunun ceremesinide çekeceğiz :)
Yakın zamanda Passta'da 1.6 102hp 8v motor yerine 1.2 tsi 105hp kullanılacak. Taktır tüpü gez :kop:

TSI oldu mu da ya 1,3L ya da 1,6L olcak ki vergi diliminin hacim toleransını maksimum düzeyde kullanalım :) 1,4TSI motor alıyosun 1,6L ile aynı vergiyi ödüyosun anlamı olmuyo...

wv bu işi biliyor adamların türkiye satış stratejisi çok başarılı bizim opel gibi 1.3 te inat etmiyor değişik motor seçenekleri sunabiliyor

TSI oldu mu da ya 1,3L ya da 1,6L olcak ki vergi diliminin hacim toleransını maksimum düzeyde kullanalım :) 1,4TSI motor alıyosun 1,6L ile aynı vergiyi ödüyosun anlamı olmuyo...
Alıntıyı dikkatli okumadın galiba Korhan 1.2 tsi gelecek Passat'a 1.6 102hp yerine
wv bu işi biliyor adamların türkiye satış stratejisi çok başarılı bizim opel gibi 1.3 te inat etmiyor değişik motor seçenekleri sunabiliyor
vw bu işi biliyormu yoksa doğuş baktı olacak gibi değil yunan dağıtıcı ile anlaşıp vw'e baskımı yaptı artık bilemiyorum ama polo v.s.'nin olduğu B sınıfı dışındaki segmentlerinde ilk defa 1 yıl önce kullandı 1.9'dan daha düşük hacimli dizel malinayı. (golf 2 ve 3 lerdeki 1.6 dilzeli saymaz isek)

Alıntıyı dikkatli okumadın galiba Korhan 1.2 tsi gelecek Passat'a 1.6 102hp yerine

vw bu işi biliyormu yoksa doğuş baktı olacak gibi değil yunan dağıtıcı ile anlaşıp vw'e baskımı yaptı artık bilemiyorum ama polo v.s.'nin olduğu B sınıfı dışındaki segmentlerinde ilk defa 1 yıl önce kullandı 1.9'dan daha düşük hacimli dizel malinayı. (golf 2 ve 3 lerdeki 1.6 dilzeli saymaz isek)

ama opel hala yapamadı inat ediyor astra için 1.6 dizel yerine 13 kullanmaya

motor hacmini gittikçe düşürüyorlar yakında fiat biss motoru takar bunlar :D

1.6 102hp "yettikten" sonra oda yeter Korhan, hem fabrika verisi yakıt tüketimi oldukça düşük.

test edıp onaylandıysa uçar uçar :D

Garantisi var gitmez :) Arkadaşıma benzeri bir model olan 1,6 dizel 7 ileri dsg octavia aldık tık yok. gazladaık ettik temlere girdik çıktık v.s motor açılır dedik araba 7000 km oldu. halen aynı :D Kaldıki passat kesin octavia dan daha ağırdır. Hatta durumu şöyle özetliyim. annemin 1,5 80hp magane 2 hb si çok daha iyi yürüyor.

Konu hakkında tam emin olmasamda opelin 1,3 de inat etmesi motor üretememesi. Ne zaman fiat 1,6 dizel üretip opel e satar o zaman opel 1,6 dizel satar yada fiattan başka bir firma ile anlaşıp motor satın alması gerekli.

Son düzenleme:
ama opel hala yapamadı inat ediyor astra için 1.6 dizel yerine 13 kullanmaya
Yapamadı demeyelimde yapmadı diyelim. Avrupanın çoğunda vergiler motor hacmine göre değilde euro4 mü 5 mi olduğuna göre yani çevreyi ne kadar kirlettiklerine göre (lpg li araçlarda vergi muafiyeti var) vergilendiriliyor. Yunanistan ve Türkiye dışında bildiğim kadar ile motor hacmine göre vergi alan yok. Kısacası opel için 1.9 1.3 ayrımı yok gibi :)
motor hacmini gittikçe düşürüyorlar yakında fiat biss motoru takar bunlar :D
Opel 1.0 motor kullandı corsa c'lerde daha önce :)
Garantisi var gitmez :) Arkadaşıma benzeri bir model olan 1,6 dizel 7 ileri dsg octavia aldık tık yok. gazladaık ettik temlere girdik çıktık v.s motor açılır dedik araba 7000 km oldu. halen aynı :D Kaldıki passat kein octavia dan daha ağırdır. Hatta durumu şöyle özetliyim. annemin 1,5 80hp magane 2 hb si çok daha iyi yürüyor.

Konu hakkında tam emin olmasamda opelin 1,3 de inat etmesi motor üretememesi. Ne zaman fiat 1,6 dizel üretip opel e satar o zaman opel 1,6 dizel satar yada fiattan başka bir firma ile anlaşıp motor satın alması gerekli.
Octovia'dan umutkuydum ki 1.6 dizel çıkarsa superB'e çok sıkcak bakıyorDUM bu yorumdan önce.
Fiat şu anda 1.6 dizel konusunda çok iyi durumda zaten. 1.6 dizel 120 hp 300 küsür torklu motorları var bravo'da kullandıkları. Opelin 1.7'si var ama bize uymuyor :(

1.2 passat tadından yenmez.Yıllık vergisi de uygun.(405 TL)

yok abi ben TSI motoru sadece bizim vergi dilimleri açısından yargıladım. ona göre hacimleri söyledim. yani bir nevi düşük hacimden maksimum performans almaya çalışıyoruz TSI benzinli motorlarda, bari vergi diliminin izin verdiğince hacmi büyütseler dedim. ama tabi sadece bizim vergi dilimlerine göre motor üretecek değiller...

Geri