THY hollanda uçağı düşmüş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
akaryakıt bitmiş ve bu olay yaşanmışsa gerçekten yazıklar olsun...

Hollanda'lı yetkiliye soru sordular, oda 'bence' diyerek söyledi ama teyit edilen bir durum söz konusu değil dedi..

Bu arada, 9 kşişi öldü 25'i ağır 50 kişi yaralı.. Önceden de yazdığım gibi, kokpitte 2-3 kişi hayatını kaybetmiş, uçaktan yaralı kurtulan bir yolcu da belirtmiş, kaza sırasında bir hostes çığlık atarak kokpite doğru koştu diye..

Birde, ağır yaralı olanlardan birkaçı, uçağın acil iniş kapıları açıldığı sırada kendilerini aşağı atmışlar, yani sanırım uçak daha hareket ediyordu...

akaryakıt bitmiş ve bu olay yaşanmışsa gerçekten yazıklar olsun...

Bu arada, tv bağlantılarında Türkiye'den bir yetkili bunun hakkında açıklama yapmıştı..

Yani sanırım uçaklar gidecekleri yeri hesaba katarak, okadar miktarda benzin depoluyorlarmış. Yani iniş sırasında depodaki benzinin minimum düzeyde olması gerekiyormuş ki, piste yada başka bir yere, herhangi bir temasta depoların zarar görüp uçağın patlamaması için..

Bu yüzden, benzin bitme ihtimali varsa bile 'yazıklar olsun' denmemeli..

""İnternetten takip edebiliyorum:( Ama THY ile yolcularına büyük geçmiş olsun,,Ölenlerin yakınlarına allahtan rahmet diliyorum..""

Hollanda Kriz Merkesi, 3 mürettebat 6 yolcu olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmiştir...

Bu arada, tv bağlantılarında Türkiye'den bir yetkili bunun hakkında açıklama yapmıştı..

Yani sanırım uçaklar gidecekleri yeri hesaba katarak, okadar miktarda benzin depoluyorlarmış. Yani iniş sırasında depodaki benzinin minimum düzeyde olması gerekiyormuş ki, piste yada başka bir yere, herhangi bir temasta depoların zarar görüp uçağın patlamaması için..

bu yüzden mi uçak düşünce patlama yanma vs. olmadı acaba?

bu yüzden mi uçak düşünce patlama yanma vs. olmadı acaba?

hayır, o yüzden olduğunu zannetmiyorum ama yetkililer bundan da söz ediyor..

uçağın patlamayıp yanmaması, çünkü tarlaya zorunlu iniş yapmış uçak.. birde hava hafif yağmurlu olduğu için toprak üzerinde kaymış.. yani yağmur olmasaydı, daha kötü bir sonuç olabilirmiş..

ama şuan yetkililer kötü konuşuyor, sanırım pilot hayatını kaybetti.. resmi bir açıklama yok ama benim anladığım bu..

benzinin bitmesi bir yönde iyi olarak nitelenebilir bence çünkü patlama ve yangına sebep olurdu bu durum ve ölü sayısı artabilirdi.
ben pilot hatası olduğunu düşünüyorum ama orası bayağı gelişmiş bir hava alanı elektronik iniş sistemi devralmalıydı pilota kalmamalıydı iniş muhtemelen o sistem devreye girmedi ve pilotta pist şartlarını tanımıyorsa hata yapmış olabilir.

bence. geçmiş olsun

Bu arada, önceden yazdığım bilginin yanlış olduğunu öğrendim.. NTV'de kaza olduğundan beri yayın yapılıyor, bende oradan size önemli bilgileri yazıyordum..

Normalde uçaklar yakıt alırken, gidecekleri yer, o havaalanında 30dk. kadar bekleme süresi, en yakın havaalanına transfer ve oradada 30dk. kadar bekleme süresini hesaba katarak benzin alırlarmış...

Yani benim önceden yazdığım konu yanlış oluyor.. (bende haber bülteninde dinleyip yazmıştım)..

Dolayısıyla, benzinin bitme gibi bir durumu ortadan kalkmış oluyor.. En azından, şuan yetkililer ondan bahsediyor.. Ancak, Hollanda'da açıklama yapan yetkili kişi, 'kendi düşüncem, resmi değildir' diyerek belirtmişti 'bence benzini bitmiş olması lazım' diye...

efe yakıt konusunda söylediğin doğru...uçaklar sefer içinde uçuş süresine göre yakıt alırlar ama uçağın kontrol sistemleri mesefe ve depodaki yakıt oranlayıp eksik olduğu takdirde göstergelerde görülüyormuş pilot bir arkadaşımız söylemişti bana göre yakıtın bitmesi sözkonusu değildir yere indirecek kadar yakıt vardır uçakta...

Geri