Astra ile ilgili yeni bilgim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerkanV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu seninki şuna benzedi, rolsroyce motoru kullanan uçaklar var, onların motoru arızalandığında maslak sanayide parça aramak gibi birşey :D

Makina üreticisi bir arkadaşım var, adını vermeyeyim.
Bi müşterisi var, özel bi hava yolu şirketi, onunda ismini vermeyeyim.

Kanunen dışarıdan uçak yedek parçası almak yasak olmasına ramen bütün motor parçalarını arkadaşıma özel yaptırıyor. Dikkatinizi çekerim, bütün parçalar özel üretim oluyor (Normalde herşeyin özel üretimi pahalı olur dimi) Ama o özel hava yolu şirketi özel parça yaptırarak çok büyük maddi kara geçiyor.

Sonuç; uçakları sık sık arızalanıyordur demeyin, yanılırsınız. En az arıza oranı ile uçuyor uçakları ;)

Makina üreticisi bir arkadaşım var, adını vermeyeyim.
Bi müşterisi var, özel bi hava yolu şirketi, onunda ismini vermeyeyim.

Kanunen dışarıdan uçak yedek parçası almak yasak olmasına ramen bütün motor parçalarını arkadaşıma özel yaptırıyor. Dikkatinizi çekerim, bütün parçalar özel üretim oluyor (Normalde herşeyin özel üretimi pahalı olur dimi) Ama o özel hava yolu şirketi özel parça yaptırarak çok büyük maddi kara geçiyor.

Sonuç; uçakları sık sık arızalanıyordur demeyin, yanılırsınız. En az arıza oranı ile uçuyor uçakları ;)

Ülkemizde gerçekten kaliteli parça üreten firmalar var.Bu nedenle hiç bir üretici için ispatlanmış bir hatası olmadıkça kötü mal üretiyo denmemeli.Belki espri olarak uçakların kaç tanesi düşmemiş falan gibisinden bir cümle kurulabilir ama bende bir esnaf olduğum için ciddi girişimlerde bulunan üretici ve esnaf için kullandığım kelimeleri seçerim.İnsanlar işini ciddiye aldıktan sonra büyük firmaların ölçüsünde üretim yapabilme kapasitesine sahiptir.Ha şu varki, bazı özel üretim parçalar gerek işçilikteki titizlik gerekse kullanılan malzemenin kalitesi bakımından orjinal parçadan veya piyasadaki markalı parçalardan daha yüksek kalitede olabiliyor.Bu inkar edilemez bir gerçek.

çok iyi bildiğimiz o markalar parçalarını yan sanayiye yaptırıyorlar kendi serilerini basıp gerekli aksamla birleştiriyorlar.

Opelim Dizel motor üretmediğini sırası ile Isuzu ardından Fiat tan temin ettiğini bilmeyen azdır, bu forumdan çıkmasına da şaşırdım açıkcası. Motor aynı derken, parçaları oluşturan tüm parçaların kalite kontrolünü Opel sağlar ve kendine özgü işleyiş ve kalite standartı vardır.

Örneğin tedarikçi fabrika debriyaj seti üretir, kalite kontrole girer, eğer geri çevrilirse o mal kendi adında piyasaya sürülür. Abi bu Gm siz aynı fabrika aynı ürün, fazla paraya gerek yok aynısı denir. Aslında aynı değildir. Hatta size ipuçu original araç üzerindeki parça ile, sonradan servisten temin edilen parçalar da aynı standart da değildir. İyi servisler, ustalar bilir bunu. İyi kullanıcılarda da tecrübe ile sabittir, aracı alırsınız sallıyorum original z rotu, 40.000km gider, gidip servisten original parça alırsınız 20.000km gider. İlginçtir ve kanıtlanamamış bir durumdur.

Opelim Dizel motor üretmediğini sırası ile Isuzu ardından Fiat tan temin ettiğini bilmeyen azdır, bu forumdan çıkmasına da şaşırdım açıkcası. Motor aynı derken, parçaları oluşturan tüm parçaların kalite kontrolünü Opel sağlar ve kendine özgü işleyiş ve kalite standartı vardır.

Örneğin tedarikçi fabrika debriyaj seti üretir, kalite kontrole girer, eğer geri çevrilirse o mal kendi adında piyasaya sürülür. Abi bu Gm siz aynı fabrika aynı ürün, fazla paraya gerek yok aynısı denir. Aslında aynı değildir. Hatta size ipuçu original araç üzerindeki parça ile, sonradan servisten temin edilen parçalar da aynı standart da değildir. İyi servisler, ustalar bilir bunu. İyi kullanıcılarda da tecrübe ile sabittir, aracı alırsınız sallıyorum original z rotu, 40.000km gider, gidip servisten original parça alırsınız 20.000km gider. İlginçtir ve kanıtlanamamış bir durumdur.

Bir nevi işimiz şansa kaldıysa kötü

Bir nevi işimiz şansa kaldıysa kötü

Şans derken yetkili servis 1 sene garantili onarım yapıyor. Olay nedeni şu aslında, araç üretimi ile yedek parça teminin kalite kontrolü farklı olduğunu okuyorum yabancı forumlarda. Hatta efsaneye göre, üretimden geri çevrilen xx marka bir ürün, yedek parça olarak vermiş ve kabul görmüş. Tabii bunlar dedikodu da olabilirç

Emre ben hiç opelin dizelini kullanmadım olan opel araçlarım 3 üde benzinli yada benzin+lpg li idi.O yüzden hiç düşmedim üzerine.Bu nedenle bilgim yok.

Lakin konuyu okuyan ve bilgisi olan birinin bu albeada opelle ortak kullanılan bu motorun parçalarının birbirine uyup uymadığını söylemesi gerekli diye düşünüyorum.

Emre ben hiç opelin dizelini kullanmadım olan opel araçlarım 3 üde benzinli yada benzin+lpg li idi.O yüzden hiç düşmedim üzerine.Bu nedenle bilgim yok.

Lakin konuyu okuyan ve bilgisi olan birinin bu albeada opelle ortak kullanılan bu motorun parçalarının birbirine uyup uymadığını söylemesi gerekli diye düşünüyorum.

Motor ustası motorların aynı fabrikadan çıktıını, bire bir aynı olduklarını söyledi

Motor ustası motorların aynı fabrikadan çıktıını, bire bir aynı olduklarını söyledi

Söylediği beni bağlamaz.O kadar kendine güveniyorsa birlikte bir tofaşçıya gideceksiniz, albeanın bir parçasını alacaksınız, gelip dükkanda senin arabaya takacak.Aynı opel parçası gibi uyup arabada sorunsuz çalışacak.İşte o zaman ispatlanmış olur :) Gerisi sadece sözde kalır :)

Geri