Astra ile ilgili yeni bilgim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerkanV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Opelim Dizel motor üretmediğini sırası ile Isuzu ardından Fiat tan temin ettiğini bilmeyen azdır, bu forumdan çıkmasına da şaşırdım açıkcası. Motor aynı derken, parçaları oluşturan tüm parçaların kalite kontrolünü Opel sağlar ve kendine özgü işleyiş ve kalite standartı vardır.

Örneğin tedarikçi fabrika debriyaj seti üretir, kalite kontrole girer, eğer geri çevrilirse o mal kendi adında piyasaya sürülür. Abi bu Gm siz aynı fabrika aynı ürün, fazla paraya gerek yok aynısı denir. Aslında aynı değildir. Hatta size ipuçu original araç üzerindeki parça ile, sonradan servisten temin edilen parçalar da aynı standart da değildir. İyi servisler, ustalar bilir bunu. İyi kullanıcılarda da tecrübe ile sabittir, aracı alırsınız sallıyorum original z rotu, 40.000km gider, gidip servisten original parça alırsınız 20.000km gider. İlginçtir ve kanıtlanamamış bir durumdur.
Merak ettiğim de bu benim. Yetkili serviste bile sonradan takılan parça araç üstünde montajlı gelen parça gibi tat vermiyor. Mesela debriyajda kalitesini nasıl anlayacağız?

fiat ile uyumlu opelin parçası çok mesela yakıt filitre GM 40tl fiat 23tl aldım hiçte kötğ değil hala içinde ....egr sonuçta pierburg aynı...yani parçalar uyumlu, tabii debimtere 1.3 -1.7 -1.9cdti her motorda hatta alfa romeo da aynı debimetre yani 1.3 diye ayır değil hepisi aynı bosch ve aynı numaralı debimetreyi kullanıyor,bunlara örneği çoğaltabiliriz...

nasıl biz kazalı ferrarinin kornasına dadanıp gerçek ferrari kornamız olacak diye sevinirken çıkan kornanın üzerinde fiat yazması gibi bişey işte

nasıl biz kazalı ferrarinin kornasına dadanıp gerçek ferrari kornamız olacak diye sevinirken çıkan kornanın üzerinde fiat yazması gibi bişey işte

ilginç bir yaklaşım :rolleyes:

peki şu 1.3 cdti bosch tipi sensörlü mazot filtresi fiattada var mı boşuna 80 tl bayılmayalım opel diye

peki şu 1.3 cdti bosch tipi sensörlü mazot filtresi fiattada var mı boşuna 80 tl bayılmayalım opel diye

Fiatinkide sensorlu fakat ayni degil 3 boru baglantili, bizimkiler 2li. Uymuyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Fiatinkide sensorlu fakat ayni degil 3 boru baglantili, bizimkiler 2li. Uymuyor.

teşekkür ederim bende tam olarak 3 boru gördüm fakat temsili resim falan koyuyorlar genelde diye emin olamadım 30 tlye bile var fiatınki bizimkiler sensörlü 80 tl ben 60 tlye bulmuştum geçenlerde adam denk geldi abi yanlış fiat vermişim sana 20 tl eksik söylemişim dedi utanmasa 20 tlyi isteyecekti:Daslında bizimkiler niye diğerleri gibi sadece kağıt olarak değişmiyor ki

Son düzenleme:
teşekkür ederim bende tam olarak 3 boru gördüm fakat temsili resim falan koyuyorlar genelde diye emin olamadım 30 tlye bile var fiatınki bizimkiler sensörlü 80 tl ben 60 tlye bulmuştum geçenlerde adam denk geldi abi yanlış fiat vermişim sana 20 tl eksik söylemişim dedi utanmasa 20 tlyi isteyecekti:Daslında bizimkiler niye diğerleri gibi sadece kağıt olarak değişmiyor ki

Ben her zaman derim abi oradaki adam ortak motor kullanırken mutlaka bir cıdık bulup kendine has bişey yapar :)

30bin de degisiyor ya, 15bin X 2 kagit filtre ayni hesaba geliyor gibi.

Geri