Astra ile ilgili yeni bilgim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerkanV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Söylediği beni bağlamaz.O kadar kendine güveniyorsa birlikte bir tofaşçıya gideceksiniz, albeanın bir parçasını alacaksınız, gelip dükkanda senin arabaya takacak.Aynı opel parçası gibi uyup arabada sorunsuz çalışacak.İşte o zaman ispatlanmış olur :) Gerisi sadece sözde kalır :)

ilahi.
Hem diyorsunki bir bilen yazsın. Bir bilenin dediğini yazıyorum beni bağlamaz diyorsun :maden:
Benim dizel Astra'nın mazot filtresini Albea diye aldık ;)
Taktık şak diye, kullanıyorum tıkır tıkır :p

ilahi.
Hem diyorsunki bir bilen yazsın. Bir bilenin dediğini yazıyorum beni bağlamaz diyorsun :maden:
Benim dizel Astra'nın mazot filtresini Albea diye aldık ;)
Taktık şak diye, kullanıyorum tıkır tıkır :p

Serkan Allah iyiliğini versin ben motor parçası diyorum mazot filitresi değil :)

Biri gelecek diyecek ki, ya arkadaş ateşleme bobinini albea aldım dicek, devirdaimi albea aldım taktım dicek, manifoldu albea aldım taktım dicek v.s. yani o tip parçalardan bahsediyorum.Biri bunu diyene kadar da benim için bir tutar dalı yok o ustanın dediğinin :)

Geçen gün tamircimi aradım. Arabamdan bahsettim. Bana "Niye aldın bu arabayı" dedi. Niye dedim, 1.7 değilmi, tutulmuyor dedi. Ben 1.3 diyince gel dedi, beraber arabaya baktık. Sana bişi göstericem dedi.
Kendi arabası olan Fiat Albea'nın kaputunu açtı. Şaşırdım...
Albea ile aynı motoru kullanıyoruz. Sistemi, yağ, mazot filtreleri birebir aynı.

Aklında olsun. Motor parçası lazım olduğunda Albea için iste dedi. Niçin soruma karşılık "Opel dersen kazık yersin. Albea dersen çok daha ucuza alırsın" dedi :)

Dtj ve jtd ne kadar benzer degil mi. 75 hp corsa d ler dtj, albea,punto,doblo 75 hp ler jtd.

Iki motorda da enjektorler bosch ve seri numaralari ayni.

Pistonlar ve segmanlar ayni.

Turbolar ayni.

Yakit pompalari ayni.

Rail basinc sensorleri ayni.

Zincir setleri ayni

Aski rotu, ön balatasi, diski, amortisorleri ayni.

En cok bilinen farki; opeller de yayli volant, fiat grubunda sabit volant mevcut. Baski-balata setleri ayni.

Ilk aklima gelenler bunlar.
Fiat grubunun zincir seti Opar kutusunda, Opelin ki Gm kutusunda. Kim uretiyor acaba ?? Gm Dexos yaglarin PO Derince fabrikasinda uretim ve dolumunun yapilmasi gibi.

Emre bey' in belirttigi seyler onemli faktorler.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Son düzenleme:
Dtj ve jtd ne kadar benzer degil mi. 75 hp corsa d ler dtj, albea,punto,doblo 75 hp ler jtd.

Iki motorda da enjektorler bosch ve seri numaralari ayni.

Pistonlar ve segmanlar ayni.

Turbolar ayni.

Yakit pompalari ayni.

Rail basinc sensorleri ayni.

Zincir setleri ayni

Aski rotu, ön balatasi, diski, amortisorleri ayni.

En cok bilinen farki; opeller de yayli volant, fiat grubunda sabit volant mevcut. Baski-balata setleri ayni.

Ilk aklima gelenler bunlar.
Fiat grubunun zincir seti Opar kutusunda, Opelin ki Gm kutusunda. Kim uretiyor acaba ?? Gm Dexos yaglarin PO Derince fabrikasinda uretim ve dolumunun yapilmasi gibi.

Emre bey' in belirttigi seyler onemli faktorler.

Şimdi Opel araç için fiat parçası istesek, çok daha uygun bir fiyata işimizi görsek olur demek gerek

yeni çıkan 1,6 dizel comboda fiatın motoru kocaa mersedes renaultun 1,5 dizelini kullanıo opel fiatınkini kullanmıs çokmu

Şimdi Opel araç için fiat parçası istesek, çok daha uygun bir fiyata işimizi görsek olur demek gerek

Hava debimetresi gerekliydi. ikiside bosch seri numaralari ayni. Sanayide bir dukkandan fiat diye alinca 50 ise opel diyince 150.

Hava debimetresi gerekliydi. ikiside bosch seri numaralari ayni. Sanayide bir dukkandan fiat diye alinca 50 ise opel diyince 150.

Yani uyuyor parçalar

Geri