Düşük devirle kullanınca

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerkanV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyide arkadalar ben sizlere neyi anlatamıyorum yada siz nelerl anlamıyorsunuz. Cinnah Caddesini 6.vites 1500 devirle çıkın demedim. Tamamen düz yolda sabit hızla gidiyorum.

bizde anlatamiyoruz, bu konuda patriot nickli arkadas eksik oda geldimi ekip tamamlanir :D bakiniz o arac o kadar yaksaydi mantikli olsaydi o tuketim fabrikada o sekilde deger verirdi zaten, fabrikada testlerini 30 derece egimli yolda yapiyor sanki... ben size baska bir opel forumunda 1500 devirde kullanilan bir benzinli astra h 4.1 lt/100 km yakti desem ortalama hizi 60 km cikti desem ne olucak... olay yaktirmaksa yakar tabii...

bizde anlatamiyoruz, bu konuda patriot nickli arkadas eksik oda geldimi ekip tamamlanir :D bakiniz o arac o kadar yaksaydi mantikli olsaydi o tuketim fabrikada o sekilde deger verirdi zaten, fabrikada testlerini 30 derece egimli yolda yapiyor sanki...

Ayrıca fabrika verilerl yer çekimsiz, sürtünmesiz laboratuvar şartlarıdır.
Yakıt tüketim normu olarak yazan numara bunu anlatır. Yani hepsi yalan oluyor, dimi?

yapmayın ben yaptım üst kapağı aşırı kurum birikiminden elime aldım

Yakıt tüketim normu olarak yazan numara bunu anlatır. Yani hepsi yalan oluyor, dimi?

hic ugrasamam suan size bunu anlatmak icin enrjim yok, bugun cok yorucu bir gundu metrobus yeterli bikkinligi verdi zaten, iyi aksamlar size... bol bol gezin az yakan mazotunuzla, insallah menziliniz 2500 dahi olur ne diyelim...

hic ugrasamam suan size bunu anlatmak icin enrjim yok, bugun cok yorucu bir gundu metrobus yeterli bikkinligi verdi zaten, iyi aksamlar size... bol bol gezin az yakan mazotunuzla, insallah menziliniz 2500 dahi olur ne diyelim...

Anlatım istemedim. Böyle kabalıkda beklemiyordum. Bu benim yıllardır her arabamda uyguladığım kullanım şeklim.
Bir kere bile arıza vermeyen arabalarımı en düşük kilometre olarak 122000'de sattım.

Benzinli araçla 2000 devir diyorsun,
Benim dizel aracımın 1500 devirle gitmesine ne arızalar olabileceği yazıldı. Seni düşünemiyorum :kop:
Serkan Bey,daha önce hiç dizel araç kullanmadım arabamıda bu şekilde kullanıyorum yani 2000-3000 devir aralığında ki kitapçığında da bu şekilde kullanmanız önerilir biçiminde yazıyordu.mesela 50km hızda 4.vitese geçebilirsiniz bende uyguluyorum ve bugüne kadar en ufak bir sorun yaşamadım.benim merak ettiğim bu tarz araç kullanmanın motorda kurum oluşması,sağırlaşması(ne demekse artık)gibi sorunlar çıkartıp çıkartmayacağı?yoksa bende bilirim 3500-4000 aralığında esmeyi ama sonrasında cebimde yeller eser orası ayrı:)

Ben dizel için konuşamam ama benzinli aracımda çok yakıyor diye hep 2000 devir altı kullandım sadece ışıklarda yavaşlarken vites küçültüp devir yükseltiyordum böyle 10-20 bin km sonra aracım teklemeye başladı kompresyon testine girdi çıkamadı :) üst kapak söküldü ustam ben hayatımda bu kadar kuruma bulanmış bir motor görmedim demişti.

Yer çekimsiz derken? Uzayda mı yapılıyor anlayamadım. Tabiiki yer çekimi olan dünya koşulları 9,8 n/kg ortalama ile yapılıyor. Serkan bey buradaki tartışmalar doğruları bulma, insanlara doğrulama gösterme amaçlı. Tabii ki burada farklı görüşü savunurken size yanlış yapıyorsunuz diyemeyiz. Sadece konuyu okuyan 3. kişilere karşı doğru bildiğimizi savunarak onlara bize göre yanlış yapmaması aracına hasar vermemesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu mesajlar senelerce burada yer alacak, kimin google üzerinden gelip okuyacağını bilemeyiz, o yüzden amacımız sizi eleştirmek kesinlikle değil. Ben böyle kullanıyorum size ne dersiniz olay biter zaten.

Yer çekimsiz derken? Uzayda mı yapılıyor anlayamadım. Tabiiki yer çekimi olan dünya koşulları 9,8 n/kg ortalama ile yapılıyor.

Sürtünmesiz yazmam gerekiyordu. Alakasız, yanlış bir kelime olmuş. Pardon

Geri