Düşük devirle kullanınca

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerkanV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hep karsi taraf kaba yaziyor demi, kendi yazdigininizdan haberiniz yok, karsidakini salak yerine koy afedersin tabir icin ama baska kelime bilmiyorum anlatmak icin... sonra benim yazdigimda bir sey yok, enerjim yok tamamen metrobus yotgunuyum dedim ne var bunda, kabalik yok, ayrica biz kaba degiliz buda bir hakarettir ama ben belden asagi vurmam :(

Son düzenleme:
bizde anlatamiyoruz, bu konuda patriot nickli arkadas eksik oda geldimi ekip tamamlanir :D bakiniz o arac o kadar yaksaydi mantikli olsaydi o tuketim fabrikada o sekilde deger verirdi zaten, fabrikada testlerini 30 derece egimli yolda yapiyor sanki... ben size baska bir opel forumunda 1500 devirde kullanilan bir benzinli astra h 4.1 lt/100 km yakti desem ortalama hizi 60 km cikti desem ne olucak... olay yaktirmaksa yakar tabii...

Selaaaam :D:D

Arkadaşlar ben her türlü denedim. Menzil 1500 km üstüne çıkmıyor. Eskişehirden Sakaryaya 5 kişi ile 3.0 litre / 100 km yakaladım.Dahada düşmez. Eskişehirden tekirdağa 450 km yolu 5 kişi ile 3.5 / 100 km ile tamamladım.Rakımı eskişehirden fazla olan (200 metre) afyona 3.9 / 100 km ile gittim.Bu değerlerin daha iyisini yakalama şansınız çok zor.Tek kişi giderseniz daha iyisi olabilir belki ama üstadları dinlemekte fayda var artık bende basacağım.Bugune kadar hiç uzun yolda 4.7 litre üstünü görmedim . 5 litre görmeyi düşünüyorum.Bu bilgileri verdikten sonra acaba en az kaç yakar diye merak etmez denemezsiniz diye düşünüyorum :)

Arkadaşlar ben her türlü denedim. Menzil 1500 km üstüne çıkmıyor. Eskişehirden Sakaryaya 5 kişi ile 3.0 litre / 100 km yakaladım.Dahada düşmez. Eskişehirden tekirdağa 450 km yolu 5 kişi ile 3.5 / 100 km ile tamamladım.Rakımı eskişehirden fazla olan (200 metre) afyona 3.9 / 100 km ile gittim.Bu değerlerin daha iyisini yakalama şansınız çok zor.Tek kişi giderseniz daha iyisi olabilir belki ama üstadları dinlemekte fayda var artık bende basacağım.Bugune kadar hiç uzun yolda 4.7 litre üstünü görmedim . 5 litre görmeyi düşünüyorum.Bu bilgileri verdikten sonra acaba en az kaç yakar diye merak etmez denemezsiniz diye düşünüyorum :)

kambersiz dugun olmaz hos geldin :D

Aslında bu kadar zorlamışken olayı biraz daha aşman lazım bence. Stepneyi, arka koltukları vs. sökelim de öyle dene. :maden:

Bir büyüğüm araç az yaksın, aracımı daha uzun süre kullanayım diye gaz pedalına korkarak basardı, çabuk çabuk vites büyütürdü, aracının çok az yaktığından övgü ile bahsederdi. Bir ara arabası epeyce kapının önünde görülmedi, "hayırdır ağabey arabanı sattın mı" diye sorduğumuzda aracının motorunu kucağına aldığını, tamir için serviste parça beklediğini söyledi (aracı henüz 60.000 km'reyi yapmamış pardon yapamamış benzinli Renault'du) :).

Aslında bu kadar zorlamışken olayı biraz daha aşman lazım bence. Stepneyi, arka koltukları vs. sökelim de öyle dene. :maden:

İmkan olsa lastikleri ufaltıp, boş bir bagajla yapmak isterdim:D Bir yolculukta otobanda istanbula yaklaşırken sağ şeritte arkadan gelen kamyonlar selektor yapıyordu:D. O derece abartmıştım ama istediğim değerle varınca buna değdi. Tavsiyelere uyarak şimdilerde sol şeritte takılıyorum. şu an 29 kmh ortalama hızla 6.3 / 100 km değerim :pon:

İmkan olsa lastikleri ufaltıp, boş bir bagajla yapmak isterdim:D Bir yolculukta otobanda istanbula yaklaşırken sağ şeritte arkadan gelen kamyonlar selektor yapıyordu:D. O derece abartmıştım ama istediğim değerle varınca buna değdi. Tavsiyelere uyarak şimdilerde sol şeritte takılıyorum. şu an 29 kmh ortalama hızla 6.3 / 100 km değerim :pon:

azicik lafimi dinle yahu :D

Birde ben deneyeyim :)

Ben dizel için konuşamam ama benzinli aracımda çok yakıyor diye hep 2000 devir altı kullandım sadece ışıklarda yavaşlarken vites küçültüp devir yükseltiyordum böyle 10-20 bin km sonra aracım teklemeye başladı kompresyon testine girdi çıkamadı :) üst kapak söküldü ustam ben hayatımda bu kadar kuruma bulanmış bir motor görmedim demişti.
Teşekkürler cevabınız için almaktan korktuğum cevap buydu yarından itibaren herşey çok farklı olacak:)

Geri