Düşük devirle kullanınca

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerkanV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben dizel için konuşamam ama benzinli aracımda çok yakıyor diye hep 2000 devir altı kullandım sadece ışıklarda yavaşlarken vites küçültüp devir yükseltiyordum böyle 10-20 bin km sonra aracım teklemeye başladı kompresyon testine girdi çıkamadı :) üst kapak söküldü ustam ben hayatımda bu kadar kuruma bulanmış bir motor görmedim demişti.

Arada paraya kıyıp gaza bassam, kurumları biraz olsun söker dimi :p

Bizde de buna benzer bir durum meydana geldi.... 1.9 CDTİ
katalizör konvektör ve partikül doldu.... Sadece partikül filtresi (orjinal) 2.000 TL...
Gerektiği yerde gerektiği kadar pedala basmak gerekli.... ve bazen kısa sürede de olsa yüksek devirde sürmek... özellikle dizel araçları....

aracım az yakıyor demek önceleri insanın gurur duyacağı birşeydi. şimdi söylemeye korkar olduk :)

Bizde de buna benzer bir durum meydana geldi.... 1.9 CDTİ
katalizör konvektör ve partikül doldu.... Sadece partikül filtresi (orjinal) 2.000 TL...
Gerektiği yerde gerektiği kadar pedala basmak gerekli.... ve bazen kısa sürede de olsa yüksek devirde sürmek... özellikle dizel araçları....

Allah'tan benim arabanın modellerinde partikül filtresi yok :D

ben düşük devirin bu kadar zararlı olduğunu hiç bilmiyordum. okudukça öğrendim teşekkür ederim. sormak istediğim bazı şeyler var. benzinli araçlarda uzun yolda hangi devir aralığında gitmek mantıklıdır. ş. içinde hangi devirde vites büyütmek bu zararı ortadan kaldırır çok merak ettim. bilgi verirseniz çok sevinirim...

ya bu meretler bizlenmi yaşayacak allah aşkına.bırakın isteyen istediği şekilde kullansın basınca fazla yakar bilmem baskı balata lastik eskir basmasan kurum bağlar aktarma organları yorulur oldu olacak sırtımızda taşıyalım bari.bence bu kadar incelersek biryerden kopar tabiki belli başlı basit kurallar var ötesini koyverelim gitsin mutlu olduğumuz şekilde kullanalım

ver gazı :)

Benzinli araçla 2000 devir diyorsun,
Benim dizel aracımın 1500 devirle gitmesine ne arızalar olabileceği yazıldı. Seni düşünemiyorum :kop:

Devirsiz kullanım arabanın canına okuyor. Benzinli araçta da bu geçerli. Şehiriçinde benim de 3. vites 1800 d/d civarlarında gittiğim olur nadiren ama yolunu bulduğumda 2500 d/d nin aşağısına düşmem düşersem vites küçültüp devri yakalarım. Varsın bağırsın , varsın fazla yaksın..

Geri